ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> عصر هامون - تورم و پایین بودن منابع مالی متقاضیان؛ عامل مهم کمبود امکانات زیرساختی/ مشخص شدن پروژه های قضایی باعث تسریع در تکمیل مسکن مهر چابهار می شود - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وقتی مسکن مهر با بی مهر روبرو می شود؛

تورم و پایین بودن منابع مالی متقاضیان؛ عامل مهم کمبود امکانات زیرساختی/ مشخص شدن پروژه های قضایی باعث تسریع در تکمیل مسکن مهر چابهار می شود

12 ارديبهشت 1400 ساعت 7:30

ساخت‌وساز مسکن مهر در چابهار برای قشرهای مختلف مردم با ثبت‌نام در تعاونی‌های مختلف راهی برای خانه‌دار شدن خود یافتند؛ ولی به گفته اهالی ساکن در مجتمع‌های مسکونی مهر، حتی واحدهای تحویل داده شده نیز با مشکلات عدیده‌ای مواجه است.


به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، مسکن به عنوان یکی از کالاهای اساسی زندگی مردم دارای ویژگی های خاص و منحصر بفرد می باشد  که توجه به این ویژگی ها در برنامه ریزی برای حل مشکل معیشتی مردم و خانه دار شدن آنها ضروری است.
 
 مسکن مهر به‌عنوان طرحی برای خانه‌دار شدن قشرهای ضعیف و کمتر برخوردار کلید خورد و در دولت یازدهم و دوازدهم نیز ادامه یافت تا بتواند مشکل خانه‌دار شدن خانواده‌ها را حل کند.
 
این طرح با هدف تأمین مسکن برای اقشار کم درآمد جامعه، قیمت زمین را از قیمت مسکن حذف نموده و واحدهای مسکونی را به صورت اجاره 99 ساله در اختیار آن ها قرار داده است. این واحدها در کلانشهرها، شهرهای بزرگ و شهرهای میانی با شرایط و وضعیت گوناگونی در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.
 
 شهرستان چابهار در سال 1388 آغاز به کار کرد و متعهد به ساخت 2 هزار 388 واحد آپارتمان بود و تاکنون در چندین مرحله واگذاری، بیش از 2 هزار واحد به متقاضیان تحویل شده است
 
در حال حاضر از اين تعداد 198واحد قضايي بوده و 86 واحد نيز بدليل اينكه تبديل به گروه هاي چند خانواري شده اند در مرحله اخذ كد تسهيلات و تحويل اعضا شده اند.
 
ساخت و ساز واحدها كليه پروژه هاي طرح مسكن مهر شهرستان چابهار به جزء پرونده هاي قضايي با پيشرفت فيزيكي بالاي 95 درصد تحويل متقاضيان و در حال بهره برداري است.
 
ساخت‌وساز مسکن مهر در چابهار در شهرک بهار و نیلوفر تمرکز یافته است و قشرهای مختلف مردم با ثبت‌نام در تعاونی‌های مختلف راهی برای خانه‌دار شدن خود یافتند؛ ولی به گفته اهالی ساکن در مجتمع‌های مسکونی مهر، حتی واحدهای تحویل داده شده نیز با مشکلات عدیده‌ای مواجه است.
 
نداشتن امکاناتی از جمله آب، برق در برخی واحدها، نداشتن آسفالت محوطه، نداشتن پایان کار به دلیل ناتمام ماندن سیستم اطفاء حریق از جمله مهم‌ترین مشکلاتی است که ساکنان بیش از 2 هزار نفری مسکن مهر با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
 
از سوی دیگر به دلیل ناکارآمدی و ضعف در مدیریت و اجرای پروژه و نوسانات بازار مسکن ساخت واحدهای برخی از تعاونی‌ها نیمه‌تمام مانده و واریزی‌های گاه‌وبیگاه به حساب تعاونی و شرکت‌های سازنده، ‌طاقت مالکان را طاق کرده است.
 
درصد بالایی از ساکنان مسکن مهر چابهار از قشرهای ضعیف و کم‌درآمد جامعه هستند که با هزاران امید برای خانه‌دار شدن، مسکن مهر را انتخاب کرده‌اند؛ ولی مسائل و مشکلات موجود در این محله‌ها، زندگی آن‌ها را با سختی‌های عدیده‌ای مواجه کرده است.
 
احمد جدگال یکی از ساکنان مسکن مهر شهرستان چابهار در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: نیازهای اولیه و خدمات زیرساختی مانند فضای سبز، مدرسه، مرکز درمانی و مسجد در واحدهای مسکن مهر کمتر مورد توجه قرار گرفته است‌.
 
وی با اشاره به اینکه ما همیشه با وعده های رفع مشکلات مسئولین مواجه بودیم افزود: این وعده‌ها تاکنون محقق نشده و دامنه مشکلات مسکن هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود.
 
جدگال تصریح کرد: انباشت انبوهی از زباله های شهری و نخاله های ساختمانی، نبود سطل های زباله و جانوران موذی و همچنین نبود روشنایی در معابر و واقع شدن در حاشیه شهر، این منطقه را برای حضور سگ‌های ولگرد مستعد کرده است.
 
وی ادامه داد: زمین‌های خالی اطراف برخی ساختمان‌ها به ایستگاه جمع آوری زباله تبدیل شده چرا که سطل‌های زباله قرار داده شده به میزان کافی نیست.
 
این ساکن شهرک با اشاره به اعتراض و بدقولی تعاونی سازنده مجتمع و طولانی شدن زمان تحویل پروژه اذعان کرد: معضلاتی که در این شهرک وجود دارد و ساکنانش را آزار می‌دهد و حل این مشکلات زمانی امکان پذیر است که مسئولان با نگاهی همه جانبه و عزمی جهادی در راستای حل آنان گام بردارند و متاسفانه امکانات و فضای ایجاد شده در این ناحیه به هیچ وجه در شان و کرامت ساکنان آن نیست.
 
به نظر می‌رسد مسئولان شهری در تنها بندر اقیانوسی کشور باید رفع مشکلاتی مانند آسفالت معابر خاکی، ورزشی و فضای سبز و رفع برخی مشکلات فنی در ساختمان‌ها را مورد نظر خود قرار دهند تا شاهد رفاه حال مردم ساکن مسکن مهر چابهار باشیم.
 
حمزه امیریان؛ مدیرکل راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران بیان کرد: پروژه طرح مسكن مهر از نظر اجرايي به چهار مرحله تقسيم مي شود ساخت و سازواحدها، تامين خدمات زيربنايي، تامين خدمات روبنايي و اجراي آماده سازي طرح است.
 
وی با اشاره به پيشرفت فيزيكي و عمليات در حال اجرای مسکن مهر چابهار تصریح کرد: تامين خدمات زيربنايي که كليه خدمات زيربنايي سايت هاي مسكن مهر شهرستان چابهار بجز تامين آب شهرك نيلوفر اجرا و تكميل شدند.
 
مدیرکل راه و شهرسازی جنوب استان ادامه داد: پيگيري تامين آب شهرك نيلوفر در دستور كار اين ادار كل است و بدليل محدوديت هاي شهرستاني كه تامين در چابهار بصور سقايي بوده در دستور كار شركت آب و فاضلاب چابهار قرار دارد.
 
وی با اشاره به تامين خدمات روبنايي در این پروژه اذعان کرد: در خدمات روبنايي وظيفه اصلي اين اداره كل تامين عرصه ساخت بوده است و مضاف بر آن تاكنون اداره كل نسبت به ساخت يك باب مدرسه شهرك بهار چابهار و مشاركت در ساخت يك باب مدرسه ديگر با پيشرفت فيزيكي 50 درصد در قالب تفاهم نامه همكاري با نوسازي مدارس استان در حال اجرا است.
 
امیریان گفت: كليه اراضي مورد نياز جهت ساخت مسجد براي اهل تسنن و اهل تشييع در سايت هاي مسكن مهر چابهار صورت گرفته كه در شهرك بهار تكميل و در شهرك نيلوفر در حال ساخت است.
 
وی با اشاره به تامين خدمات آماده سازي در طرح مسکن مهر چابهار تصریح کرد: خدمات آماده سازي شهرك نيلوفر چابهار با مصوبه سازمان ملي زمين و مسكن در حال اجرا و جهت تكميل خدمات آماده سازي نيز اين اداره كل تامين آن را از محل بند ب تبصره 8 قانون در حال پيگيري است.
 
امیریان افزود: طرح مسكن مهر تا حدودي توانست مشكل خانه دار شدن شهر چابهار را حل كند ولي اين شهر، نه تنها در جغرافياي سياسي ايران بلكه در جهان داراي اهميت بسيار است؛ زيرا اين شهر با مناطق تحت پوشش خود در بخش عمده‌اي از سواحل درياي عمان قرار دارد.
 
وی ادامه داد: خليج چابهار كه شهر بندري چابهار در ساحل آن استقرار يافته، از موقعيتي استثنايي، در خارج از تنگة هرمز و در دهانة اقيانوس هند، برخوردار است.
 
مدیرکل راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان با اشاره به دلایل جاذبه های مهاجرپذیر بودن چابهار بیان کرد: دورنمای یافتن شغل و فرصت های ایجاد شده توسط پروژه‌های توسعه ای منطقه آزاد، بنادر، پتروشیمی و صنایع فولاد چابهار را دومين شهر مهاجر پذير (بعد از زاهدان) در استان سیستان و بلوچستان کرده است که بار جمعیتی مضاعفی را به این منطقه تحمیل می کند به همين دليل مردم اين شهر نياز مبرم به مسكن و خانه دار شدن دارند.
 
وی علت كمبود تجهيزات مناسب و زير ساختي مسكن مهر را كمبود منابع مالي و كم بودن آورده متقاضي و تورم بالا در سالهاي گذشته عنوان کرد و گفت: مهمترين دغدغه و مشكل اين طرح در شهر چابهار، تعيين و تكليف پروژه هاي قضايي و نيز كمبود امكانات از جمله درمانگاه، پارک، روشنایی، آسفالت محروم است و حتی جمع آوری زباله نیز در این منطقه به صورت نامنظم انجام می شود.
 
امیریان افزود: اين اداره كل اقدامات متعددي جهت رفع مشكلات مسكن مهر شهر چابهار انجام داده است از جمله با افزایش تسهیلات به دنبال سرعت بخشی به روند اجرایی پروژه های مسكن مهر بوده، تخصيص بودجه براي هزينه اي زير بنايي براي تامين آب و برق و خدمات روبنايي مورد نياز از جمله اقدامات مهم است.
 
وی خاطرنشان کرد: پروژه هاي قضايي جهت تسريع در تعيين و تكليف آنها و نيز همكاري لازم با بانك هاي عامل جهت تقسيط و نيز آماده سازي و آسفالت سايت هاي مسكن مهر در حال پیگیری است.
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 137093

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/137093/تورم-پایین-بودن-منابع-مالی-متقاضیان-عامل-مهم-کمبود-امکانات-زیرساختی-مشخص-شدن-پروژه-های-قضایی-باعث-تسریع-تکمیل-مسکن-مهر-چابهار-می-شود

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir