تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۵۸
مسائل متعددی پیش روی صنعت پرورش ماهی در قفس بوده که با توجه به نوپا بودن آن امید است با حمایت همه جانبه و هوشمندانه از آن و با اجرای اولین مزرعه پرورش ماهی در قفس و ایجاد تجربیات میدانی موفق روند توسعه آن سرعت یابد.
پرورش ماهی در قفس؛ طرحی اشتغال زا و مولد/ مانع زدایی ها جهش تولید را در سواحل مکران رقم می زند
به گزارش عصرهامون، طرح پرورش ماهی در قفس، یکی از طرح هایی است که می تواند در نوار ساحلی دریای عمان سبب رونق اشتغال و جهش تولید در پرورش ماهی شود.

این طرح اگرچه نیاز به سرمایه گذاری اولیه دارد، اما در صورت به سرانجام رسیدن می تواند سبب اشتغال زایی گسترده در منطقه شود و جوانان جویای کار در نوار ساحلی را شاغل کند.

بر این اساس قرار بود به گفته حسین صفایی، مدیرعامل شرکت کشت و صنعت مکران تا پایان سال ۹۹، در بخش پرورش ماهی در قفس (در دریا) حدود هزار تن ماهی پرورش یابد و با تکمیل پروژه، تولید هفت هزار تن ماهی در قفس پیش بینی شده است.

به گفته این تولید کننده، در این مجتمع برای اجرای پروژه پرورش میگو حدود ۱۲ کیلومتر مربع اختصاص و تقریباً هفت میلیون متر مربع خاکبرداری و خاکریزی انجام شد و در برنامه ریزی های صورت گرفته تمامی مراحل تکثیر، پرورش، عمل آوری و صادرات میگو پیش بینی شده است.

بر اساس اظهارات صفایی، با تکمیل و بهره برداری از این مجتمع در منطقه برای حدود چهار هزار نفر به صورت مستقیم و ۱۵ هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می شود.

بر این اساس، خبرنگار ما سرنوشت طرح پرورش ماهی در قفس در نوار ساحلی دریای عمان را از اداره کل آب های ساحلی شیلات سیستان و بلوچستان پیگیری کرد.

درخواست بیش از ۱۰ هزارتن پرورش ماهی در قفس

حمیدرضا نصیری، معاون توسعه آبزی پروری شیلات سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: تاکنون چند متقاضی و سرمایه گذار با مجموع ظرفیت درخواست بیش از ۱۰ هزارتن پرورش ماهی در قفس در ۲ منطقه شرق و غرب چابهار در مناطق گوردیم کنارک، منطقه رمین چابهار و رودیک شهرستان دشتیاری پس از اهلیت سنجی جهت تکمیل مدارک و طی روند اخذ مجوزهای مربوطه به نظام مهندسی کشاورزی و نظام دامپزشکی معرفی شده اند و در حال اخذ مجوزها هستند.

وی ادامه داد: مسائل متعددی پیش روی صنعت پرورش ماهی در قفس بوده که با توجه به نوپا بودن آن امید است با حمایت همه جانبه و هوشمندانه از آن و با اجرای اولین مزرعه پرورش ماهی در قفس و ایجاد تجربیات میدانی موفق روند توسعه آن سرعت یابد.

این مقام مسئول اظهار کرد: سازمان شیلات ایران برای کاهش وابستگی صنعت به واردات تجهیزات قفس و شناورهای مرتبط با شرکت های تولید کننده تجهیزات و شناورها جلسات تخصصی برگزار کرد تا به صورت جذاب و اقتصادی به کمک صنعت پرورش ماهی در قفس بیایند.

معاون توسعه آبزی پروری شیلات سیستان و بلوچستان تصریح کرد: البته قطعا این موضوع نیاز به تحلیل، آنالیز و انجام تعدیلات و ویرایش های لازم و به نوعی به روز رسانی جهت پشتیبانی از سرمایه گذاران و تولید دارد.

تلاش برای فعال سازی فازهای اولیه

نصیری خاطرنشان کرد: خصوصیات و ویژگی دریای عمان به لحاظ اکولوژی با خلیج فارس متفاوت است و قفس و تجهیزات متناسب با شرایط خاص خود را نیاز دارد.

وی گفت: این صنعت برای توسعه پایدار باید به طور همه جانبه از تامین تجهیزات، تامین نهاده ها مانند بچه ماهی، خوراک و.. همچنین تسهیلات ارزان قیمت و فروش دارای برنامه و مورد حمایت قرار گیرد.

این مقام مسئول بیان کرد: امید است در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ شاهد فعال سازی فازهای اولیه شرکت های متقاضی در منطقه باشیم.

معاون توسعه آبزی پروری شیلات سیستان و بلوچستان تصریح کرد: پرورش ماهی در دریا در کشور ما یک صنعت نوپا محسوب می شود و توسعه آن باید به صورت هوشمندانه و با شناخت از وضعیت اکولوژی دریای هر منطقه و توانمندی های مالی و مدیریتی متقاضیان به صورت کاملاً کنترل شده و مرحله به مرحله توسعه پیدا  کند.

نصیری عنوان کرد: فعال سازی ظرفیت‌های آبزی پروری ماهیان دریایی کمک شایانی به موضوعات استراتژیک امنیت غذایی و ایجاد اشتغال می کند و منجر به افزایش تولید و اشتغال زایی می شود و ظرفیت مطالعه شده منطقه بیش از ۴۵ هزار تن ماهی و اشتغال بیش از پنج هزار نفر در این حوزه است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfxedytw6dm0a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما