ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> رعایت پروتکلهای بهداشتی در بنادر، کلید امنیت سلامتی و اقتصادی | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۰۹
محمد شهلی بر، مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان با بیان اینکه سلامت صیادان تاثیر مستقیم بر روی ماهی دارد، گفت: ویروس جهش‌یافته هندی به دلیل قدرت سرایت بالا میزان تلفات بیشتری دارد، باید تمهیدات لازم و عملی برای جلوگیری از ورود این نوع ویروس به دلیل هم مرزی با کشورهای همسایه شرقی گرفته شود.
رعایت پروتکلهای بهداشتی در بنادر، کلید امنیت سلامتی و اقتصادی
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، بیش از یکسال و نیم از اپیدمی جهانی کرونا می گذرد با وجود ساخت واکسن های متفاوت و اقدامات وسیع برای مهار آن همچنان این بیماری پابرجا و در حال گسترش است.

کرونا نه تنها با وجود تولید واکسن هنوز مهار نشده بلکه گونه های جهش یافته و مختلفی نظیر انگلیسی، هندی و آفریقایی از آن شکل گرفته که از نوع اولیه آن بدتر است و در صورت عدم رعایت مردم عواقب جبران ناپذیری به همراه دارد.

سازمان جهانی بهداشت با وجود تلاش کشورهای مختلف برای تولید واکسن، همچنان توصیه می کند تا مردم برای جلوگیری از شیوع و ابتلای به آن، پروتکل های بهداشتی نظیر استفاده از ماسک، عدم تجمع و استفاده از مواد ضدعفونی و شستن مرتب دستها را رعایت کنند.

جمهوری اسلامی ایران هم در طی چند ماه اخیر توانسته واکسن های مختلف را به طور بومی و مشترک تولید کند، اما با پیدا شدن گونه جهش یافته هندی و به دلیل انجام روابط بین 2 کشور ایران و هند، خطر شیوع و گسترش آن نگرانی های زیادی به همراه دارد.

با این وجود بندر اقیانوسی چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان حساس ترین نقطه ایران برای ورود کرونا هندی به دلیل ارتباطات و مبادلات تجاری و اقتصادی است که باید در همه زمینه ها مسئولین مراقب این امر مهم باشند.

یکی از مسائل حساس و مهم در این زمینه ارتباط صیادان با مرزهای آبی کشورهای همسایه است که باید پروتکل های بهداشتی رعایت شود تا در زمینه صید ماهی و ارتباط با مردم، دچار مشکل نشوند.

رعایت مسائل بهداشتی بنادر، اسکله ها و سایر نقاط در جلوگیری از این گونه جهش یافته موثر است که باید مسئولین مربوطه، اصناف و مردم در حفظ آن تلاش بیشتری نسبت به قبل داشته باشند.

با توجه به موقعیت استراتژیک بندر چابهار نسبت به داخل و خارج کشور تنها راه مقابله موثر داشتن یک برنامه گسترده به همراه اقدامات همه جانبه بین دولت و مردم است تا بتوانیم در حفظ سلامتی موفق عمل کنیم.

سلامت صیادان تاثیر مستقیم بر روی ماهی دارد

محمد شهلی بر، مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما، با اشاره به اقدامات این اداره کل برای حفظ سلامتی صیادان در برابر کرونا هندی بیان کرد: جهت حفظ سلامتی صیادان در برابر کرونا ضمن آموزش و تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی، به صورت مستمر وضعیت سلامت پرسنل شناورهای صیادی بررسی و پایش می شود.

وی افزود: صیادان چابهاری به دلیل همجورای با کشور پاکستان و ارتباط این کشور با هند باید در اولویت واکسیناسیون قرار داده باشند تا علاوه بر سلامت خود، از انتقال این بیماری به سایر مردم جلوگیری شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه سلامت صیادان تاثیر مستقیم بر روی ماهی دارد، تصریح کرد: ویروس جهش‌یافته هندی به دلیل قدرت سرایت بالا میزان تلفات بیشتری دارد و باید تمهیدات لازم و عملی برای جلوگیری از ورود این نوع ویروس به دلیل هم مرزی با کشورهای همسایه شرقی گرفته شود و سلامت صیادان بسیار حائز اهمیت است و این موضوع باید به صورت جدی از سوی دولت و مردم مد نظر گرفته و رعایت شود.

وی با اشاره به اقدامات و تدابیر اداره کل برای جلوگیری کرونا از طریق صیاد و ماهی، اذعان کرد: ارائه آموزش های بهداشتی و استفاده از تجهیزات و وسایل بهداشتی شامل: لباس، دستکش، ماسک مخصوص و همچنین پایش مستمر وضعیت سلامت صیادان برای حفظ سلامت آبزیان صید شده در حال انجام است.

شهلی بر ادامه داد: صیادان ایرانی با صیادان کشورهای هند و پاکستان به دلیل هم مرزی و همجورای 2 کشور و همچنین حضور تجار هندی در چابهار ارتباط داشته که باید ضمن توقف فعالیت ها، اقدامات لازم برای پایش سلامت و جلوگیری از شیوع انجام شود.

وی با اشاره به اقدامات اداره کل شیلات در مرزهای رسمی آبی و خاکی برای صیادان، عنوان کرد: هماهنگی با شبکه بهداشت و درمان جهت ارائه آموزش های بهداشتی و ضدعفونی افراد، تجهیزات و استقرار در محل اسکله های صیادی و ایجاد محدودیت و ممنوعیت های هوشمندانه موقت در پیشگیری از بیماری کرونا هندی صورت گرفته است.

مدیر کل شیلات ادامه داد: بدون همکاری همه جانبه مردم این امر امکان پذیر نیست و صنف صیادان در این زمینه باید بیشتر از قبل توجه داشته باشند.

وی با اشاره به راه های پیشگیری از کرونا برای صیادان اظهار کرد: صیادان با رعایت ضوابط بهداشتی و استفاده از وسایل و تجهیزات بهداشتی در صید و جابجایی آبزیان و انجام ضدعفونی های مستمر در ارتقاء بهداشت آبزیان و سلامت مردم موثر واقع خواهند شد.

وی گفت: مصرف کننده آبزیان نیز با شستشوی مناسب قبل از مصرف و پخت کامل آبزی می تواند مخاطره احتمالی بیماری را از بین ببرند و در صورت کوتاهی هرکس می تواند جان خود و اطرافیانش را به خطر بیاندازد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcizyazqt1app2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما