تاریخ انتشار :شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۰۸
در سیستان و بلوچستان بیش از سه هزار و دویست بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد و بالاترین میزان تالاسمی کشور در این استان دیده می شود که از این حیث جنوب استان بیشترین آمار را دارد.
سیستان و بلوچستان رکورددار بیماران تالاسمی در کشور/ سالانه ۷۷ هزار واحد خونی برای بیماران خاص تامین می شود
به گزارش عصرهامون، ۱۸ اردیبهشت ماه در تقویم روز بیماری های خاص و صعب العلاج نام گرفته است، بیماری هایی که شرایط درمانی ویژه‌ای را نیاز دارند، کمیاب بودن داروهای مورد نیاز مبتلایان این بیماری‌ها و پرداخت هزینه‌های بالا موجب می‌شود که گاهی از درمان منصرف شوند.

بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به آن دسته از بیماری‌هایی گفته می‌شود که در جامعه عمومیت ندارد و برای درمان آن‌ها شرایطی ویژه‌ای باید فراهم شود، این بیماری ها هزینه‌های سنگین اقتصادی، روانی و اجتماعی بر خانواده‌ها، بیماران و نظام سلامت تحمیل می‌کنند که از طریق پوشش بیمه‌ای تا حد زیادی از سنگینی بار آن‌ها کاسته می‌شود.

بیماری های خاص درمان دائمی ندارند و فرد تا آخر عمر آن را به همراه دارد، بر اساس تعریف وزارت بهداشت، چهار بیماری تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و ام اس در زمره بیماران خاص قرار می‌گیرند و درمان این بیماری‌ها به‌عنوان درمان‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و عوارض بیماری تا پایان عمر همراه بیمار می‌ماند.

تالاسمی؛ رکورددار بیماری های خاص در سیستان و بلوچستان

سهیلا خسروی، مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: از میان بیماران خاص، افراد دارای تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی به مراکز انتقال خون و پایگاه ها مراجعه و خون دریافت می کنند.

وی اضافه کرد: در سیستان و بلوچستان بیش از سه هزار و دویست بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد و بیماران هموفیلی و دیالیزی ها بیش از هزار نفر هستند.

این مقام مسئول تصریح کرد: بالاترین میزان تالاسمی کشور در سیستان و بلوچستان است که از این حیث جنوب استان بیشترین آمار را دارد.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان بیان کرد: در سال بین ۷۵ تا ۷۷ هزار واحد خونی برای بیماران تالاسمی تامین می شود و هیچ بیماری برای دریافت خون پول پرداخت نمی کند.

خسروی اظهار کرد: در سیستان و بلوچستان بالاترین مصرف خونی اُ مثبت است و به طور طبیعی در میان بیماران تالاسمی نیز بیشترین مصرف مربوط به این گروه خونی است.

وی گفت: در حال حاضر با توجه به قرارگیری در ماه مبارک رمضان و شرایط کرونا ذخیره خونی در برخی از گروه ها به صفر رسیده و وضعیت بحرانی است.

این مقام مسئول ادامه داد: برای تامین خون مورد نیاز این بیماران از استان های دیگر کمک می گیریم، اما میزان کمک به اندازه این نیست که بتوانیم پاسخگویی کامل داشته باشیم.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در روزهای آخر ماه رمضان با وجود اینکه مراکز انتقال خون از هفت و نیم صبح تا ۱۲ شب به صورت یکسره باز و آماده خدمات دهی است مردم برای خون دهی مراجعه نمی کنند.

خسروی ادامه داد: البته در جنوب استان به دلیل فاصله بیشتر میزان پاسخگویی ما حدود ۹۳ درصد است تا در صورت بروز مشکل خون به موقع در دسترس باشد، اما در زاهدان میزان پاسخگویی برای کل نیازهای خونی فقط ۶۰ درصد است.

آزمایش های پیش از ازدواج؛ موثر در کاهش تولد فرزندان مبتلا به تالاسمی

وی بیان کرد: تالاسمی بیماری خونی است و با انجام آزمایش های پیش از ازدواج میزان تولد فرزندان مبتلا به این بیماری کاهش می یابد، این بیماری به جنس وابسته نیست و در مونث و مذکر بروز می کند.

این مقام مسئول تصریح کرد: زوجین در سیستان و بلوچستان به ویژه جنوب استان بدون ثبت رسمی، ازدواج می کنند و بعد از مراجعه برای ثبت جهت انجام آزمایش ارجاع داده می شوند که مشخص می شود امکان ابتلا فرزندان به تالاسمی در آن ها وجود دارد، زیرا هر دو نقر تالاسمی مینور هستند.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: برخی از خانواده ها در سیستان و بلوچستان بیش از یک فرزند مبتلا به تالاسمی دارند و امکان داشتن فرزند سالم برای آن زوج بسیار اندک است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgwu9qxak9ww4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما