تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۲۷
علی نقی زاده گفت:جوانان در شرف ازدواج و زوجین ناقل تالاسمی قبل از فرزندآوری به مراکز مشاوره مراجعه کنند.
مشاوره پیش از ازدواج بهترین راه پیشگیری از بیماری تالاسمی/وجود ۱۵۶ بیمار در خاش
علی نقی زاده، سرپرست مرکز بهداشت شهرستان خاش در گفت وگو با عصرهامون،بیان کرد: برای تمام مشخصات مانند چشم، رنگ مو و غیره دو عامل ژنی وجود دارد و اگر فردی یک عامل معیوب را از یکی از والدین خود دریافت کند ناقل تالاسمی مینور نامیده شده و می تواند تالاسمی را به فرزندان خود منتقل کند.

وی افزود: فردی که هر دو عامل معیوب را از والدین خود دریافت کند به تالاسمی ماژور مبتلا است، بر همین اساس به جوانان و زوجین در شرف ازدواج توصیه می شود پیش از جاری شدن صیغه عقد، وضعیت خود را از نظر بیماری تالاسمی با مراجعه به مرکز مشاوره قبل از ازدواج بررسی کند.

این مقام مسئول ادامه داد: در حال حاضر ۱۵۶ بیمار تالاسمی ماژور تحت پوشش شهرستان، ضمن دریافت آموزش های لازم توسط مرکز مشاوره بیماریهای ژنتیک مرکز بهداشت، خدمات درمانی لازم از بخش تالاسمی بیمارستان امام خمینی (ره) به صورت رایگان دریافت می کنند.

وی گفت: در صورتی که زوجین متقاضی ازدواج، ضمن انجام آزمایشات قبل از ازدواج، به توصیه های کارشناسان مرکز مشاوره اقدام کنند قطعاً شاهد کاهش موارد ابتلا و بروز بیماری تالاسمی خواهیم بود.

به گفته سرپرست مرکز بهداشت شهرستان خاش طی سه سال گذشته با مداخلات پیشگیرانه به موقع و سقط درمانی از تولد ۳۹ کودک مبتلا به تالاسمی ماژور در شهرستان خاش و تفتان جلوگیری به عمل آمد.

وی ادامه داد: خوشبختانه با اقدامات و پیگیری های مستمر همکارانم به شاخص خوبی در زمینه شناسایی و ثبت افراد مبتلا به بیماری فشارخون بالا دست یافتیم به گونه ای که درصد شناسایی این بیماری در جمعیت بالای ۳۰سال شهرستان از ۵/۵درصد در سال ۹۷ به ۷/۵درصد تا پایان سال ۹۹ ارتقا یافته است. از طرفی شاخص خطرسنجی سکته های قلبی_مغزی در شهرستان نیز با رشدی نزدیک به ۳برابر طی مدت ۳سال، به ۶۹/۱درصد ارتقاء پیدا کرده است، انتظار می رود ضمن ادامه این روند، با انجام به موقع مراقبت ها و همکاری بیش از پیش این گروه از بیماران، از بروز عوارض مختلف بیماری فشارخون بالا پیشگیری به عمل آید.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdz50fzyt0sk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما