تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۲۲
یکی از مشکلات اساسی سیستان و بلوچستان در مسیر توسعه گردشگری، ضعف زیرساخت ها در حوزه اقامت، راه، حمل و نقل و رستوران، سرویس بهداشتی و عدم دسترسی مناسب به ظرفیت‌های گردشگری است، این امر ممکن است نگاه گردشگران برای سفر به این استان را دچار تردید کند.
وقتی ضعف در زیرساخت ها، گردشگری جنوب شرق را دچار چالش می کند/ اقامتگاه های سیار بومگردی، مبتنی بر معیارهای زیست محیطی
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان دارای ظرفیت های متنوعی در حوزه گردشگری است، مناطق بکر طبیعی و آثار باستانی مربوط به هزاران سال پیش این استان را به مقصد سفرهای ایران تبدیل کرده است.

علاوه بر این، وجود خرده فرهنگی های محلی و بومی، صنایع دستی در معیارهای ملی و جهانی، غذاها و شیرینی های سنتی هم یکی دیگر از جادبه هایی است که سبب جذب گردشگر به این استان شده است.

بر این اساس با توجه به افزایش تعداد گردشگران ورودی به استان در سال های اخیر، نیاز است مکان های اقامتی ارزان قیمت هم برای آن ها در نظر گرفته شود.

اقامتگاه های بومگردی در سال های اخیر رونق زیادی در بسیاری از نقاط کشور از جمله سیستان و بلوچستان داشته است، به دلیل قیمت ارزان تر نسبت به هتل ها و مسافرخانه ها، قرارگرفتن در دل روستاها و همزیستی با فرهنگ های غنی بومی و محلی مورد استقبال بیشتر گردشگران وافع شده است.

یکی از مشکلات اساسی سیستان و بلوچستان در مسیر توسعه گردشگری، ضعف زیرساخت ها در حوزه اقامت، راه، حمل و نقل و رستوران، سرویس بهداشتی و عدم دسترسی مناسب به ظرفیت‌های گردشگری است، این امر ممکن است نگاه گردشگران برای سفر به این استان را دچار تردید کند.

بر این اساس ایجاد اقامتگاه های بوم گردی سیار می تواند در جبران این ضعف های زیرساختی تا حدودی موثر باشد و تجربه جدیدی را به گردشگران منتقل کند.

اقامتگاه های سیار و توسعه گردشگری سیستان و بلوچستان

محمدعلی ابراهیمی، کارشناس ارشد گردشگری و سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: یکی از ویژگی های بومگردی، آشنایی مردم مناطق دیگر با آداب و رسوم، سنت ها و فرهنگ مردم محلی است.

ابراهیمی بیان کرد: از انواع دیگر اقامتگاه‌ های بومگردی که درقالب یک طرح پیشنهادی در اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان ارائه شده، اقامتگاه های سیار بومگردی است که شامل مجموعه اقامتی و خدماتی موقت با قابل جابجایی است و در محل های تعریف شده نصب می شود یا در تردد است.

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی سیستان و بلوچستان در مسیر توسعه گردشگری خدمات نامناسب در حوزه اقامت، راه، حمل و نقل و رستوران، سرویس بهداشتی و عدم دسترسی مناسب به ظرفیت‌های گردشگری است.

کارشناس ارشد گردشگری و سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان گفت: اقامتگاه ‌های سیار بومگردی در قالب یک بسته خدماتی سعی در رفع این نقیصه دارد، به طوری که علاوه بر تامین محل اقامت مناسب مثلا در یک لِنج (قایق‌های محلی در دریای عمان) یا اتوبوس اقامتی یا کیوسک، دارای امکانات جانبی از جمله آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام نیز با طراحی مناسب نیز است.

ابراهیمی بیان کرد: این اقامتگاه ها امکان حمل و نقل گردشگران در مسیرهای گردشگری و اقامت در محل اثر را فراهم و کلیه ملزومات دیگر نیز تامین و در قالب آن سعی می شود کیفیت استاندارد در تامین امکانات سخت افزاری و خدمات نرم افزاری تهیه با اندیشیدن تمهیداتی اهالی بومی هر منطقه از طریق تسهیلات دولتی از منافع این طرح برخوردار و سود ببرند.

وی گفت: اخذ موافقت دستگاه ها و نهادهای مربوطه متناسب با محل فعالیت اقامتگاه برای ساخت اقامتگاه سیار بوم گردی ضروری است وجود اقامتگاه های بوم گردی نباید در هیچ شرایطی منجر به آلودگی زیست محیطی اطراف خود شود.

ایجاد اقامتگاه ها با تاکید بر رعایت معیارهای زیست محیطی

کارشناس ارشد گردشگری و سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان با اشاره به انواع اقامتگاه ها گفت: اقامتگاه‌های که در مناطق بکر طبیعی و با مصالح بوم‌آورد ساخته می‌شود مثل معماری سنگی صخره‌ای در روستای تمین شهرستان میرجاوه یا در منازل دامنه چشم نواز آتشفشان تفتان را "بوم‌کلبه" می‌گوییم که با واژه اکولوژ بهترین ارتباط را دارد.

ابراهیمی ادامه داد: اقامتگاه‌ هایی که در بافت روستایی و تاریخی هستند، مانند معماری روستای قلعه نو در شهرستان زهک را "بوم‌خانه" یا اقامتگاه‌ بومی می‌گوییم.

وی تصریح کرد: پَلاس و یا گِدام‌های عشایر اطراف کوه خواجه و تفتان کمپ عشایری نام دارد و اکو‌کمپ‌ها" مکان‌هایی با ضوابط زیست‌محیطی هستند که در آن چادر زده می‌شود که باید مزرعه ارگانیک، بازیافت زباله و بازیافت آب داشته باشند.

کارشناس ارشد گردشگری و سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان گفت: از انواع اکوکمپ ها می توان به خانه ها و کاروانسراهای قدیمی، سیاه چادرها، کپرها، خانه های صخره ای، غارنشینی به سبک مدرن اشاره کرد.

ابراهیمی افزود: دسته بندی دیگری هم بر اساس کارکرد اقامتگاه‌های بومی ارائه شده است که شامل چهار نوع: اکولوژ، اکوکمپ، اکوهتل و هتل بوتیک‌ها هستند، واژه اکو در هر سه نوع اقامتگاه بومی بر رعایت معیارهای زیست محیطی تاکید دارد.

وی ادامه داد: اکولوژها، بوم کلبه هایی هستند که در محیط های روستایی و طبیعی فعالیت می کنند، اکوهتل ها، هتل های سنتی که در بافت تاریخی شهر قرار دارند و ملاحظات زیست محیطی در آن رعایت می شوند، سازه اکوکمپ ها بر اساس چادر است و خلاف اکولوژها یا اکوهتل‌ها در آن ها از مصالح ساختمانی طبیعی چون گل و آجر و خشت و .... استفاده نشده است.

کارشناس ارشد گردشگری و سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: هتل بوتیک ها متفاوت با اکوهتل‌ها و یا اقامتگاه‌های بومی سنتی هستند، هتل بوتیک ها در ساختمانی با معماری خاص مثل قلعه، غار و یا بافت تاریخی و سنتی در بالاترین سطح کیفیت، خدمات ارائه می‌دهند.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcexf8zpjh8xfi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما