تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۳۱
کمبود شدید ذخایر خونی، سیستان و بلوچستان را در وضعیت قرمز قرار داد، به طوری که بسیاری از بیماران نیازمند به خون از جمله مبتلایان به تالاسمی ساعت ها در صف انتظار قرار می گیرند و حتی ممکن است برخی از گروه های خونی مورد نیاز آن ها قابل پاسخگویی نباشند.
آژیر کمبود ذخایر خونی به صدا در آمد/ سیستان و بلوچستان دوباره قرمز شد
به گزارش عصرهامون؛ سیستان و بلوچستان به لحاظ کمبود ذخایر خوبی در وضعیت قرمز قرار گرفت و در حال حاضر میزان ذخیره خونی در این استان حتی جوابگوی نیاز یک روزه بیماران نیازمند نیست.

علاوه بر اینکه بیشترین تعداد بیماران تالاسمی در این استان زندگی می کنند، آمار بالای تصادفات و زنان و زایمان هم در این استان زیاد است و همه این موارد میزان مصرف واحدهای خونی را افزایش می دهد.

خون سالم یکی از نیازهای حیاتی برای مصدومان حوادث ترافیکی، مادران باردار، بیماران تالاسمی، هموفیلی و سرطانی است.

بسیاری از بیماران تالاسمی برای ادامه زندگی به خون تازه و اهدایی نیاز دارند که این روزها برای دریافت آن به دلیل کمبود شدید ذخایر خونی ساعت ها در صف انتظار باقی می مانند.

این در حالی است که بسیاری از این بیماران از شهرهای دور و نزدیک خود را به زاهدان می رسانند تا بتوانند قطره های زندگی را دریافت کنند، اما در زاهدان هم با کمبود خون مواجه می شوند و ممکن است دست خالی بازگردند یا ساعات زیادی در صف انتظار باشند.

آمار اهدا کنندگان نیز به دلیل کرونا و شیوع سویه های جهش یافته آن کاهش یافته و همین امر وضعیت بحرانی ذخایر خونی را در سیستان و بلوچستان سبب شده به طوری که ذخیره خونی در برخی از گروه ها به صفر رسیده است.

شرایط پایدار ذخایر خونی در استان روزانه ۲ هزار واحد است در حالیکه در شرایط کنونی به کمتر از ۴۰۰ واحد رسیده است.  
 
مصرف روزانه ۲۸۰ واحد خونی برای بیماران تالاسمی

سهیلا خسروی، مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: روزانه ۲۸۰ واحد خونی فقط برای بیماران تالاسمی در سیستان و بلوچستان مصرف می شود.

وی ادامه داد: وضعیت همه شهرستان های استان بحرانی بوده و ذخایر خونی حتی در شرایط عادی هم در حال اتمام است و برخی از گروه های خونی مورد نیاز بیماری تالاسمی قابل پاسخگویی نیستند.

این مقام مسئول اظهار کرد: با توجه به اینکه وضعیت کرونا در سیستان و بلوچستان و وخیم شدن این بیماری، بسیاری از مردم از حضور در پایگاه های انتقال خون امتناع می ورزند و این موضوع سبب کاهش میزان اهدای خون شده است.

وی اضافه کرد: در سیستان و بلوچستان بیش از سه هزار و دویست و چهل بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که در سال بین ۷۵ تا ۷۷ هزار واحد خونی برای آن ها تامین می شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: بالاترین میزان تالاسمی کشور در سیستان و بلوچستان است و بیشترین مصرف مربوط به گروه خونی اُ مثبت بوده که در میان بیماران تالاسمی نیز بیشترین مصرف را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgw79qzak9wt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما