کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

یک کارشناس مذهبی مطرح کرد؛

ادب و احترام امام صادق(ع) در مناظرات الگویی برای کاندیدای انتخابات/دوری از توهین و تحقیر یکی از آداب مناظره است

16 خرداد 1400 ساعت 13:48

حجت الاسلام اصغری حسامیه گفت: دوری از توهین و تحقیر یکی از آداب مناظره است در هیچ یک از مناظرات امام صادق(ع) حتی با ملهدین، اهانت به طرف مقابل دیده نمی شد و کاندیدای انتخابات نیز باید به این مورد توجه داشته باشند.


به گزارش عصرهامون، حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه در گفت و گو با زاهدنیوز، بیان کرد: امام صادق(ع) در هفدهم ربیع سال 83 هجری قمری در مدینه به دنیا آمد و دوره امامت ایشان یکی از طولانی ترین دوره ها در بین امام ان است و حدود 34 سال پیشوای شیعیان بود.

وی افزود: اقدامات امام صادق(ع) قوت بخشیدن به جریان علمی پدر بزرگوارشان بود و درگیری بنی امیه و بنی عباس فرصتی را برای نشر حقایق اسلام و تربیت شاگردان و افراد خاص در جامعه برای این امام بزرگوار ایجاد کرد.

وی خاطرنشان کرد: مناظرات امام صادق(ع) یکی از مهمترین موضوعات دوران ایشان بود، بخشی از این مناظره ها با افرادی بود که خدا را قبول داشتند اما نسبت به انبیا ،پیامبر اسلام یا ذات مقدس معصومین عقاید انحرافی داشتند، همچنین  با ملهدین، مادی گرایان و اهل کتاب مناظراتی داشتند و شاگردان ایشان نیز در این مناظره ها شرکت  و دیگران  این گفت و گو ها را مشاهده و قضاوت می کردند.

این کارشناس مذهبی تاکید کرد: قرآن کریم نیز پیامبر را به مناظره با کفار دعوت می کند و می فرماید با آنها جدال احسن و از عقاید خودت با دلایل دفاع کن و برای دیگران دلیل نیکو بیاور، اکنون که بازار انتخابات در حال داغ شدن است مناظرات بین نامزدها یکی برنامه های آنهاست که گاهی از سوی خود کاندیدا و یا ستادهای آنها اتفاق می افتد و باید همه آنان به آداب مناظره دقت و توجه کنند.

دوری از توهین و تحقیر یکی از آداب مناظره است

وی با اشاره به فرهنگ مناظره در سیره امام ششم، ادامه داد: دوری از توهین و تحقیر یکی از آداب مناظره است در هیچ یک از مناظرات امام صادق(ع) حتی با ملهدین، اهانت به طرف مقابل دیده نمی شد و کاندیدای انتخابات نیز باید به این مورد توجه داشته باشند.

وی افزود: همچنین امام ششم آنچنان آرام و محترمانه به صحبت های طرف مقابل گوش می داد که گمان می بردند قصد تسلیم شدن در برابر کلام آنان را دارد اما سپس محکم و منطقی دلایل آنان را رد می کرد و این نشان دهنده این است که اجازه صحبت به طرف مقابل و پاسخ منطقی به کلام وی نیز از آداب دیگر مناظره است.

حجت الاسلام اصغری حسامیه گفت: مناظره حمله و تحقیر عقیده طرف مقابل نیست بلکه بیان ایرادات و جایگزینی عقاید صحیح است و اگر نامزدها نقدی به اوضاع دارند ادب مناظره حکم می کند که راهکار و برنامه های خود برای رفع اشکالات را بیان کنند و در سال 88 اولین مناظرات را بین کاندیداهای ریاست جمهوری را شاهد بودیم که مورد انتقاد رهبر معظم انقلاب قرار رفت اما در دوره های بعدی شکل منطقی تری و محترمانه تری به خود گرفت.

وی تصریح کرد: تربیت بیش از سه هزار شاگرد را در نهضت بزرگ علمی امام صادق(ع) می بینیم و ایشان در سن 65 سالگی توسط منصور دوانقی به شهادت رسیدند.


انتهای پیام/


کد مطلب: 138526

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/138526/ادب-احترام-امام-صادق-ع-مناظرات-الگویی-کاندیدای-انتخابات-دوری-توهین-تحقیر-یکی-آداب-مناظره

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir