تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۲۰:۱۹
صنایع دستی، دیگر به عنوان یک سرگرمی یا استفاده های ظاهری به کار نمی روند بلکه از آن به عنوان یک شغل پر درآمد یاد می شود.
ایجاد اشتغال پایدار با هنر دست بانوان سیستانی/خامه دوزی هنری که نسل به نسل منتقل شد
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از اوشیدا؛ سیستان و بلوچستان یکی از استان های با قدمت بالاست که تنها در یکی از مناطق آن قدمت آثار تاریخی به ۵ هزار سال می رسد.

از همین رو با توجه به این موضوع بسیاری از سنت ها و آداب و رسوم گذشتگان نیز به مردم این استان انتقال یافته است.

کیفیت و تنوع صنایع دستی در سیستان وبلوچستان آنقدر زیاد است که مسئولان تصمیم گرفتند دو شهر این استان را ثبت ملی کنند.

اما این روزها صنایع دستی، دیگر به عنوان یک سرگرمی یا استفاده های ظاهری به کار نمی روند بلکه از آن به عنوان یک شغل پر درآمد یاد می شود.


درآمد پایدار با صنایع دستی سیسان


مرضیه پودینه یکی از کارآفرینان شهر ادیمی به خبرنگار ما گفت: شهر ادیمی سال گذشته به عنوان شهر خامه دوزی ایران ثبت ملی شد و این موضوع باعث شده است تا علاقه مندان بسیاری به این هنر دست زیبا روی بیاورند.


پودینه بیان کرد: خامه دوزی نیز همانند سوزن دوزی بلوچستان به دست بانوان انجام می گیرد که زیبایی منحصر به فردی به تولیداتی همچون لباس های سنتی می دهد.

وی ادامه داد: با توجه به علاقه مردم به این هنر زیبا هم اکنون با ثبت سفارش به درآمد پایداری به وسیله این هنر زیبا رسیده ام.

پودینه خاطرنشان کرد: خامه دوزی برخلاف گذشته فقط بر روی لباس محلی دیگر به کار نمی رود بلکه تولیدات متنوعی از آن تولید می شود.


سیستان مهد خامه دوزی ایران


رضا کیخا آریا رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان زابل به خبرنگار ما گفت: علاوه بر خامه دوزی که ثبت ملی نیز شده است به دنبال ثبت یک دستورالعمل قدیمی غذا که پخت ماهی دوغی سیستانی است نیز هستیم.

وی افزود: سیستان وبلوچستان مهد زیبایی و تمدن است و با استفاده از صنایع دستی آن می توان نام استان را در جهان بر سر زبان ها انداخت.

کیخا آریا تصریح کرد: به منظور ترویج و گسترش صنایع دستی دوره‌های خامه دوزی، سیاه دوزی، البسه محلی، قلاب بافی، مصنوعات چرمی و زیورآلات در منطقه سیستان همواره‌ برگزار می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری زابل گفت: به منظور ترویج و گسترش صنایع دستی دوره‌های حامه دوزی، سیاه دوزی، البسه محلی، قلاب بافی، مصنوعات چرمی و زیورآلات در منطقه سیستان برگزار می‌شود.


صنایع دستی سیستان ظرفیت بالایی برای ایجاد اشتغال دارد


حجت الاسلام والمسلمین مجتبی عزیزی امام جمعه زابل نیز در این خصوص گفت: صنایع دستی سیستان ظرفیت بسیار خوب جهت ایجاد اشتغال پایدار است.


وی افزود: نمادهایی ما در سیستان داریم مانند سیاه دوزی و سوزن دوزی و یا مناظری از دریاچه هامون ونیزارها که می توانند در طرح فرش سیستان به کار بروند.

امام جمعه زابل بیان کرد: می تواند این مسئله همه برای طرح فرش منطقه سیستان الهام بخش باشند لذا ظرفیت فرش خیلی جهت اشتغال و همچنین احیای هنر منطقه می تواند کمک کند.

وی گفت: سفال منطقه ظرفیت خوبی است اما نیاز به یک ویرایش دارد که با هنر نقاشی و طراحی و هنر فرش همه باهم ادغام شوند و همان طرح سفال در فرش هم استفاده شود.

وی ادامه داد: ما جامعه سیستانی را قانع کنیم که به این سمت بیایند و در این زمینه اشتغال پایدار ایجاد شود و البته زیرساخت کلان بازار فروش و تبلیغات و برندسازی نیز بایستی مورد توجه ویژه قرار گیرد.



انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdchz6nzw23nx6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما