تاریخ انتشار :يکشنبه ۶ تير ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۴۹
حامد سمامی گفت: عدم پایبیندی به اصول بهداشتی و حفاظتی مهم ترین مانع در کنترل اپیدمی کرونا است.
بیمارستان‌هراسی و خطر فاز سراشیبی بیماری کووید19/کرونایی‌ها از مرگ با مراجعه دیرهنگام به بیمارستان استقبال می کنند
به گزارش عصرهامون حامد سمامی، متخصص بیماری های عفونی و تب دار در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: نزدیک به دو سال است که سابقه فعالیت و خدمت در بخش های کووید 19 بیمارستان های ایرانشهر را برای بیماران سرپایی و بستری دارم و در این مدت که خدمت همشهری های عزیز بودم مشکل بزرگی که با آن مواجه شدیم و از مردم نیز خواهش می‌کنم که آن را انجام بدهند این قضیه بوده که در راستای بیماری کرونا مبتلایان خیلی دیر به بیمارستان مراجعه می‌کنند.

وی افزود: مهم ترین امیدی که در درمان بیماری کووید 19 می‌تواند موثر باشد این است که فرد مبتلا به آن زود به مراکز درمانی مراجعه کند و نگذارد در خانه تب به درجات بالا و بد برسد و بعد از آن به بیمارستان مراجعه کند.

سمامی تصریح کرد: در این شرایط پاندمی اصلا چیزی به عنوان سرما‌خوردگی یا آنفولانزا وجود ندارد و همه علائم مشابه سرماخوردگی و آنفولانزا کووید 19 هستند و شما به محض اینکه یک علامت کوچکی مانند آبریزش بینی و سردرد، سرفه بدن درد، تب پیدا کردید باید به پزشک مراجعه کنید تا در صورت نیاز درمان های لازم را برای شما شروع کنند.

وی اضافه کرد: قبل از آن که بیماری کرونا وارد فاز سراشیبی شود راه‌های پیشگیری وجود دارد و تیم درمان می‌توانند آن را کنترل کنند در حالی که گاهی ترس از مراجعه به بیمارستان باعث می‌شود مریض در مرحله سیر نزولی و بدحال شدن قرار بگیرد و عملاً این موضوع باعث می‌شود روش‌های درمانی ما مؤثر نباشد و میزان مرگ‌ و میر در بیمارستان‌ها بالا برود.

این متخصص بیماری های عفونی و تب دار با اشاره به به برداشت ناصحیح برخی از بیماران در رابطه با مراجعه به بیمارستان خاطر نشان کرد: این نوع نگاه باعث می‌شود مردم به مراکز درمان جهت درمان بیماری کرونا مراجعه نکنند یا دیر مراجعه کنند.

وی خاطر نشان کرد: بیماران کرونایی به علت مراجعه دیر هنگام زمانی به مرکز درمانی مراجعه می کنند که فرصت و روال معمول درمان را از دست دادند و دیگر نمی‌توان کمک زیادی به آن ها کرد.

وی تصریح کرد: هر چند که مشکلات فردی و بیماری‌های زمینه‌ای یکی از عوامل تشدید بیماری کووید19 است، اما مهم‌تر از بیماری‌های زمینه‌ای، مراجعه بهنگام و شروع درمان مؤثر است.

سمامی با اشاره بر اجتناب افراد مبتلا به کرونا از خود درمانی و مصرف خودسرانه داروها، آنتی بیوتیک ها و مکمل‌ها، خاطرنشان کرد: این موارد علاوه بر این که در درمان این نوع بیماری تأثیری نداشته، بلکه ممکن است منجر به ایجاد مشکلات گوارشی، قلبی و عروقی و افزایش احتمال ابتلاء به سایر عفونت‌ها در فرد شود.

وی گفت: یکی از راه‌های اصلی قطع زنجیره انتقال بیماری در تمامی عفونت‌های تنفسی که از راه قطرات تنفسی منتقل می‌شود، استفاده از ماسک است.

وی تصریح کرد: مهم‌ ترین راه برای کاهش ابتلاء و میزان فوتی‌های بیماری کرونا به کارگیری اقدامات پیشگیرانه است.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcg7y9q3ak9wx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما