> عادی انگاری در سیستان و بلوچستان جان مردم را تهدید می کندسومین تعطیلی سراسری اصناف زابل | عصر هامون
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۰ تير ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۲۹
بسیاری از شهروندان سیستان و بلوچستان هنوز به ماسک اعتقادی پیدا نکرده اند و با عدم رعایت پروتکل های بهداشتی جان خود و دیگران را به خطر می اندازند.
عادی انگاری در سیستان و بلوچستان جان مردم را تهدید می کند/سومین تعطیلی سراسری اصناف زابل
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از اوشیدا؛ این روزها ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان به گونه ای جولان می دهد که روزانه ده ها تن از هم استانی هایمان به واسطه ابتلا به این بیماری به کام مرگ کشیده می شوند.

اما بسیاری از شهروندان استان هنوز به ماسک اعتقادی پیدا نکرده اند و با عدم رعایت پروتکل های بهداشتی جان خود و دیگران را به خطر می اندازند.

این در حالی است ستاد مدیریت بحران پس از گذشت روزهای سیاه کرونایی بالاخره ادارات استان را تعطیل اعلام کرد تا بتواند کمی از بار ابتلا این ویروس بکاهد.

در کنار ادارت، اصناف هم تعطیل اعلام شده اند تا کسب و کار مردم برای چند روز کساد شود.

بسیاری از مغازه دارها بر این باورند که تنها آنها نباید پایبند به پروتکل های بهداشتی باشند و از طرفی تعطیلی واحدهای صنفی باعث بروز ضررهای سنگین برای آنها می شود و دولت باید برای جبران این ضرر اقدام می کرد.

برخی از واحد های صنفی به ظاهر بسته اند

در همین رابطه حسن میری یکی از کسبه بازار زابل به خبرنگار ما گفت: مسئولان طوری رفتار می کنند که گویا رعایت پروتکل های بهداشتی فقط مختص شهروندان عادی است.

وی افزود: بازار زابل یکی از مهمترین مکان های تجاری شمال استان است که روزانه هزاران نفر مایحتاج خود را از این بازار تامین می کنند.

میری ادامه داد: با بسته شدن بازار زابل عملا کسبه دچار ضرر سنگینی شده اند که غیر قابل جبران است.

این شهروند سیستان بیان کرد: از طرفی بسیاری از کسبه نیز ظاهرا مغازه های خود را بسته نگه داشته اند و تلفنی و یا از طریق فضای مجازی از قبل با مشتری هماهنگ می کنند.

وی ادامه داد: برخی ها نیز کرکره مغازه ها را تا نیمه پایین داده اند تا به ظاهر بسته باشند اما مشتری دائما در این مکان ها در حال تردد است.

میری گفت: اگر عدالت برای همه کسبه است باید بازگشایی واحدهای صنفی را به طور واضح اعلام و یا همه آنها را تعطیل کنند.

دولت برای جبران خسارت کسبه مالیات را ببخشد

مهدی اکبری رئیس اتاق اصناف زابل در همین رابطه نیز گفت: در طول بیماری کرونا تاکنون کسبه شهرستان زابل سه بار اقدام به تعطیلی سراسری کرده اند.

وی افزود: طی این دوسالی که از عمر بیماری کرونا می گذرد کسبه بیشترین ضرر را متحمل شده اند اما از طرفی همکاری کاملی را هم با دولت داشته اند اما هیچگاه دولت در راستای جبران ضرر آنها اقدام نکرده است.

اکبری بیان کرد: کسبه برای حفظ سلامت شهروندان این اقدام را انجام داده اند و انتظار دارند تا حداقل دولت نسبت به بخشودگی مالیات و بخشودگی حق بیمه کارگر اقدام می کرد اما متاسفانه این مهم به انجام نرسیده است.

مردم با کادر درمان همکاری ندارند

جواد اکبری زاده معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: طبق آماری که از روند ابتلا به کرونا تهیه شده هرگاه بازار زابل تعطیل شده، آمار ویروس کرونا کاهش یافته است.

وی افزود: بازار زابل به دلیل تجمع بیش از اندازه افراد که اکثراً نیز از ماسک استفاده نمی کنند یکی از محل های انتشار ویروس کرونا محسوب می شود.

اکبری زاده بیان کرد: این در حالی است که در سال گذشته مردم زابل بیشترین همکاری را در مهار کرونا با کادر درمانی داشتند اما متاسفانه عادی انگاری در جامعه باعث شده است تا مردم کمتر پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

وی ادامه داد: همواره پیشگیری بهتر از درمان بوده لذا با توجه به اینکه آمار مرگ و میر در شمال سیستان و بلوچستان با افزایش رو به رو شده است تعطیلی ادارات و اصناف به نفع خود مردم خواهد بود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: استفاده از ماسک، شستن دست ها و رعایت فاصله اجتماعی از مهمترین عواملی است که ویروس کرونا را از افراد دور نگه می دارد.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcf11dymw6dmma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما