تاریخ انتشار :شنبه ۱۹ تير ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۳۱
در حالی که مردم جنوب شرق کشور این روزها با بحران کرونا دست و پنجه نرم می کنند که بار توفان گرد و غبار هوای منطقه را نفس گیر کرده است.
بختک ریزگردها باز هم برسینه جنوب شرق کشور نشست/گرد و غبار نفس مردم سیستان و بلوچستان را در روزهای کرونایی گرفت
به گزارش عصرهامون؛ این روزها که وضعیت سیستان و بلوچستان از نظر کرونایی فوق بحرانی است، با تشدید دوباره ریزگردها به دلیلی خشکی منطقه و عدم تحقق حق آبه در سایه ضعف دیپلماسی دولت، مردم این منطقه روزهای سخت و نفس گیری را سپری می کنند. 

ریزگردهایی که در پی تشدید جریان بادهای ۱۲۰ روزه جولان می دهد، در حالی که اگر آبی در منطقه بود و خشکسالی های دو دهه اخیر زمین های مردم و به ویژه تالاب هامون را خشک نمی کرد، این بادها می توانست به جای گرفتن نفس هامون نشینان در بحران کرونا، باعث تلطیف هوا شود.

اما به دلیل اهمال کاری دولتی ها به ویژه وزارت امور خارجه برای دریافت حق آبه هامون از رودخانه هیرمند و عدم پایبندی افغانستان به تعهدات بین المللی، این روزها برای مردم سیستان و بلوچستان از نظر کرونایی قرمز و از لحاظ سلامت هوا سیاه شده است. 

توفان گرد و خاك با سرعت ۹۷ كيلومتر بر ساعت در زابل 

در همین راستا، محسن حیدری، مديركل هواشناسي سيستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: در شبانه روز گذشته بيشينه سرعت وزش بادهاي ۱۲۰ روزه در زابل به ۹۷ كيلومتر بر ساعت رسيد و موجب خيزش شديد گرد و خاك شد.

وی ادامه داد: صبح امروز وزش اين باد شديد به توفان گرد و خاك تبديل شد و شعاع ديد افقي در محدوده فرودگاه زابل را به ۷۰۰ متر كاهش داد و ترددهاي جاده اي در برخي محورهاي شمال استان را نيز تحت تأثير قرار داد.

این مقام مسئول افزود: گردوغبار ناشي از اين باد رفته رفته به زاهدان و برخي مناطق ديگر استان نيز نفوذ كرد، به طوري كه غلظت غبار شعاع ديد افقي در محدوده فرودگاه بين المللي زاهدان را به ۳ هزار متر كاهش داد.

گرد و خاك ادامه دارد

وی اظهار کرد: در حال حاضر از غلظت غبار در هواي زاهدان كاسته شده است، اما در زابل همچنان باد شديد و گرد و خاك ادامه دارد.

حيدري گفت: سرعت لحظه اي وزش باد در زابل حدود ۸۳ كيلومتر بر ساعت و شعاع ديد افقي ۷۰۰ متر است.

مديركل هواشناسي سيستان و بلوچستان تصريح كرد: بر اساس خروجي نقشه هاي پيش يابي و مدل هاي جوي همچنان وزش بادهاي ۱۲۰ روزه در شمال استان ادامه دارد، به نحوي كه در ساعات ابتداي صبح سرعت وزش باد بيشتر است.

عضو ستاد مديريت بحران سيستان و بلوچستان خاطرنشان كرد: پيش بيني مي شود گرد و غبار ناشي از اين بادها به تدريج به عرض هاي پايين تر و نوار شرقي استان نيز نفوذ كند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcawon6y49nei1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما