تاریخ انتشار :شنبه ۲۶ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۵۲
پدیده مونسون در جنوب شرق کشور تعدادی از خانه‌های روستایی را تخریب کرد، موجب انسداد محورهای مواصلاتی و تحمیل خسارت به تاسیسات زیربنایی شرکت برق و محصولات کشاورزی شد.
انسداد ۴۰ محور و آسیب دیدگی زیرساخت های برق و محصولات کشاورزی/مونسون تعدادی از خانه‌های روستایی در جنوب شرق را تخریب کرد
به گزارش عصرهامون،در حالی تا همین چند هفته قبل سیستان و بلوچستان با گرمای هوا و کاهش شدید بارش ها مواجه بود، با ادامه فعالیت مونسون هند در این استان و وقوع سیلاب های متعدد، اکنون وضعیت کمی بهتر شده و زمین در حیرت بارش های سنگین در دل تابستان است.

بر اساس گزارش های محلی سیلاب های ناشی از بارندگی های تابستانه در سیستان و بلوچستان حداقل ۴۰ محور را مسدود کرد و بسیاری از رودخانه های محلی را پس از مدت ها جان بخشیده است.

این بارش ها که با طوفان شروع شد خسارت های زیادی را به زیرساخت ها از جمله شبکه برق و به ویژه منازل روستایی و محصولات کشاورزی وارد کرد. 

 ۹ روستا در شهرستان‌ های سرباز، چابهار، کنارک، ایرانشهر، نیکشهر و فنوج در سیلاب های ناشی از بارش های مونسون گرفتار و ۷۶ نفر در چادرهای امدادی به صورت اضطراری اسکان پیدا کردند.

ارتفاع بارش های تابستانه در قصرقند به مرز ۵۰ میلی متر رسید

به گفته محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان، بارش ها در ۷۲ ساعت گذشته قدری تشدید شد و در این مدت از بیش از ۴۵ ایستگاه هواشناسی و بارانسنجی باراندگی گزارش شده است.

این مقام مسئول در ادامه گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: همانطور که انتظار می رفت فعالیت مونسون هند در چند روز اخیر شدت گرفت و از قصرقند در جنوب استان ۴۹ میلی متر باران گزارش شد.

وی افزود: علاوه بر قصرقند از ایستگاه های «هلنچکان» قصرقند ۴۰، «چانف» نیکشهر ۳۳، «ساربوک» قصرقند ۲۷ و چاهان نیکشهر ۲۶.۵ میلی متر بارش گزارش شده است.

۱۵ شهرستان سیستان و بلوچستان درگیر مونسون

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: سامانه مونسون هند در ۲ هفته اخیر بیش از ۱۵ شهرستان سیستان و بلوچستان را فرا گرفته و در حدود ۸۰ ایستگاه هواشناسی و بارانسنجی فعالیت کرده است.

حیدری خاطرنشان کرد: بارش های همرفتی مونسون در برخی نقاط استان منجر به آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن رودخانه ها و مسیل ها و جریان یافتن رودخانه ها شده است. 

وی افزود: بر اساس خروجی نقشه های پیش یابی و مدل های جوی همچنان فعالیت مونسون هند به ویژه در بعدازظهرها و شب ها ادامه دارد.

عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گفت: عمده فعالیت این سامانه در مناطق جنوب شرق، جنوب، نواحی مرکزی و ارتفاعات نواحی مرکزی خواهد بود.

حیدری اضافه کرد: توصیه می شود در زمان فعالیت سامانه از قرارگیری در فضای باز به شدت اجتناب و از هر گونه صعود به ارتفاعات، حتی ارتفاعات کوتاه به سبب خطر برخورد صاعقه خودداری شود.

جیدری افزود: به دامداران نیز توصیه می شود در ساعات بعد از ظهر از چرای دام ها در مراتع مرتفع خودداری کنند.

۲ محور مواصلاتی همچنان مسدود است 

علیرضا شهرکی، مدیرکل دفتر ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: در پی بارش های مونسون علاوه بر راه های روستایی، سه محور اصلی فنوج - کتیج - رمشک، ایرانشهر- خیرآباد و دلگان - ذهکلوت به دلیل طغیان رودخانه های محلی بسته شد.

وی افزود: محور ایرانشهر- خیرآباد بازگشایی شده، اما ۲ محور مواصلاتی دیگر همچنان مسدود است.

طوفان دلیل عمده خسارت ها

این مقام مسئول با بیان این که عمده خسارت ها به دلیل سیل نبود، بلکه طوفان باعث این خسارت ها شد، اظهار کرد: در حوزه نیکشهر، فنوج، بمپور، دلگان، راسک، سرباز و قصرقند خسارت هایی به شبکه برق وارد شد که هنوز آمار نهایی جمع بندی نشده است.

وی اضافه کرد: با توجه به این که در فصل برداشت محصول قرار داریم، خسارت هایی به حوزه کشاورزی نیز وارد شد، خاش، میرجاوه دیگر شهرستان های خرما خیز آسیب دیدند. 

این مقام مسئول افزود: در معابر چابهار نیز آبگرفتگی صورت گرفت و سقف تعدادی از منازل خشتی و گلی روستایی در راسک تخریب شد، این سامانه هنوز ادامه دارد و انتظار می رود مردم توصیه ها را در زمان بارندگی جدی بگیرند. 

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdchkwnzm23nx6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما