تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۷ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۴۸
حمید سوری گفت: پویش همگانی واکسیناسیون با شعار "واکسیناسیون حداکثری تداوم زندگی" در سیستان و بلوچستان استارت خورد.
پویش همگانی واکسیناسیون در سیستان و بلوچستان استارت خورد/ماهی گیری رسانه های معاند با تبلیغات سوء و شایعه
به گزارش عصرهامون؛ حمید سوری، نماینده وزیر بهداشت در سیستان و بلوچستان در نشست با اصحاب رسانه که پیش از ظهر امروز به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: به دنبال حرکت قطار اپیدمی در خوزستان از بهمن و در ادامه به سمت جنوب و جنوب شرقی و شرق کشور در طی میر با واریان آفریقای جنوبی و هندی به سویه انگلیسی اضافه شد و در سیستان و بلوچستان هم به این دلیل و هم مرزهای طولانی شرقی و زمینه هایی که برای بیماری داشت، بلندترین پیک یک و نیم سال اخیر را شاهد هستیم.
 
وی ادامه داد: این شرایط نشان می دهد که جمعیت سیستان و بلوچستان دست نخورده تلقی می شود، میانگین افراد حساس در استان نسبت به کشور بیشتر بوده و استقبال گردش ویروس افزایش می دهد، عوامل زمینه ای دیگری نیز مثل محدودیت ها و کمبودهای پایه ای وجود داشت، شرایط ذاتی مثل پهناوری و دسترسی سخت و تراکم پایین جمعیت موجب شد که کنترل اپیدمی دشوارتر شود.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: هر ۲۴ ساعت یک مرحله با وزیر بهداشت ارتباط مستقیم داریم که تاکنون مخالفت و ممانعتی برای تامین نیازهای سیستان و بلوچستان نداشتند و تمام موارد در اسرع وقت ارسال شده و از آنجایی که در شرایط طغیان اپیدمی هستیم، گاهی تغییر پروتکل ها بر مبنای شرایط استان صورت گرفته است.
 
 وی اظهار کرد: خوشبختانه روندی که تاکنون پیش رفته مثبت بوده، در زمان هایی پیک اشغال تخت های بیمارستانی و مرگ و میربالا را داشتیم و بخش های آی سی یو به شدت تحت فشار بود، در بررسی اولیه سعی کردیم تحلیل درست و منطقی از وضعیت اپیدمی در استان داشته باشیم و سعی کردیم از نزدیک از شمال و جنوب این خطه بازدید داشته باشیم و به شنیده ها و گزارش ها اکتفا نکنیم، چراکه آنچه می بینیم با اطلاعات غیر مستقیمی که دریافت می کنیم متفاوت است.
 
سوری اذعان کرد: برآیند همه تلاش ها، نشست هایی که با کارشناسی بومی و مشورت هایی که با تیم واکنش سریع و اپیدمیولوژی مقابله با کرونا صورت گرفت، به چند نقطه مشترک رسیدیم که نیاز است در استان به اجرا درآید، فرایندهای مدیریتی بهداشت و درمان و از همه مهمتر مشارکت و همکاری بین بخشی برای مهار اپیدمی در استان اشکالاتی داشت، تلاش ما این بود که این مهم را تقویت کنیم.
 
وی افزود: بهداشت و درمان طی یک و نیم سال گذشته توانسته حقانیت خود را در تلاش و جان فشانی برای ملت نشان دهد و بسیاری از همکاران تسهیلاتی مثل مرخصی و تعطیلی نداشتند که زمان آن است تا همه سازمان ها به کمک بیایند تا بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم، روند کنترل اپیدمی در استان رو به بهبود بوده، اما وضعیت مطلوبی که انتظارش را می کشیم هنوز حاصل نشده است.

رفع نیازهای اساسی بهداشت و درمان بسیاری از نقاط استان
 
نماینده وزیر بهداشت در سیستان و بلوچستان اضافه کرد: نیازهای اساسی بهداشت و درمان مرتفع شده و مشکلی از نظر تخت بیمارستانی در بسیاری نقاط، تست های تشخیصی و واکسیناسیون نداریم و داروهای بیمارستانی تامین شده است و در پی سفر وزیر بهداشت به استان گشایش هایی برای رفع مشکلات این خطه حاصل شد.
 
وی با بیان این که نیازمندی های سیستان و بلوچستان در مهار طغیان اپیدمی در اولویت کشوری قرار گرفت، گفت: این وضعیت مشکل همه کشور است و این اپیدمی فقط خاص سیستان و بلوچستان نیست و اکثر مناطق ایران قرمز هستند و نمی توان انتظار داشت بقیه استان ها از امکانات محروم بمانند.
 
سوری اذعان کرد: بسیاری از کمبودها در سیستان و بلوچستان ریشه تاریخی دارد، تلاش صورت گرفته در شرایط کرونا قابل تحسین و ارزنده ای بوده که توانسته بار ناشی از اپیدمی را در بخش های بهداشت و درمان کنترل کند. علاوه بر تعیین اولویت ها برای کنترل بحران با همکاری دوستان بومی ستاد یا قرارگاه مقابله با کرونا در استان تشکیل و تعامل سه دانشگاه تقویت شد، برآیند این اقدام ها چند اولویت در حوزه های بهداشت و درمان تعیین شد و اصلاح و تسریع فرایندها و کمبودهایی که وجود داشت، از جمله در بخش کمبود اکسیژن، مشکلات ترخیص، بستری و درمان صورت گرفت.

هنوز کمبودهایی در برخی شهرستان ها وجود دارد
 
وی با بیان این که سپاه و ارتش به کمک آمدند و تخت های بیمارستانی اضافه شد، اظهار کرد: هنوز هم کمبودهایی در برخی شهرستان ها به ویژه نقاط دور دست دیده می شود و برخی از شهرها بیمارستان و بعضی هم متخصص ندارند، این واقعیت تلخی است که ما نیز می بینیم و راهکارهای چند روزه برای آن نمی توان متصور شد. علی الرغم تلاش های صورت گرفته برای محرومیت زدایی اما هنوز این استان فاصله زیادی تا رسیدن به حد مطلوب دارد.
 
 این مقام مسئول افزود: یکی از نتایجی که برای کنترل طغیان اپیدمی به آن دست یافتیم ایجاد پویش همگانی واکسیناسیون کووید ۱۹ در سیستان و بلوچستان بوده که با شعار واکسیناسیون حداکثری و تداوم زندگی امروز کلید خورد، برنامه ریزی های مقدماتی این پویش از روزهای قبل صورت گرفته است و از امروز در کل استان آغاز می شود، هدف افزایش ایمنی مردم در مقابله با کووید ۱۹ و شکل دادن حرکت ماندگاری برای قطع زنجیره انتقال بیماری است.
 
وی از واکسیناسیون به عنوان یکی از موثرترین راه ها برای مقابله با بحران کنونی نام برد و گفت: واکسن مورد نیاز طی هفته های اخیر در اختیار استان قرار گرفته و واکسیناسیون با حرکت جدیدی آغاز شده است و هیچ کمبودی در این رابطه وجود ندارد، این تضمین را از وزارت بهداشت گرفتم که برای پوشش حداکثری واکسن در سیستان و بلوچستان محدودیتی وجود ندارد.

تاثیر شایعات و تبلیغات سوء بر تصمیم گیری مردم
 
سوری گفت: نشست های مختلفی در این راستا با استانداری و دیگر نهادها برگزار شد و نیاز است همه پای کار بیایند و برای اجرای این پویش همکاری کنند، پیوست رسانه ای، فرهنگ سازی، تبلیغاتی، رسانه ای و اطلاعاتی در قسمت های مختلف آن دیده شده است، چراکه شایعات و مشکلات جانبی که عامدانه در استان از درون و بیرون مرزها صورت می گیرد، باعث شده که برخی مردم تحت تاثیر  قرار بگیرند و مقاومت کنند، انتظار می رود با همکاری رسانه ای این جو منفی علیه واکسیناسیون ایجاد شده از بین برود، هر چند این روند رو به بهبود است و پوشش پوشش واکسیناسیون ارتقا پیدا کرده، سیستان و بلوچستان از نظر رعایت پروتکل ها در رتبه آخر را داشت که این شاخص هم بهبود پیدا کرده و از آخر در ردیف چهارم قرار گرفته است.  
 
وی خاطرنشان کرد: تعداد زیادی ماسک توسط خیران، از طریق کمک های مومنانه و سازمان های مردم نهاد دریافت شده و در حال توزیع است، چراکه بخشی از عدم رعایت پروتکل ها به دلیل نداشتن توانایی خرید ماسک و قسمتی هم نداشتن آگاهی لازم است که این فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مرتب صورت می گیرد، معنای پویش حداکثری واکسیناسیون به معنی کمرنگ کردن پروتکل ها نیست، هدف شکستن چرخه انتقال ویروس است و امیدواریم طی ۱۰ روزی که برای این برنامه در نظر گرفته شده به میزان درصدی واکسیناسیون در گروه های هدف قرار بگیرم.
 
نماینده وزیر بهداشت در سیستان و بلوچستان با اشاره به انتشار خبری مبنی بر واکسیناسیون افراد زیر ۵۰ سال گفت: این خبر تکذیب می شود، افراد بالای ۵۰ سال در استان در اولویت هستند، البته اولویت اصلی با گروه های سنی بالاتر و بیماران زمینه ای که بیشترین احتمال خطر برای بستری و مرگ را دارند، است. در همین راستا علاوه بر واکسیناسیون در مراکز فعلی و تقویت و افزایش این مراکز، برای مناطق دور افتاده اکیپ های سیار توسط سازمان های دولتی و خصوصی راه اندازی شده است.
 
وی افزود: برای همکاری حداکثری با دانشگاه های علوم پزشکی، همه مکلف شدند در این پویش حضور داشته باشند، باید چهره شهر در پویش تغییر پیدا کند و مردم متوجه شوند که سلامتی شان در گرو واکسن است. در پوشش واکسیناسیون در سطح کشور نسبت به خیلی از کشورها عقب هستیم که در شان ایران نیست که در رتبه های پایین قرار بگیرد، مگر این که اقدام های لازم برای پذیرفتن افراد جامعه تدارک نبینیم یا افراد مشمول خودشان تعلل کنند.

تاثیر واکسیناسیون در جلوگیری از شدت بیماری و مرگ و میر

سوری اذعان کرد: ممکن است واکسیناسیون از ابتلای مجدد به بیماری جلوگیری نکند، اما از شدت بیماری و مرگ ناشی از آن جلوگیری می کند، تلاش کنترل هزینه های درمان و بازگشت جامعه به حالت عادی است، تا ابد نمی توان فروشگاه ها را تعطیل و اداره ها را پاره وقت کنیم، اگر پویش به نتیجه مطلوب نرسد، محدودیت ها تمدید می شود که نفع هیچ کس نیست و ادامه حیات اقتصادی در گرو شرکت در پویش حداکثری است.
 
به گفته وی، ایجاد این درک که این پویش یک نیاز اساسی کشوری است و همه آحاد جامعه از آن استفاده کنند تا کسب و کار به حالت عادی برگردد و از همه محدویت ها و محرومیت هایی که به دلیل اپیدمی تحمیل شده نجات پیدا کنند.
 
این مقام مسئول گفت: همه واکسن هایی که توزیع می شود، مورد تایید مجاری علمی و قانونی قرار گرفته است و تفاوتی بین آن وجود ندارد، بنابراین انتظار می رود مردم به شایعات و تبلیغات سوء در فضای مجازی توجه نکنند، آن ها به نفع جامعه تلاش نمی کنند و سعی دارند ضمن ایجاد تشنج در جامعه، از آب گل آلود ماهی بگیرند. مردم سوگوار و در شرایط ملتهب هستند و در این شرایط نیاز به امید و آرامش دارند، وضعیت سفید نیست، اما سیاه سیاه هم نیست و تلاش می شود که به سفید برسیم.
 
وی با تاکید بر لزوم ایجاد تعادل بین بیم و امید، افزود: آن هایی که تلاش می کردند در این شرایط از آب گل آلود ماهی بگیرند، عقب نشینی کردند، با تلاش هایی که صورت گرفته امیداوریم این وضعیت به فضای امید و آرامش تبدیل شود، سعی بر این است که با همدلی و همراهی، مردم سیستان و بلوچستان از گردنه خیلی خطرناک عبور کنیم و در دوره حداکثر ۱۰ روزه به سقف واکسیناسیون دست پیدا کنند، این رمز موفقیت در شرایط فعلی است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcg3y9qxak9w74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها