تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۷ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۳۸
محمد هاشمی شهری با بیان این که نگاه نظام به وضعیت سلامت مردم سیستان و بلوچستان ویژه است، گفت: توجیه برای کاهش سن واکسیناسیون در این استان وجود دارد.
نگاه ویژه نظام به وضعیت سلامت مردم سیستان و بلوچستان/ در آمارهای اعلامی به وزارت بهداشت به دنبال کاهش التهاب هستیم
 به گزارش عصرهامون؛ محمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست با اصحاب رسانه که پیش از ظهر امروز به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: اثبات شده که در شرایط کرونایی دو راه بیشتر برای زنده ماندن نداریم و آن این که پروتکل ها را رعایت کنیم و واکسیناسیون انجام دهیم.
 
وی ادامه داد: طی این مدت همیشه مردم به رعایت فاصله اجتماعی، پروتکل ها و پرهیز از تجمعات توصیه شدند، آن ها خسته شده اند و درصد رعایت پایین آمد، بنابراین اهمیت دارد که در واکسیناسیون به میزانی برسیم که انتقال به حداقل برسد.

۶۰ درصد بیماران کرونایی استان بین ۳۰ تا ۶۰ سال هستند
 
این مقام مسئول اظهار کرد: ۶۰ درصد بیماران کرونایی استان بین ۳۰ تا ۶۰ سال و مابقی بالای ۶۵ سال هستند و بیشتر مرگ و میر در گروه های سن بالا و افراد مبتلا به بیماری زمینه ای یا چاق ها رخ می دهد، جامعه جوانی است، بنابراین کشور تصمیم گرفت و سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر اولین استان هایی بودند که واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال آغاز شد، اما استقبال به اندازه ای که انتظار داشتیم نبود.
 
این مقام مسئول با بیان این که تزریق واکسن به گروه سنی ۵۰ سال هم در حال انجام است، افزود: در این شرایط دو کار موازی باید انجام شود، یکی پویش همگانی واکسیناسیون است و باید در قالب آن افراد ۶۵ سال به بالا را واکسینه کنیم و در کنار آن با توجه به این که خواسته نمایندگان مردم در مجلس واکسیناسیون رده ۱۸ سال به بالاست، آرام آرام گروه سنی را پایین تر می آوریم، در این صورت تراکم بیمارستان  ها کم می شود.

کاهش سن واکسیناسیون در برنامه قرار دارد
 

وی تاکید کرد: توجیه برای کم کردن سن واکسیناسیون وجود دارد، اما با طمانینه و افزایش درصد واکسیناسیون، سن را پایین خواهیم آورد، حداقل ۹۰ درصد افرادی که در گروه های مشمول باقی مانده اند، واکسینه می شوند.
 
هاشمی شهری اضافه کرد: یکسری از کشورها بعد از واکسیناسیون شرایط را آزاد اعلام کردند، اما به یکباره دیدیم که انگلیس گرفتار شد، البته این گرفتاری با قبل از واکسیناسیون تفاوت دارد و شدید نیست، در ایران نیز واکسیناسیون جلوی تشدید بیماری و مرگ و میر و تراکم بیمارستان ها را خواهد گرفت و اضطراب مردم هم کمتر می شود.

برای واکسیناسیون بین مردم می رویم
 
وی گفت: اگر مراکز تجمیعی پاسخگو نباشد، بین مردم می رویم و از مراکز بهداشت تا مراکز جامع سلامت روستایی استفاده می کنیم تا دسترسی برای آن ها راحت تر شود، اگر باز هم برخی مشکل داشته باشند، به صورت خودرویی و سیار در محل زندگی شان می رویم، در این راستا از استانداری و دیگر دستگاه ها برای کمک درخواست دادیم، چراکه توان هیچ کدام از دانشگاه ها در کشور این نیست که همه کارها را به تنهایی انجام دهند و بقیه نگاه کنند، بلکه باید همکاری داشته باشند، این طرح برای همه مردم است.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به ترکیب جمعیتی استان بیان کرد: گروه ۰ تا ۱۴ سال ۳۸.۳ درصد، ۱۵ تا ۶۴ سال ۵۸.۵ درصد و بالای ۶۵ سال ۳.۲ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند که بیشتر مرگ و میرها مربوط به گروه سنی بالای ۶۵ سال است، بنابراین باید هم این گروه سنی و هم گروهی که بیشترین جمعیت را به خود اختصاص داده اند، واکسینه شوند، چراکه همه بیماران بالای ۶۵ نیستند.
 
وی گفت: می طلبد دروازه سلامت ایران به شکل دیگری واکسینه شود، هیچ محدودیتی برای دریافت واکسن و دارو نداریم و ۹ هزار آمپول رمدسیویر در استان وجود دارد و درمان کرونا نیز رایگان شده که از دستاوردهای سفر وزیر بهداشت است. برای قارچ سیاه نیز با وجود عدم شناسایی بیمار در این زمینه، دارو پیش بینی کرده ایم.

عادی انگاری و اضطراب را گسترش ندهیم

هاشمی شهری اضافه کرد: نگاه خاص نظام را به سیستان و بلوچستان شاهد هستیم، باید امیدآفرین باشیم، عادی انگاری و  اضطراب و وحشت را گسترش ندهیم، در شرایط فعلی آمار تست های مثبت به زیر ۳۰ درصد رسیده است که تا ۲ هفته قبل بالای ۶۵ درصد بود، این نشان می دهد که اگر مردم به خود و سیستم بهداشت و درمان کمک کنند و همه دست به دست هم دهند، بیماری کنترل می شود، اما به معنی پایان نیست، وضعیت شکننده است و در صورت بی توجهی می تواند به دو شرایط هفته قبل برگردد.
 
وی افزود: از نیمه خرداد تاکنون تلخ ترین و سخت ترین روزها برای نظام سلامت بود، هیچ پزشکی دوست ندارد، بیمارش فوت کند، از سویی هزینه های درمان بالاست، در حالی که می توان با پیشگیری از هزینه های بهداشت درمان و مردم کاست.
 
به گفته این مقام مسئول، جمعیت افراد ۵۰ سال به بالای استان بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر است که در پویش همگانی واکسینه می شوند. سن واکسیناسیون به زودی از ۵۰ سال پایین تر کاهش پیدا می کند، مشکلی از این نظر نداریم. تاسیساتی وجود دارد که ۴ برابر دوز واکسن کنونی را می توانیم نگهداری کنیم.
 
وی افزود: استان فرایند خاصی دارد و مثل دیگر استان ها نیستیم که مراکز نگهداری سالمندان داشته باشیم، بنابراین باید تلاش کنیم این افراد را به عنوان برکت و امید خانه ها حفظ کنیم.
 
هاشمی شهری اذعان کرد: خبری که با عنوان تزریق واکسیناسیون به افراد بالای ۴۰ سال مبتلا به بیماری زمینه ای منتشر شده است، درست نیست، چراکه همه گروه های سنی دارای بیماری زمینه ای واکسینه می شوند.
 
وی در خصوص شلوغی مراکز تجمیعی نیز گفت: هیچ تراکمی در مراکز تزریق واکسیناسیون نیست، در یکی از مراکز شلوغ تا ظهر روز گذشته بالای هزار و ۵۰۰ دوز تزریق شده بود، اما تراکمی به وجود نیامد، این مراکز همیشه فعال بودند، فقط یک روز جمعه با تعطیلی آن ها تنها یک مرکز فعالیت می کرد که راضی نبودم این مرکز هم کار کند، چراکه نیروها نیاز به یک روز تعطیلی دارند و تحت فشار هستند، الان هم درخواست این را دارند که عید قربان کنار خانواده باشند، مخالف این موضوع نیستم.
 
هاشمی  شهری درباره ترس برخی مردم از عوارض واکسن نیز بیان کرد: برخی کشورها از جمله آمریکا مشوق هایی مثل مشروب و حتی اسلحه در نظر گرفتند تا مردم تشویق شوند، اما فقط ۵۰ درصد استقبال کردند، بنابراین این باور ذهنی است که برخی در دنیا راه انداخته اند و ما نیز مستثنی نیستیم.
 
وی افزود: اطلاعیه و مصاحبه های زیادی در سطح ملی و استانی در خصوص مزایای واکسیناسیون کار شده، مردم باید تکلیف خودشان را روشن کنند، ۹۰ درصد آن ها به پزشک شان اعتماد دارند و می توانند از آن ها مشورت بگیرند.

اعلام آمارها با هدف جلوگیری از التهاب در جامعه
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درباره آمار فوت شدگان سیستان و بلوچستان گفت: خبری که علیه هر گروهی اعلام می شود از نظر روانی مخاطب بیشتری دارد، کسانی که مطرح می کنند نسبت به سیستم سیستم آماری دانشگاه ها و وزارت بهداشت، آگاهی ندارند.
 
وی تاکید کرد: آمار سیکلی دارد، فردی در یک روستا فوت می کند، بهداشت یا مرکز جامع روستایی و در بیمارستان ها هم کارشناسان گزارش می کنند که از طریق سیستمی انجام می شود و محرمانه نیست و در سیستم اورژانس ۱۱۵ آمار به تفکیک شهرها و بخش ها ثبت و به دفتر من، معاونان و روابط عمومی اعلام می شود و همزمان به وزارت بهداشت اعلام می کنیم و دخل و تصرفی در آمار نداریم.
 
هاشمی شهری گفت: هزار و ۸۰۰ نفر فوتی که در آمار ثبت شده مربوط به بازه زمانی اسفند ۹۸ تاکنون است، برای ثبت آمار فوتی ها چند تعریف داریم که در دنیا نیز پذیرفته شده، یکسری بیمار تحت عنوان تنفسی بستری می شوند، آزمایش تعدادی از آن ها مثبت می شود که به آن تشخیص قطعی می گویند و استاندارد ما پی سی آر است که البته معایبی دارد، و آن این که تست ۶۰ درصد افراد مبتلا مثبت می شود.

وی افزود: بنابراین از برخی افراد سی تی اسکن می انجام می شود که درگیری ریه را نشان می دهد، اما تصاویر مشابه با تصویر ریه بیماران مبتلا به آنفلوانزا در سال های گذشته است، با این شرایط ما چگونه آمار دهیم، طبق رویکرد سازمان جهانی بهداشت برای هر کسی که فوت کرد اول نگاه می کنیم تست مثبت است یا خیر، گاهی هم تست مجدد می گیریم.
 
هاشمی شهری گفت: گاهی از فردی آزمایش می گیریم که فوت می شود و نتیجه تست بعد از کفن و دفن مشخص می شود، این آمار اعلام می کنیم و می گوییم که این تعداد بیمار از روزهای قبل بودند که تستشان مثبت شد، اما گاهی بیمار مشکوک داریم یعنی تشخصیص قطعی نیست، اما می دانیم ۹۰ درصد کروناست، این افراد را در آمارها به هیچ جایی اعلام نمی کنیم، دلیلی هم ندارد که اعلام شود، چراکه مشکی از مشکلات ما را حل نمی کند که بگوییم هزار و هشتصد نفر فوت شدند یا دو هزار و پانصد نفر، اما برخی دنبال بزرگ کردن این موارد هستند.

اعلام آمارها به وزارت بهداشت با هدف جلوگیری از التهاب در جامعه
 
وی افزود: در آماری که به وزارتخانه می دهیم نمی خواهیم التهاب در جامعه ایجاد شود، وظیفه داریم ضمن این که جلوی عادی انگاری را بگیریم از ترس و التهاب جلوگیری کنیم، اضطراب ایجاد کردن هیچ کمکی در کنترل بحران نمی کند. بحران شرایطی است که کمبودها معلوم و فشارها زیاد می شود، تمام نیرو را گذاشتیم اما نمی توانیم و باید کمک بگیریم.
 
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، با این تعریف و سیستم آبشاری که از مراکز مختلف آمار ثبت می شود، دو مسئله است این که نباید آمار غلط دهیم و گمراه کنیم، اما افراد زیادی هستند که به سیستم دسترسی دارند و این آمار را می بینند. اگر آمارسازی می کردیم رسانه های بیگانه تا الان هزار بار آن را به سرمان می کوبیدند، بنابراین ذهنیت، تحریک احساسات و عدم اطلاع این وضعیت را رقم می زند و از سویی هم عده ای هم هستند که می خواهند بزرگنمایی کنند یا از من خوششان نمی آید، با مردم خودمان صادق و ما نیز عزادار هستیم از خانواده های ما نیز در میان فوتی ها بودند، بنابراین باید نگاه منصفانه داشته باشیم.
 
وی گفت: انتقال به موقع و درست اخبار سرآغازی برای انجام کارهای بزرگ است، باید آمار و اطلاعات درست در اختیار مردم قرار بگیرد و آن ها هم در کنار ما باشند و استقبال کنند، خیلی وقت ها اطلاعات صحیحی از جوامع خارج نمی شود که در ایران وضعیت این گونه نیست، جریان اطلاعات جاری و ساری است و مردم به شکل های مختلف می توانند استفاده کنند.
 
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcd9n0fnyt0sj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها