ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> مرگ بی صدای هامون و حکایت بی پایان مهمانی ناخواندهزخم ضعف دیپلماسی و چرای بی رویه بر پیکره دریاچه بزرگ شرق | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۱۴
علاوه بر زخم سال ها خشکسالی و عدم ورود حق آبه به تالاب هامون به دلیل ضعف دیپلماسی دولت و خشک شدن بستر این تالاب بین المللی، چرای دام به یکی دیگر از مشکلات جدی منطقه و عاملی برای تخریب پوشش گیاهی و فرسایش بیشتر خاک تبدیل شده است.
مرگ بی صدای هامون و حکایت بی پایان مهمانی ناخوانده/زخم ضعف دیپلماسی و چرای بی رویه بر پیکره دریاچه بزرگ شرق
به گزارش عصرهامون؛ سال هاست خشکسالی ناشی از قهر طبیعت و عدم پایبندی افغانستان به تعهدات بین المللی و دیپلماسی ضعیف دولت در تحقق حق آبه زخم های عمیقی بر جنوب شرق کشور بر جای گذاشته است.

زخم هایی که در تالاب هامون که روزگای پر آب و محل صید و صیادی بومیان بود و پوشش گیاهی و سرسبزی اش چهره ای چشم نواز به آن بخشیده بود، بیش از هر نقطه ای دیگر محسوس است، تالابی که سال گذشته پس از سال ها خشکسالی اندکی جان گرفت و شاهد رویش گیاهان در آن بودیم.

اما این پوشش گیاهی نه تنها به مرور زمان با خشکی مجدد تالاب در حال از بین رفتن است، بلکه ورود دام و چرای بی‌رویه احشام به یکی از مهم‌ترین مشکلات و تهدیدهای این تالاب تبدیل شده است، چراکه موجب نابودی پوشش گیاهی مناسب تالاب، افزایش فرسایش خاک منطقه و در نتیجه تشدید پدیده گرد و غبار در منطقه سیستان می‌شود.

خروج کاروان چند صد نفری شتر از محدوده تالاب

وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: از سالیان گذشته تاکنون شترها سابقه ای از حضور در تالاب هامون نداشته اند و به دلیل خشکسالی ها در دیگر مناطق استان و وجود پوشش گیاهی به نسبت مناسب در نقاط مختلف این تالاب به منطقه هجوم آورده اند، به گونه ای که برای چندمین بار در سال ۱۴۰۰ کاروان چند صد نفری شتر از محدوده تالاب هامون خارج شد.

کمبود نزولات جوی و عدم ورود حق آبه

وی ادامه داد: شترها به دلیل نوع تغذیه آسیب جدی به پوشش گیاهی هامون وارد می کنند، گیاهانی که خود به دلیل کمبود نزولات جوی و عدم ورود حق آبه تالاب دچار تنش هستند، همچنین در این تردد ها بستر تالاب نیز در سطحی وسیع دچار فرسایش شده که با اندک بادی خیزش طوفان ها را سهمگین تر می کند.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: موضوع حفاظت از عرصه های طبیعی تالاب هامون همچون پوشش گیاهی وبستر که از ارکان فعال یا غیر فعال بودن کانون های گرد و غبارمنطقه است، نیاز به همکاری کلیه نهادها دارد، بااین وجود این اداره کل علیرغم کمبود نیرو و محدودیت تجهیزات نهایت تلاش خود را در راستای حفاظت و حراست از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست کرده است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciv3azrt1apv2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما