تاریخ انتشار :شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۰۹
در پی بارش های موسمی سیستان و بلوچستان از شرایط فوق بحرانی و اضطرار آبی خارج شد، اما همچنان بیش از ۹۳ درصد مساحت استان همچنان گرفتار خشکسالی است.
نوازش بادهای موسمی بر تن تفتیده سواحل مکران/سیستان و بلوچستان از شرایط فوق بحرانی و اضطرار آبی خارج شد
به گزارش عصرهامون؛ بارش های موسمی که به طور معمول در تیرماه آغاز می شود و تا نیمه های مرداد تداوم دارد، امسال هم در سیستان و بلوچستان تکرار و همچون آبی بر آتش گرمای تابستان باعث تلطیف هوای منطقه شد.

مونسون آمد تا بخشی از کم بارشی سیستان و بلوچستان خشک را در فصل سرد سال زراعی جاری جبران کند، سالی که به دلیل قهر آسمانش بارش های زمستانی به نیم میلی متر هم نرسید و کم بارش ترین پاییز و زمستان سیستان و بلوچستان در ۵۰ سال اخیر رقم خورد.

مونسون با نوازش بادهای موسمی و بارش های رگباری اش توانست این استان را از شرایط فوق بحرانی و اضطرار آبی خارج کند، هر چند همچنان با کسری بارش ها مواجه هستیم و بیش از ۹۳ درصد مساحت استان همچنان گرفتار خشکسالی است.

تابستان امسال؛ پربارش ترین فصل سیستان و بلوچستان
 
محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: در حالی زمستان پربارش ترین فصل سال در سیستان و بلوچستان بوده که بارش های مونسون این الگوی پنجاه ساله را برهم زد و سبب شد تا تابستان امسال که تا پیش از این کم باران ترین فصل سال بوده است، به پر بارش ترین فصل شود.

وی با بیان این که میزان بارش های نخستین ماه تابستان امسال را معادل ۴۵ برابر تمام بارش های زمستان گذشته استان اعلام و اظهار کرد: کم بارشی بی سابقه در زمستان گذشته دلیل این اختلاف است، چراکه تمام بارش های زمستان سال گذشته در سیستان و بلوچستان ۰.۴ میلی متر گزارش شد و شاهد کم بارش ترین زمستان استان در نیم قرن اخیر بودیم.

این مقام مسئول افزود: در پی فعالیت مونسون هند حداقل بیش از ۱۸ میلی متر از کم بارشی استان در سال زراعی در نخستین ماه تابستان جبران شد، همچنان در برخی نقاط استان شاهد این بارش ها هستیم، به گونه ای که بیشینه ارتفاع نقطه ای بارش ها به بیش از ۸۰ میلیمتر نیز رسیده است.

هنوز با کسری جدی بارش مواجه هستیم

وی تصریح کرد: بارش های تیرماه امسال استان بیش از ۲۷۰ درصد شرایط نرمال بارش های سه ماهه تابستان در بلندمدت بوده است، به طور معمول سالی ۴.۹ میلی متر از بارش های استان در تابستان می بارد.

به گفته حیدری، با وجود فعالیت خوب مونسون در تابستان اما بارش های این موقع از سال نقش قابل توجهی در جبران کسری بارش های ماه های سرد سال را نمی کند، چراکه در این موقع از سال به دلیل گرمای هوا هم تبخیر زیاد بوده و بارش ها از نوع رگباری است که در مقطع زمانی کم و در حجم بالا می بارد.

وی با بیان این که با این حال بارش های تیرماه، تا حدی استان را از شرایط فوق بحرانی و اضطرار آبی خارج کرد، گفت: هنوز با کسری جدی بارش مواجه هستیم و بر اساس آخرین خروجی برآورد وضعیت خشکسالی هواشناسی با شاخص SPEI ۱۰ ساله، همچنان بیش از ۹۳ درصد مساحت استان و ۱۰۰ درصد مساحت شهرستان های دلگان، زابل، فنوج، قصرقند و نیکشهر  درگیر درجات مختلف خشکسالی هستند.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت:  در صورتی که حدود ۱۵ سال متوالی جمع بارش سالانه استان بیش از ۱۵ درصد شرایط نرمال شود،  می توان گفت وضعیت بارش استان به حالت نرمال باز گشته است.
 
ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در پی بارش های مونسون
 
همچنین محمد دلمرادی، مدیرعامل آب منطقه ای سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما از ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در پی بارش های مونسون خبر داد و بیان کرد: در پی بارش های مونسون طی روزهای اخیر سدهای زیردان و پیشین در جنوب سیستان و بلوچستان آبگیری و ۳۰ میلیون مترمکعب آب روانه این مخازن شد.
 
وی ادامه داد: در بارندگی های اخیر توانستیم مقداری آبگیری داشته باشیم، اما هنوز هر کدام از سدهای استان حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب ظرفیت خالی دارد.
 
این مقام مسئول گفت: با توجه به ظرفیت خالی سدهای سیستان و بلوچستان، در صورت شروع موج جدید بارش ها و بروز سیلاب، آمادگی لازم برای کنترل و هدایت آب های سطحی به مخازن آبی این استان وجود دارد.
 
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgyy9q7ak9wy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها