تاریخ انتشار :شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۴۰
کوروش زارعی، بازیگر تئاتر و مدیر مرکز نمایش حوزه هنری گفت: در دیدار هنرمندان تئاتری با رهبری، ایشان به دو نکته اشاره کردند؛ یکی اینکه بودجه تئاتر افزایش یابد و دیگری اینکه فضا، سالن و مکان های این هنر نمایشی در کشور گسترش یابد.
 
به گزارش عصرهامون به نقل از خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کمتر از یک ماه به روی کار آمدن دولت جدید زمان باقی مانده و بدون شک در همه حوزه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کارهایی انجام شده و پروژه هایی هنوز زمین مانده است. در پرونده ای سعی کردیم به سراغ اهالی فرهنگ برویم و با محوریت اصلی »چه باید کرد» به مشکلات تخصصی حوزه فرهنگ و راهکارهای پیشنهادی برای رفع این مشکلات بپردازیم.
کوروش زارعی، بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاتر، تلویزیون و سینما و مدیر مرکز نمایش حوزه هنری میهمان این گفت و گو بوده است. 
 کوروش زارعی درخصوص انتظارات حوزه تئاتر از مدیران فرهنگی دولت آینده به خبرنگار دانا گفت: بزرگترین مشکل و معضل و درخواستی که هنرمندان تئاتر از دولت آینده دارند این است که تئاتر را به عنوان یک حرفه و شغل به رسمیت بشناسند. مدیران فرهنگی باید با مسئولان وزارت رفاه، کار و تامین اجتماعی به یک توافقی برسند که این هنر را به عنوان یک حرفه و کار ببینند. اگر تئاتر یک حرفه نیست پس چرا برای آن یک رشته دانشگاهی گذاشته اند؟! باید در مجلس تلاش شود تا این شغل بودن تئاتر مصوبه شود تا در شرایط بحرانی مثل امروز که کرونا عملا تئاتر را به تعطیلی کشانده، زمین گیر و بیچاره نشود تا محتاج اصطلاحا نان شبش باشد.
وی ادامه داد: الان نزدیک به دو سال است که تئاتر کشور عملا به تعطیلی کشیده شده و بعد از مدتی که دوباره اجازه فعالیت به آن داده می شود، باز بلافاصله با قرمز شدن شرایط کرونا مجددا به تعطیلی می رود.
این بازیگر پیشکسوت تئاتر افزود: هنرمندان تئاتر مانند هنرپیشگان سینما نیستند که با تعطیلی سینما دستمزدشان پرداخت نشود. بازیگر سینما فلان فیلم را بازی کرده، دستمزد خود را گرفته و دیگر کاری با اکران این فیلم ندارد. ولی همه می دانیم که تئاتر اینگونه نیست و زنده بودن تئاتر شرایط دیگری می طلبد و با هر بار تعطیلی تمرین چند ماهه یک گروه نمایشی به باد می رود و تا اجرایی در کار نباشد، هیچ آورده مالی برای آنها در کار نیست ولی اگر تئاتر به صورت رسمی و قانونی شغل به حساب آید، آن وقت در این شرایط سخت کرونایی، هنرمند تئاتر لااقل می تواند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کند تا معیشتش به تنگنا نیافتد.
مدیر مرکز نمایش حوزه هنری در ادامه با گلایه و انتقاد از اندک بودن بودجه های تئاتری، افزود: این مرسوم است که در همه جای دنیا دولت و شهرداری ها یک بودجه مصوب برای کمک به گروه های نمایشی اختصاص می دهند. یکی از دلایل مهمی که در این چند ساله من و خیلی از هنرمندان تئاتر انگیزه ای برای کار کردن نداریم، بودجه های اندک و ناچیزی است که برای هر نمایش درنظر گرفته می شود و باعث می شود که بازیگر تا کارگردان هیچ رغبتی برای کار کردن نداشته باشند و همین عدم حمایت ها باعث شد تا به مرور زمان اغلب کارهای تئاتری سطحی و مبتذل شوند و مخاطب کمتر کارهای جدی و اندیشه ای بر روی صحنه ببیند. برای فروش بیشتر، فلان کارگردان مجبور می شود دست به دیالوگ ها و داستان های مبتذل بزند تا شاید مخاطب جذب کار شود و لااقل هزینه کار دربیاد تا شرمنده گروهش نشود.
کوروش زارعی با بیان خاطره دیدار پنجشنبه های رهبری با هنرمندان، گفت: با حضور دوستان تئاتری که خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، همه حرف ها و گلایه ها گفته شد و حضرت آقا پس از شنیدن همه حرف ها به دو نکته اساسی اشاره کردند؛ ایشان فرمودند که ما برای رونق تئاتر باید دو کار انجام دهیم و اینها در اولویت است. بودجه تئاتر بسیار اندک است و باید بیشتر شود تا آن اتفاق هایی که مد نظرتان است، انجام شود و دوم اینکه فضا و مکان تئاتری ها بسیار محدود است و باید گسترش پیدا کند.
وی افزود: با توجه به اینکه اهمیت این حوزه در نزد رهبری کاملا مشخص است، در ادامه این همت مسئولان مربوطه را می رساند که با پیگیری های لازم اتفاقات خوبی برای تئاتر رقم بزنند.
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdciuuazqt1a5u2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما