ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> ایمنی زایی بالای واکسن ایرانی در مقابله با کرونا استمرار رعایت پروتکل های بهداشتی پس از واکسیناسیون ضروری است | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۲۵
ابراهیم کُرد گفت:واکسن سازی در ایران قدمتی صد ساله دارد و محققانی توانمند از لحاظ علمی، آنها را تولید کرده اند ادعای حفاظت در برابر بیماری درباره آن نیز از لحاظ علمی پذیرفتنی است چرا که ارزیابی های انجام شده، این را اثبات می کند.
ایمنی زایی بالای واکسن ایرانی در مقابله با کرونا/ استمرار رعایت پروتکل های بهداشتی پس از واکسیناسیون ضروری است
به گزارش عصرهامون، ابراهیم کُرد متخصص ویروس شناسی پزشکی  و فارغ التحصیل موسسه واکسن سازی رازی در گفت و گو با زاهدنیوز، بیان کرد: همه ما در برابر بیماری کرونا، مسئولیتی فردی و وظیفه ای اجتماعی داریم، باتوجه به شرایط پاندمی، کنترل بیماری باید به صورت گسترده و کامل در سطح عمومی انجام شود و واکسیناسیون می تواند هر دو جنبه را پوشش دهد در غیر این صورت باید صبر کنیم تا سطح ایمنی جامعه در زمانی مشخص به بالای 70 درصد برسد.

وی افزود: شاهد هستیم موج های مختلف بیماری اتفاق می افتد و این قابل قبول نیست و باید واکسیناسیون عمومی جامعه را انجام دهیم تا سطح ایمنی جامعه را با بیش از 60 یا 70 درصد برسانیم و از این طریق بتوانیم گردش ویروس را مهار کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ویروس تا زمانی که در سطح جامعه در حال گردش است هر زمان امکان ابتلا وجود دارد اما تزریق واکسن کمک می کند تا زودتر به ایمنی لازم برسیم و تا حدودی از بیماری پیشگیری می کند و در صورت ابتلا نیز شدت بیماری و میزان مرگ و میر آن را به شدت کاهش می دهد.

جهش ویروس، واکسیناسیون را بی اثر نمی کند

کُرد با اشاره به چگونگی کارکرد واکسن در انواع جهش یافته، تاکید کرد: ساختار واکسن های موجود در بازار از پروتینی مشخص و کامل است و از آنجاییکه ساختار کامل پروتیئین استفاده می شود انتظار می رود که تا حد بالایی انواع جهش یافته که روی همین پروتیئن اتفاق می افتد را نیز پوشش دهد چرا که آنتی بادی و پاسخ ایمنی که اتفاق می افتد نقطه ای نیست که بگوییم ویروس جهش یافته و آنتی بادی روی آن کارکرد ندارد.

این ویروس شناس ادامه داد: آنتی بادی ها دو دسته هستند یک سری به صورت خطی عمل و بعضی به صورت شکلی علیه پروتین کار می کنند یعنی ساختار پروتیین که تشکیل می شود از لحاظ علمی به حالت سوم و چهارم شکل می گیرد آنتی بادی های شکلی روی این جهش های نقطه ای تاثیر گذاری دارد شاید واریانت ها تاثیر آن را کم یا زیاد کند اما انتظار می رود انتی بادی ها راپوشش دهد.

وی با بیان اینکه جهش ویروس واکسیناسیون را بی اثر نخواهد کرد، اذعان کرد: چون نوع پاسخ ها دو حالتی است جهش ها یک حالت از لحاظ علمی را می توانند روی انها تاثیر بگذارند اما انتی بادی هایی که روی ساختمان کامل پروتین موثر هستند و از این طریق عمل می کنند می توانند روی ویروس تاثیرگذار باشند.

واکسیناسیون صد درصد جلوی ابتلا به کرونا را نمی گیرد

وی افزود: در عفونت های تنفسی همانند آنفولانزا که جهش های بالایی دارند شاهد هستیم که هر ساله واکسن آنها تغییر می کند و دلیل آن نیز همین جهش هاست کرونا نیز دارای این خصوصیات است و انتظار ابتلا در افراد واکسینه شده نیز وجود دارد اما نه در سطحی که افرادی که واکسن دریافت نکردند، بلکه با واکسیناسیون میزان ابتلا خیلی کمتر خواهد شد.

وی گفت: این گونه نیست که بگوییم واکسیناسیون صد درصد جلوی ابتلا را می گیرد و هیچ کمپانی سازنده واکسنی نیز چنان ادعایی نکرده اما مطالعات نشان می دهد افراد واکسینه شده پس از ابتلای مجدد هم شدت و دوره بیماری و میزان بستری و مرگ و میر کاهش می یابد و این نکته مهمی است که بیمار به سمت فاز حاد بیماری و درمان های سنگین پیش نرود.

وی تصریح کرد: هنوز اطلاعاتی درباره میانگین مدت ایمنی ایجاد شده پس از واکسن وجود ندارد چرا که واکسن ها به صورت اورژانسی برای استفاده عرضه شده اند و از میزان ماندگاری ایمنی محافظت کننده اطلاعاتی منتشر نشده است چون ارزیابی ها کامل نیست اما واکسیناسیون جایگزین ویروس است، وقتی فردی مبتلا به کرونا می شود و پس از دوره ای پنج یا 6 ماهه امکان ابتلای مجدد وجود دارد درباره واکسن نیز نباید انتظاری بیش از یک عفونت طبیعی داشت.

لزوم استمرار رعایت پروتکل های بهداشتی پس از واکسیناسیون

این ویروس شناس اذعان کرد: واکسن به فرد کمک می کند به بیماری مبتلا نشود و در صورت ابتلای مجدد شدت بیماری کاهش یابد اما اگر فردپس از واکسیناسیون مجدد به کرونا مبتلا شود علائم بالینی سنگینی ندارد و می تواند گردش ویروس را به خانواده و دوستان داشته باشد و ریسک گردش ویروس در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و عدم استفاده از ماسک بالاتر می رود.

وی ادامه داد: واکسن ها به صورت معمول در گروه های سنی هدف و نرمال بالای 18 سال ارزیابی می شود این روال معمول و علمی است ، در گروه های با خطر بالا در دریافت واکسن مانند افرادی که بیماری های آلرژیک دارند و یا مادران باردار،هر واکسنی باید اطلاعات خود را منتشرکند و سپس مجوز استفاده بگیرد.

به گفته این ویروس شناس درباره استفاده از همه واکسن ها در  گروه های پرخطر نمی توان نظر قطعی داد و افراد دارای سابقه آلرژیک و با خطر بالا باید درباره استفاده از واکسن با پزشک معالج خود مشورت کنند.

ایمنی زایی واکسن های ایرانی در سطح بسیار خوبی است

وی افزود: واکسن های ایرانی موجود در بازار از نوع ویروس غیرفعال شده ساخته شده اند، ایمنی آنان در رده خوبی است، واکسن سازی در ایران قدمتی صد ساله دارد و محققانی توانمند از لحاظ علمی، آنها را تولید کرده اند ادعای حفاظت در برابر بیماری درباره آن نیز از لحاظ علمی پذیرفتنی است چرا که ارزیابی های انجام شده، این را اثبات می کند.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد ارزیابی بین واکسن ها از نوع وکتورها مانند آسترازانکا و اسپوتنیک و واکسن های غیرفعال شده مانند سینوفارم و واکسن های ایرانی کو برکت انجام شود انتظار می رود وکتور واکسنها میزان ایمنی بیشتری ایجاد کند اما در مقایسه با سایر واکسن های غیر فعال، تفاوتی بین واکسن های ایرانی و سایر انواع آن نداریم چراکه نشان داده اند در همان سطح قابل انتظار عمل می کنند.

وی واکسیناسیون را عاقلانه ترین راه برای مقابله با کرونا دانست و  اظهار کرد: واکسیناسیون عمومی از دوران کودکی و نوزادی شروع می شود و خانواده ها بدون نگرانی، آن را انجام می دهند و درباره واکسن کرونا نیز نباید دغدغه ای وجود داشته باشد چرا که این واکسیناسیون نیز از همان نوع و مدل بوده و درهمان موسساتی واکسن سازی در ایران تولید می شوند از طرف دیگر بین واکسن زدن و گرفتاری به ویروس، واکسینه شدن عاقلانه تر است.

انتهای پیام/

  https://www.asrehamoon.ir/vdcbsgb88rhbafp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما