تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۰۳
فداحسین مالکی گفت: طالبان استراتژی مشخصی برای خود تعریف نکردند که افغانستانِ قومیتی را مدیریت کنند، آن ها کمیته مشورتی را نپذیرفتند و تمامیت ارضی کشور را می خواهند که اگر به کمیته مشورتی تمکین نکنند قطعا افغانستان به سمت جنگ های داخلی خواهد رفت.
عدم تمکین طالبان به پذیرش کمیته مشورتی، افغانستان را به سمت جنگ های داخلی می برد
به گزارش عصرهامون؛ فداحسین مالکی، سفیر اسبق ایران در افغانستان و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در برنامه جهان امروز که پیرامون بررسی آخرین تحولات نظامی و سیاسی افغانستان امروز از شبکه خبر پخش شد گفت: در این ۶ روز نشان داده شد طالبان به بخشی از مناطق و ولایات کشور افغانستان تسلط دارد.

وی ادامه داد: روند ابتدایی که با سرعت زیاد در جهت تصرف شهرها و ولایات  توسط طالبان صورت گرفت، سبب تعجب بسیاری از تحلیلگران خارجی و مردم افغانستان شد، به همین سرعت هم خیزش های مردمی در اقصی نقاط این کشور در حال وقوع است.

سفیر اسبق ایران در افغانستان عنوان کرد: مسائلی که از سوی طالبان در این ۶ روز مطرح شده بیشتر بر این اساس است که آیا طالبان امروز همان طالبان سابق است یا خیر؟ طالبان به دنبال این هستند که ثابت کنند تفاوت های زیادی با گذشته وجود دارد، اما آنچه در این چند روز گذشت و ما می بینیم و گزارش هایی که می رسد قدری با چیزی که می گویند تفاوت دارد.

مالکی تصریح کرد: طالبان استراتژی مشخصی برای خود تعریف نکردند و مبانی ندارند که این کشور بزرگ را که قومیتی است مدیریت کنند، هم خود طالبان و هم همه دنیا می داند آن ها به تنهایی منهای باقی احزاب، گروه ها و قومیت ها نمی توانند بر افغانستان تسلط داشته باشد.

وی بیان کرد: از این جهت مشکلات کماکان وجود دارد و بخشی از نقاط مختلف این کشور به نوعی هرج و مرج مشاهده می شود که این نگرانی ها در بین مردم افغانستان دیده می شود.

طالبان کمیته مشورتی را نپذیرفت

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کمیته مشورتی متشکل از عبدالله عبدالله، حامد کرزی و گلبدین حکمتیار از همان روز اول شکل گرفت ولی طالبان آن را نپذیرفت و زیرا می خواهند خودشان این موضوع را مدیریت کنند که نشان می دهد آن ها تمامیت ارضی افغانستان را می خواهند.

مالکی تصریح کرد: اما تلاش این افراد و برخی دیگر در پاکستان این است که به دنبال یک شورای مشورتی باشند و بتوانند حاکمیت فراگیر را در کشور پیاده کنند تا از خونریزی ها و جنگ های داخلی جلوگیری شود.

وی ادامه داد: متاسفانه می بینیم که توفیقی در رایزنی ها در پاکستان نبوده و دوستانی که در کابل هستند نتوانستند طالبان را متقاعد کنند، زیرا خیلی از سران تصمیم گیرنده طالبان در کابل نیستند و آن ها هم که هستند شورایی تصمیم می گیرند و این هم مشکل است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: هر چه قدر هم که زمان از دست برود قطعا مشکلاتی را در قسمت های مختلف این کشور خواهیم دید، الان خیزش های مردمی را در شمال کشور می بینیم، عوامل ژنرال دوستم و استاد عطا اقداماتی انجام می دهند و احمد مسعود حرکتی تحت عنوان نهضت در پنجشیر و ولایات نزدیک آن شروع کرده است.

افغانستان در آستانه جنگ های داخلی

مالکی تصریح کرد: همه اینها مبین این موضوع است که اگر طالبان این واقعیت را نپذیرد و به کمیته مشورتی تمکین نکند قطعا افغانستان به سمت جنگ های داخلی خواهد رفت.

وی عنوان کرد: اگر رهبران طالبان عاقلانه عمل کنند و سمت و سوی آن ها بر اساس قانون اساسی باشد در یک شورای فراگیر تحت عنوان لویه جرگه یا هر طریقی که خود رهبران سیاسی و همه اقوام و قومیت های صاحب نظر حضور داشته باشند کشور به ثبات می رسد.

سفیر اسبق ایران در افغانستان گفت: این که طلبان برق آسا شهرها را تصرف کرد به معنای این نیست که همگی خلع سلاح شدند، آن ها  فعالیت های خود را دارند.

مالکی ادامه داد: بنابراین اگر طالبان به سمتی حرکت کنند که دولت فراگیر ایجاد شود خوشبین هستیم زیرا به سمت ثبات در کشور می رود، ولی اگر غیر از آن باشد باید منتظر عواقب خطرناکی بود که ممکن است کشور به سمت جنگ های داخلی برود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccpsqs02bq0x8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما