تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۵۲
علی شعبانی گفت: در مناطقی مانند استان سیستان و بلوچستان که توان سرمایه ای و سهم مشارکت عمومی در سرمایه گذاری اندک بوده، تحقق توسعه مبتنی بر مطالعات آمایش سرزمین، رفع بی کاری و عدالت در توزیع امکانات و برخورداری ها، از مسیر گسترش تعاونی ها میسر است.
تعاونی باید به خلاقیت، کارآفرینی و نوآوری اعضاء متکی باشند/رفع بیکاری از طریق تعاونی‌ها چاره‌جویی شود
به گزارش عصر هامون علی شعبانی، معاون استاندار و فرماندار ویژه ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: هفته تعاون را به مدیران و کارکنان تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اعضای تعاونی ها و دست اندرکاران و فعالان این بخش مهم اقتصادی در سراسر کشور در حوزه سیاستگذاری، مدیریت و اجرا(دولتی و خصوصی) به ویژه همکاران عزیز مان در حوزه شهرستان، تبریک می گویم و به زحمات و خدمات و تلاش ارزشمندشان ارج می گذارم.

وی افزود: تعاون و تعاونی، پیشینه ای به دیرینگی زیست بشر دارد و زندگی موجود اجتماعی و مدنی، بی تعاون و اشکال تعاونی، متصور نیست و نمی توانسته باشد.

شعبانی تصریح کرد: بنه، واره، یاوری گونه هایی از تعاونی ها در تاریخ حیات ایرانیان است و اما سابقه تعاونی به تعریف رسمی امروزین مختص به دوره پهلوی بوده و رضا شاه در واپسین سال سلطنت، وزیر کشور را ماموریت داده بود تا در راس هیاتی به شهرهای دور و نزدیک رفته و با تعلیم ماموران، مردم را با مفهوم قوانین تعاونی آشنا کند و حس مسئولیت جمعی مردم به ویژه طبقات تولید کننده را بر انگیزد.

وی اضافه کرد: این سیاست پس از اصلاحات ارضی، به یک رویه دستوری تغییر یافت و کسانی که زمین دولتی دریافت کرده بودند مکلف به عضویت در تعاونی ها شدند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی به مفهوم ژرف تری از تعاونی توجه کرد و در واقع انقلاب مظهری از تعاون است.

وی گفت: انقلابیون خویشتن را مظهر تعاون و تعاونی ها می دیدند و این روش، وسیله ای برای رفع نیازهای مشترک، معیاری برتر برای اشتغال و راهی مناسب برای توسعه اقتصادی ارزیابی شد و با اهداف غایی و مولفه های جامعه آزاد، توانمند و مبتنی بر عدالت، استقلال اقتصادی، و ریشه کنی فقر، همخوانی بیش تری نشان می داد و به عنوان یکی از سه شکل اقتصاد مورد قبول در قانون اساسی گنجانده شد و تعاونی مشروط به اینکه با سایر اصول قانون اساسی مغایر نباشد، از محدوده قوانین اسلام خارج نشود و موجب رشد و توسعه اقتصادی کشور شود، مورد تاکید و حمایت قرار گرفت.

فرماندار ایرانشهر عنوان کرد: قریب ۲۸۰ میلیون نفر در حدود سه میلیون تعاونی جهان اشتغال دارند و بنابر گزارش ها در ایران بیش از ۹۴ هزار تعاونی با حدود ۱/۸ میلیون نفر شاغل فعال هستند.

وی عنوان کرد: اقتصاد تعاونی که به نگرش و ارزش های اسلامی نزدیک تر بوده بیش تر مورد بی توجهی و غفلت قرار گرفته است.

شعبانی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل عدم رشد تعاونی ها این است که به نظر می رسد خلأ ای که در آغاز تعاونی های نوین مورد توجه دولت وقت بوده و عدم درک مفهوم تعاونی همچنان ژرف تر و جدی تر باقی است و مهمترین مساله، پس از آن، عدم ترویج و اطلاع رسانی صحیح از کارکرد اقتصاد تعاونی، عدم شفافیت قوانین، نبود پشتیبانی لازم از تعاونی ها و نتیجه، غیر فعال شدن بخشی از تعاونی ها و کاهش اقبال عمومی به آن است.

به گفته وی، سهم تعاون از اقتصاد کشور حدود پنج درصد بوده و هدف گذاری نخستین بیست و پنج درصد است و توسعه و شکوفایی اقتصادی کشور راهی جز گسترش اقتصاد تعاونی ندارد.

فرماندار ایرانشهر بیان کرد: تشکیل بانک ایده، سازماندهی تیم های نظارتی برای کمک به بازآفرینی توان تعاونی ها، ارتقای دانش و آگاهی عمومی در خصوص اقتصادی تعاونی، تبیین صحیح ماهیت اقتصاد تعاونی، شفاف سازی ضوابط و زدایش مقررات زاید و دست و پاگیر، تسهیل در شکل گیری تعاونی ها، لحاظ مشوق های مناسب( سرمایه ای، حقوقی، اجرایی ) برای فعالیت در بخش تعاونی، الزام سایر دستگاه های اجرایی به پایبندی به قوانین و ایفای تعهدات خود در قبال تعاونی ها، تعریف ساز و کار روانتر مراقبت و صیانت از حقوق سهام داران، تشویق تعاونی های کامیاب و برتر و ترویج دستاوردهای مفید آن ها، از جمله مسائلی است که می تواند به گرایش عمومی به فعالیت در شکل تعاونی موثر باشد.

وی گفت: در مناطقی مانند استان سیستان و بلوچستان که توان سرمایه ای و سهم مشارکت عمومی در سرمایه گذاری اندک بوده، تحقق توسعه مبتنی بر مطالعات آمایش سرزمین، رفع بی کاری و عدالت در توزیع امکانات و برخورداری ها، از مسیر گسترش تعاونی ها میسر است.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcf1ydyew6djva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما