تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۳۶
شهربندری بریس درهمسایگی نگین شرق کشور بندر اقیانوسی چابهار، درکنارآب های همیشه نیلگون سواحل مکران با جمعیتی بالغ بر6 هزارنفر هنوز هم مردمانش تشنه لب هستند.
پروژه های ناتمام آب رسانی ؛ امان مردم تشنه لب بریس را بریده است/ سهمیه هایی که بطور کامل محقق نمی شود
 به گزارش  عصرهامون به نقل از چهاربهاران، قصه با غصه این روزهای مردمان ساحل نشین مکران در کنار اپیدمی جهانی کرونا بی آبی یا کم آبی در روستاها و بعضی شهرهای تازه تاسیس است که بر دردهای بی درمان این اهالی افزوده و سالیانی طولانی از این بحران می گذرد و هنوز آنها در کنار دریا تشنه لب هستند.
 
کم آبی یا بی آب در طی چند سال اخیر منجر به استفاده مردم از هوتک ها یا سایر منابع شده که آب آنها غیر بهداشتی است و حتی منجر به غرق شدن کودکان زیادی در آن یا مورد حمله قرار گرفتن توسط تمساح شده است و دردی را به مشکلات و زخم های زندگی آنها اضافه کرده است.
 
هر چند تلاش های زیادی برای رفع این بحران با استفاده از آبرسانی سیار یا نصب تانکر در روستاها و مناطق انجام شده اما این اقدام راه حل قطعی و دائمی برای مشکل این مردم نیست و باید با ایجاد لوله کشی آب شرب بهداشتی به این مردم کمک شود.
 
امروز مسئله آب حیاتی ترین مشکل مردم جنوب استان شده است و باید یک طرح جدی و عملی توسط دولت و نهادهای مربوطه انجام شود و با توجه به اینکه امروز سواحل مکران یکی از نقاط حساس اقتصادی و تجاری ایران است، وجود این مسئله نقش بسزایی در توسعه و پیشرفت منطقه دارد.
 
 شهربندری بریس دراستان سیستان و بلوچستان در60کیلومتری جنوب شهرستان دشتیاری و درهمسایگی نگین شرق کشور بندر اقیانوسی چابهار، درکنارآب های همیشه نیلگون سواحل مکران با جمعیتی  بالغ بر6 هزارنفر هنوز هم مردمانش تشنه لب هستند.
 
امروز مردم این منطقه با وجود اینکه در کنار دریا زندگی می کنند اما ناله بی آبی سرمی دهند و شاید باورش برای کسی سخت باشد که درکنارحجم وسیعی از آب های دریا که به پهنای یک اقیانوس است، قرارداشته باشید اما هنوز هم تشنه لب بمانیم.  
 
آب اولین کلمه ای بود که در مدرسه همگان یاد گرفتیم و شاید هرگز فکر نمی کردیم روزی اولین دغدغه ی ما در زندگی هم همین کلمه دو حرفی باشد!
 
اما واقعیت امروز این است که اولین دغدغه ی مردمان سواحل نشین مکران در جنوب شرقی ایران، سیستان و بلوچستانی که دارای پتانسیل ها و ظرفیت های بی نظیر به وسعت یک کشور است، آب می باشد و باید تحولی بزرگ ایجاد شود.
 
بریس شهری که آب ندارد
 
محمد بلوچ یکی از اهالی روستای شهر بریس به خبرنگار چهاربهاران گفت: بی آبی در سالهای اخیر دهها کشته و زخمی داشته و بارها اخبار و آمار غرق شده ها به گوش مسئولان رسیده ولی پروژه‌های آبرسانی با کمبود اعتبار رها شده و کسی هم در این باره پاسخگو نیست.
 
وی ادامه داد: اگر باران ببارد، هوتگ ها یا همان برکه ها پر از آب می شود و مردم بجز مصرف آب تانکرها می توانند از نزولات آسمانی هم استفاده کنند، اما متاسفانه بارش باران بسیار کم است و مردم نتوانستند از این نعمت خدادادی برخوردار باشند.
 
کندی روند طرح آبرسانی امان تشنه مردم را بریده است
 
بلوچ بیان کرد: کندی روند پروژه‌ها و طرح‌های آبرسانی آنقدر زمانبر شده که امان مردم تشنه را بریده است؛ در دولت‌ گذشته تاکنون طرح‌های مختلفی را برای آبرسانی به مردم جنوب سیستان و بلوچستان پیشنهاد دادند که البته هیچ کدام به نتیجه نرسیده است.
 
این معلم بومی افزود: ظرفیت غنی آب دریای عمان برای تامین آب مورد نیاز مردم در هر نقطه ای که نیاز شود کفایت می کند در صورتی که دولت در این خصوص همکاری لازم را انجام دهد.
 
بلوچ تصریح کرد: اهالی روستاها و شهرهای جنوب استان خودشان باید به هر طریق اقدامی برای تأمین آب موردنیازشان انجام دهند در این وضعیت افراد هر قطره آب غیربهداشتی را غنیمتی برای ‌تر کردن لب‌های تشنه خود و خانواده‌شان می‌دانند و با این حال آبی برای مصارف و نیازهای بهداشتی در اختیار ندارند.
 
وی گفت: مردمان بندر بریس تشنه لبانی که کنارسواحل نیلگون مکران چشم انتظار برآورده شدن آروزی دیرینه خود هستند، آيا به راستي براي حل مشكل آب اين بندرصیادی هيچ اقدامي امكان‌پذيرنيست؟
 
 
آب رسانی دغدغه اول مردم شهر بریس است
 
عمران تارم؛ عضو شورای اسلامی شهر بریس در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران بیان کرد: مشکلات آب رسانی در جنوب سیستان و بلوچستان بعد از پیشرفت های اقتصادی منطقه و کشوری هنوز هم بر جای خود باقی ست و هیچ اثرگذاری قابل توجه ای برای حل این مشکل اساسی در این خصوص انجام نشده است.
 
وی افزود: نبود آب شرب درمناطق ساحلی مشکل یک روز، یک ماه ویک سال نیست بلکه چندین سال است که سواحل نشینان مکران از نبود آب شرب درتنگنا قرارگرفته اند و انگار صدای آنها به گوش مسئولین نمی رسد.
 
مردمان سواحل نشین بریس هیچ منبع دسترسی به آب ندارند
 
این عضو شورای بریس با بیان اینکه نبود هیچ گونه منبع دسترسی  به آب مهمترین مشکل مردمان سواحل نشین بریس است، تصریح کرد: مردم این خطه از ایران اسلامی بیشترین هزینه را برای تامین آب شرب می پردازند، مردمان بریس آب آشامیدنی خود را از مرکز شهرستان نگور توسط تانکر های 12 هزارلیتری که هزینه هر سرویس تانکر آب 450 تا 500 هزار تومان است، روزگار خود را در این شرایط اقتصادی و محرومیت که هست، می گذرانند.
 
وی ادامه داد: طرح های هیچ دولتی در طی این سالها برای مردمان صیاد این منطقه هنوز گره گشا نبوده و هیچ وعده ای درخصوص رفع مشکل آب هنوز عملی نشده است و هنوز چشمان مردم درانتظار معجزه مسئولان هستند.
 
تارم با اشاره به اینکه آب برای مردمان بریس جیره بندی شده و سهمیه روزانه هرنفر15 لیتر است، اذعان کرد: این تعداد سهمیه آب آن هم به شکل رغت باری توزیع می شود و اصلاً جوابگوی جمعیت شهر و روستاهای بریس نمی باشد.
 
سهمیه 200 سرویس آب تانکری که بطور کامل محقق نمی شود
 
وی گفت: سهمیه ماهانه  200سرویس تانکرآب که توسط اداره آب و فاضلاب روستایی درنظرگرفته شده به طورکامل به مردم نمی رسد و همیشه بهانه های واهی را مشکل دسترسی به آب بیان می کنند.
 
وی ادامه داد: کلنگ لوله کشی داخلی روستای بریس یک سال است که به زمین خورده اما کارشرکت به کُندی پیش می رود با این شیوه کار پیمانکار اداره کُل آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان امکان دارد سال ها طول بکشد تا لوله گذاری داخلی روستای بریس تکمیل شود.
 
با تکمیل آب شیرین کن پسابندر با طول 25 کیلومتر به بریس؛ مشکل شبکه بیرونی آب حل خواهد شد
 
عضو شورای اسلامی شهر بریس افزود: چنانچه لوله کشی داخلی بریس تکمیل و مورد بهره برداری برسد لازم است تا شبکه بیرونی آب که ازآب شیرین کن پسابندر به بریس با طول 25 کیلومتر به حال خود رها شده و منتظرتامین اعتبار است، برای استفاده مردم از آب راه اندازی شود.
 
وی با اشاره به اینکه مردم ما فقط آب مي‌خواهند خاطر نشان کرد: این حرف بیش از هزار خانوار از اهالي بندر صیادی بریس در جنوب شرقی ترین نقطه ایران پهناور در کنارسواحل نیلگون مکران است كه سالهاست از بي‌آبي رنج مي‌برند و مردمان زجر دیده منتظر آب هستند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcgyq9q7ak9t34.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها