تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۰۰
اردوی یک روزه راهیان پیشرفت با محوریت بازدید از ایستگاه تحقیقاتی گاندو در چابهار به همت بسیج دانشجویی برگزار شد.
برگزاری اردو یکروزه بازدید از ایستگاه پرورش تمساح در چابهار/ اشتغالزایی و توسعه منطقه نیازمند توجه مسئولین به ظرفیت ها و تولید داخل است
به گزارش عصرهامون، مصطفی حسنیان؛ نماینده موسسه مردم نهاد موج و مرجان در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران بیان کرد: طبق بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان که فرمودند بسیج دانشجویی باید تلاش کند تا با برنامه های مختلف یاریگر دستگاه های نقش آفرین در این عرصه باشند.
 
وی افزود: شرایط مردم در حیث اقتصادی و معیشتی سخت شده است باید قشر دانشجو جامعه نسبت به مشکلات و نگرانی های مردم بکوشد و با اقدامات متنوع ظرفیت های موجود را نشان دهد.
 
وی ادامه داد: در چهار چوب طرح راهیان پیشرفت اولین بازدید علمی دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار با محوریت پرورش تمساح پوزه کوتاه ایرانی انجام شد.
 
نماینده موسسه مردم نهاد موج و مرجان تصریح کرد: بازدید علمی راهیان پیشرفت دانشجویان از پارک تحقیقاتی ریکوکش که به همت محیط زیست احداث شده بازدید کردند.
 
وی گفت: پرورش تمساح پوزه کوتاه و یا به زبان محلی «گاندو» در چابهار و مناطق جنوب استان ظرفیتی مهم در جهت ایجاد اشتغال کسب درآمد برای روستائیان و رونق گردشگری در روستاهای مسیر رودخانه باهو کلات است که در سال ۱۳۴۹ با نام منطقه حفاظت شده باهو کلات ثبت شده است که در سال ۱۳۶۱ به منطقه حفاظت شده گاندو تغییر نام داده شد
 
حسنیان اذعان کرد: طبق تحقیقات انجام شده این تمساح یکی از نمونه های نادر تمساح در دنیا بوده و دارای پوزه ای کوتاه تر از سایر هم نوعانش است وجود این نمونه نادر در ایران می تواند پتانسیل ارزشمندی برای حیات وحش ایران باشد و باید بسترهای مناسب برای بهره برداری پایدار آن در ایران ایجاد کرد.
 
وی ادامه داد: از لحاظ علمی می توان به مواردی شامل استفاده از چربی های زیر پوست آن برای تهیه اقلام بهداشتی و آرایشی و به دلیل شباهت های زیادی به مولکول های چربی انسانی ترمیم کننده خوبی است و نکته حائز اهمیت خون و فرآورده های خونی آن برای بهبود بیماری های نظیر HIV استفاده می شود که خاصیتی کاملا آنتی باکتریال دارد و موجودی کم مصرف و پر بازده محسوب می شود.
 
وی گفت: گاندو تنها تمساح است که به طور طبیعی در ایران زندگی می کند و همین ویژگی آن را به عنوان حیوان محبوب در بین گردشگران و دانشجویان محیط زیست دریایی تبدیل کرده است که دیدن این حیوان خاص و کمیاب یکی از جاذبه های گردشگری منطقه محسوب می شود که زمینه کارآفرینی زیادی را می توانند ایجاد کند.
 
این عضو موسسه مردم نهاد موج و مرجان خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی اخیر و تخریب زیستگاه ها این گونه جانوری یکی از تهدید های مهم در منطقه می باشد و اداره محیط زیست منطقه با ایجاد سند راهبردی در جهت تلاش برای حفظ این گونه که به عنوان یک گونه منحصر به فرد بلوچستان است بکوشد و از ظرفیت های بومی و مردم محلی این مناطق بهره برداری کامل داشته باشد در راستای توسعه گردشگری و جذب توریسم و همچنین اشتغال زایی جوامع محلی تاثیر گذار باشد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcfmydyyw6djca.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها