تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۲:۵۷
جمعی از افراد دارای معلولیت در زابل با ایجاد یک کارگاه تولیدی توانسته اند فعل خواستن را معنا کنند.
کم کاری مسئولان مانع اشتغالزایی کارآفرینان/کارگاهی که بوی امید و شرافتمندی می دهد
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از اوشیدا؛ یکی از مهمترین راه های برون رفت از مشکلات و همچنین خنثی سازی تحریم های ظالمانه آمریکا توجه به کارگاه های کوچک و زودبازده است، سیستان و بلوچستان به عنوان جوانترین و بیکارترین استان کشور ظرفیت عظیمی برای ایجاد اینگونه کارگاه ها دارد که می تواند بخش مهمی از اقتصاد منطقه را فعال تر کند.

در همین راستا جمعی از معلولان شهرستان زابل به سرپرستی یکی از معلولین این شهرستان با افتتاح یک کارگاه سنگ تراشی باعث اشتغالزایی جمعی از جوانان شهرستان زابل شده و نشان دادند که می توان با تلاش و پشتکار به هر خواسته ای رسید.
 

مشکلات کوچک پیش پای کارهای بزرگ

کمیل میرشکار سرپرست کارگاه تولیدی پدیده گوهر سیستان در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: دو سال قبل تصمیم به ایجاد یک کارگاه تولیدی کردیم تا معلولانی که بیکار و خانه نشین بودند را بر سر کار بیاوریم.

وی افزود: در همین رابطه با اخذ یک ساختمان از بهزیستی و فراخوان دادن نیروی کار این کارگاه تولیدی را در سال ۹۸ ایجاد کردیم.

میرشکار بیان کرد: در ابتدا به دلیل نبود برخی از امکانات در ساختمان ، سیم کشی برق و رنگ آمیزی دیوارها را با هزینه شخصی انجام و ابزارآلات سنگ تراشی را مستقر کردیم.

وی با بیان اینکه معلولیت محدودیت نیست ادامه داد: در این کارگاه تعداد هشت نفر به صورت مستقیم مشغول به کارند که برخی از آنها دچار معلویت و یا به بیماری های خاصی همانند ام اس مبتلا هستند.

میرشکار تصریح کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که بر سر راه افراد مشغول به کار در این کارگاه قرار دارد نبود صندلی مناسب معلولان است.

وی ادامه داد: افرادی در این کارگاه مشغول هستند که از دو پا و یا یک پا دچار معلولیت هستند و از صندلی های معمولی به سختی می توانند استفاده کنند.
 

سرپرست این کارگاه تولیدی بیان کرد: همچنین نبود سرویس بهداشتی مناسب و خاکی بودن فضای بیرونی ساختمان برای تردد افراد مشکلاتی عدیده ای را به وجود آورده است.

میرشکار همچنین ادامه داد: پس از دوسال از شروع به کار در این کارگاه تولیدی هنوز مسئولان شرایط بیمه افراد را محیا نکرده اند و این بزرگترین مشکل بچه های کارگاه است.

وی گفت: با توجه به نبود دستگاه های مورد نیاز برای تولید رکاب انگشتر مجبور هستیم تا آن را از سایر استان ها سفارش دهیم که آن هم یا جنس نامرغوب به ما می دهند و یا اندازه ای که ما می خواهیم نیست.

وی ادامه داد: اگر مسئولان بهزیستی، کمیته امداد ویا حتی اداره کار بتوانند این نوع دستگاه ها را در اختیار ما قرار بدهند از سایر هزینه های اضافی کاسته می شود و می توانیم صفر تا صد یک انگشتر مرغوب را در همین کارگاه کوچک تولید کنیم.

 

مسئولان توجه کنند افراد بیشتری بر سر کار می آیند

میرشکار خاطرنشان کرد: مسئولان بارها پس از بازدید از کارگاه قول هایی به ما داده اند اما هر بار این قشر زحمتکش فراموش می شوند و باید چشم انتظار باقی بمانیم.

وی افزود: هم اکنون نیازمند یک کپسول اکسیژن برای لحم کاری هستیم اما با توجه به هزینه های زیاد آن قادر به خرید نیستیم، از مسئولان مربطه تقاضا داریم تا حداقل امکانات را برای این کارگاه تولیدی فراهم کنند.

وی در خصوص تولیدات کارگاه پدیده گوهر سیستان گفت: در این کارگاه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی تراش داده می شود و به انگشتر و سایر زیورآلات تبدیل می شود.

میرشکار گفت: اگر مسئولان بتوانند نیاز های کارگاه را برطرف کنند زمینه اشتغال افراد بیشتری بوجود خواهد آمد و افراد دارای معلولیت بیشتری می توانند منبع درآمد خود را داشته باشند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcg3q9qyak9t74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها