تاریخ انتشار :شنبه ۳ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۱۵
بدون تردید احیای پوشش گیاهی و نهال کاری در کانون گردو غبار بستر تالاب هامون درمان مؤثری برای مقابله با پدیده گردوغبار در سیستان است که در همین راستا بستر خشک این تالاب بین المللی نهال کاری شد.
احیای دریاچه بزرگ شرق؛ نسخه درمانی مقابله با ریزگردها/بستر خشک تالاب بین المللی هامون نهال کاری شد
به گزارش عصرهامون؛ سال هاست ریه های مردم سیستان و بلوچستان با گرد و غبار ناشی از بادهای ۱۲۰ روزه در جدال است، ریزگردهایی که امانشان را بریده و دلیل اصلی آن خشکسالی و خشکی کانون های گرد و غبار بستر تالاب بین المللی هامون است.

تالابی که روزگاری سراسر آب و سرزندگی بود و نه تنها معیشت مردم از طریق آن تامین می شد، بلکه نفسی تازه به هامون نشینان می بخشید و زندگی شان سراسر شور و نشاط بود.

اما از زمانی که خشکسالی بر منطقه غلبه کرد و افغانستان نیز به تعهدش در رابطه با حق آبه هامون پایبند نماند و آب را بر مردمان سیستان بست و با سد و بندهایش حتی مانع ورود سیلاب به منطقه شد، هر روز وضعیت این تالاب بین المللی وخیم تر شد.

شرایط به گونه ای پیش رفت که هامون به صورت کامل خشک و نفس های مردمان منطقه به دلیل جولان بیش از پیش ریزگردها بیشتر از گذشته تنگ شد و شمار بیماران تنفسی، چشمی و قلبی افزایش قابل توجهی یافت.

طی سال های اخیر طرح جامعی با عنوان احیای تالاب بین المللی هامون در دستور کار مسئولان امر قرار گرفت و هر دستگاهی مکلف به اجرای برنامه ای خاص در این تالاب شد و اداره کل حفاظت محیط زیست نیز طبق برنامه باید نهال کاری در بستر خشک آن را انجام می داد که طبق اعلام مسئولان امر این اقدام نهایی شده و در مرحله آبیاری قرار دارد تا مرهی بر زخم های کهنه مردمان این خطه شود.
 

کاشت هزار و ۳۰۰ هکتار نهال بومی در تالاب هامون

وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: درمان مؤثر پدیده گرد و غبار در شمال استان، احیای پوشش گیاهی است و نهالکاری عامل اصلی احیای پوشش گیاهی در تالاب هامون است.

وی افزود: کاشت هزار و ۳۰۰ هکتار نهال بومی و همگن با شرایط اکولوژیکی تالاب هامون از جمله برنامه های بزرگ محیط زیست استان در برنامه احیای تالاب است که توسط این اداره کل انجام شده است.

احیای پوشش گیاهی در فاز دوم

این مقام مسئول ادامه داد: احیای پوشش گیاهی در فاز دوم برنامه احیای تالاب هامون پس از برنامه های عمرانی، کلید خورد و هم اکنون به نتایج مطلوبی رسیده است.

پورمردان تصریح کرد: پس از شناسایی مناطق هدف در تالاب هامون و پیش از رایزنی ها و جلسات متعدد کارشناسی و هم اندیشی، برنامه احیای پوشش گیاهی در قالب پروژه های نهالکاری توسط محیط زیست استان شروع شد.

وی تاکید کرد: پروژه نهالکاری که یکی از بزرگترین پروژه های نهالکاری محیط زیست است با وسعت هزار و ۳۰۰ هکتار در بستر تالاب توسط این اداره کل در حال انجام است که این برنامه از جمله عوامل مؤثر در احیای تالاب هامون و پوشش گیاهی بوده که می توان از جمله اثرات آن به کاهش چشمگیر پدیده گرد و غبار اشاره کرد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdzx0fnyt0oz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها