تاریخ انتشار :جمعه ۱۶ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۳۱
ظرفیت‌های جذاب محیط زیستی سیستان و بلوچستان همچون تالاب‌های هامون، صورتی، پدیده‌های زمین شناختی دیدنی و یا تمساح پوزه کوتاه در این استان وجود دارد که سرمایه گذاری روی هریک از آنها به خودی خود می‌تواند زمینه برطرف کردن بخشی از چالش‌های اقتصادی کشور باشد.
سرمایه گذاری در حوزه ظرفیت های اکوتوریستی سیستان و بلوچستان ارزآوری بی نظیر اقتصادی دارد
به گزارش عصرهامون؛ تمساح پوزه کوتاه مردابی یا همان گاندو گونه ای از خزندگان است که در سیستان و بلوچستان زیست می کند. این گونه علاوه بر سیستان و بلوچستان در کشورهای دیگر همچون تایلند، مالزی و بنگلادش هم زیست می کند و یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری این کشورها محسوب می شود. 

در سیستان و بلوچستان زیستگاه گاندو در منطقه باهوکلات و حوالی رودخانه سرباز است و این پوزه کوتاه مردابی از ویژگی های منحصربه فرد منطقه محسوب می شود، گاندوها، لاک‌پشت‌ها و نهنگ‌ها از قدیمی‌ترین ساکنان زیست کره زمین هستند و به اذعان بسیاری از کارشناسان زیست محیطی گاندوها شناسنامه سیستان و بلوچستان و در نزد مردم منطقه مقدس هستند.

منطقه حفاظت شده گاندو و زیستگاه تمساح گونه منحصر بفرد در کشور برای مردم بسیار مهم است زیرا معتقدند هرجا گاندو باشد آب فراوان وجود دارد و از نظر علمی نیز ثابت شده گاندو باعث انحراف آب در کانال و افزایش منابع آبی می‌شود.

در سال های اخیر، منطقه حفاظت شده گاندو بعد از ۵۰ سال بازنگری شد که این امر اتفاق بزرگی برای استان بوده است، هر سال بیش‌ از ۳۰ سر تمساح از هوتک‌ها و نزدیکی منازل مسکونی جنوب این استان جمع‌آوری و به زیستگاه اصلی خود در منطقه باهوکلات منتقل شدند.

پرورش گاندو می تواند ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشد، علاوه بر اینکه دارای ظرفیت های گردشگری فراوانی برای منطقه است استقبال زیادی از این جانور در کشورهای آسیای شرقی می شود و از این حیث می تواند درآمد زایی زیادی را برای مردمان حوزه باهوکلات داشته باشد. 

بر این اساس توجه به این ظرفیت ویژه و جذب سرمایه گذار برای این حوزه می تواند موقعیت های شغلی زیادی را در منطقه ایجاد کند و لازم است بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. 

کشور از ظرفیت های اکوتوریستی سیستان و بلوچستان محروم است

معین الدین سعیدی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در این زمینه بیان کرد: ظرفیت‌های توریستی و اکوتوریستی در سیستان و بلوچستان بسیار بالا است اگر به آنها توجه شود نه تنها بخش عمده‌ای از مشکلات این استان مرتفع می‌شود بلکه به دلیل هم مرزی با دیگر کشورها منجر به ارزآوری به کشور خواهد شد.

وی بیان کرد: این استان پهناور کشور به لحاظ محیط زیستی و کشاورزی به هندوستان کوچک معروف است، محصولات استوایی و گرمسیری کمیابی نظیر گواوا، پاپایا، چیکو، نارگیل، انبه، موزه و… داریم که هر یک می‌توانند جذابیت‌های بی بدیلی برای گردشگران داشته باشند.

سعیدی ادامه داد: جدای از مشکلات زیست محیطی سیستان و بلوچستان، ظرفیت‌های جذاب محیط زیستی همچون تالاب‌های هامون، صورتی، پدیده‌های زمین شناختی دیدنی و یا تمساح پوزه کوتاه در این استان وجود دارد که سرمایه گذاری روی هریک از آنها به خودی خود می‌تواند زمینه برطرف کردن بخشی از چالش‌های اقتصادی کشور باشد.

نماینده حوزه انتخابیه چابهار در مجلس یازدهم اظهار کرد: متاسفانه هیچ زمانی از ظرفیت‌های اکوتوریستی این سرزمین استفاده نشده است، به اعتقاد بنده سیستان و بلوچستان استان محرومی نیستی بلکه ما تمام میهن را از ظرفیت‌های بی بدیل این استان محروم کردیم.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امیدوارم وزیر گردشگری دولت سیزدهم نگاه دیگری به ظرفیت توریستی و بوم گردی سیستان و بلوچستان داشته باشد و به وعده و وعیدهای که در هنگام رای اعتماد داد جامه عمل بپوشاند، سرمایه گذاری در حوزه اکوتوریستی سیستان و بلوچستان از آورده‌های بی نظیر اقتصادی خواهد بود.

رئیس جدید سازمان محیط زیست از ظرفیت‌های زیست محیطی و امکانات اکوتوریست استفاده کند

سعیدی درباره وارد کردن حیوانات بدون برنامه ریزی به کشور گفت: در سال‌های اخیر وارد کردن حیوانات بدون توجه به خاستگاه اکولوژیک آنها تجربه موفقی نبوده است. در حال حاضر خبرهایی شنیده می‌شود در خصوص وارد کردن ۸۰ کروکودیل زنده از مالزی به کشور که با شرایط فعلی جامعه همخوانی ندارد.

نماینده حوزه انتخابیه چابهار افزود: اگر بنای جدی برای واردات کروکودیل مالزی وجود دارد، بهتر است روی تمساح پوزه کوتاه یا همان گاندو در بلوچستان سرمایه گذاری شود تا هم به لحاظ توجه زیستی و هم در راستای گردشگری، سیستان و بلوچستان مورد توجه مسئولان و متولیان امر قرار بگیرد که ارزش افزوده آن بیشتر خواهد بود.

وی ادامه داد: با اجرایی شدن طرح‌ واردات حیوانات نظیر کروکودیل از مالزی به شدت مخالف هستم، در چند ماه قبل اخیر متاسفانه چندین مرتبه گونه‌های متفاوتی از حیوانات دیگر همچون گورخر آفریقایی و یا شیر بریتانیایی وارد کشور کردند که در سایه عدم ناتوانی در نگهداری شاهد مرگ آنها بودیم، این گونه طرح‌ها بدون مطالعه کارشناسی انجام می‌شود و غیر هزینه برای کشور حاصلی ندارند.

عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نگاه یک سویه و یک طرفه به محیط زیست هیچگاه به توسعه ختم نمی‌شود، انتظار ما از رئیس جدید سازمان محیط زیست استفاده از ظرفیت‌های زیست محیطی و بهره مندی کشور از امکانات اکوتوریست است.

سعیدی بیان کرد: بسیاری از گردشگران ظرفیت‌های بوم گردی سیستان و بلوچستان را رویایی می‌دانند در صورتی که مواردی نظیر چشمه‌های گل فشان (گل افشان‌ها) یا تنوع حیوانات نظیر تمساح پوزه کوتاه و… می‌طلبد یک هماهنگی خوبی بین مجموعه وزارتخانه گردشگری و سازمان محیط زیست صورت بگیرد تا حداقل ظرفیت‌های بی بدیل این استان دیده شود.

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdcexw8zxjh8eei.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما