تاریخ انتشار :شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۰۱
علی شعبانی گفت: در ایرانشهر میدان عرضه دام زنده و نیز فروشگاه های عرضه مرغ زنده، نحوه کشتار تهدید کننده سلامت و بهداشت جمعی بوده و انتخاب مکانی مناسب برای انتقال آن ها جزو اساسی ترین نیاز های خدمات شهری است.
ایرانشهر نیازمند راه‌اندازی مجهزترین مراکز مجاز عرضه بهداشتی دام زنده است/امنیت غذایی سالم با تامین سلامت تولیدات دامی
به گزارش عصرهامون علی شعبانی، معاون استاندار و فرماندار ویژه ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: دامپزشکی شاخه‌ای از علم پزشکی و متمرکز بر شناخت، پیش‌گیری و درمان بیماری‌های حیوانات به ویژه بیماری‌های مشترک انسان و حیوان بوده و نظارت بر دامپروری ها و مراکز پرورش طیور، شیلات، زنبورداری ها و فرآیند تولید و بررسی سلامت محصولات و فرآورده های حیوانی مورد استفادهٔ انسان از حوزه های فعالیت دامپزشکی است.

وی افزود: رشته دامپزشکی به دلیل ارتباط با غذا و خوراک انسان، به جرأت می توان گفت مهم تر و حساس تر از پزشکی انسان ها بوده و کمتر مورد توجه عموم است و معمولاً افراد نسبت به آن غفلت می ورزند.

این مقام مسئول تصریح کرد: کشتارگاه های شهرستان ایرانشهر، نیمه صنعتی طیور و کشتارگاه دام سبک و نیمه سنگین، به لحاظ فناوری و صنعتی شدن بخش هایی که دستی انجام می شود، نیازمند تکمیل و بهسازی هستند.

وی خاطرنشان کرد: کشتارگاه های شهرستان ایرانشهر به لحاظ بهداشت محیط و بالا بردن ظرفیت کاری واحد ها، نیازمند نظارت و مدیریت و برنامه ریزی بوده و مراکز خدمات جانبی مانند سردخانه جزو اولویت های سرمایه‌گذاری در آن ها است.

شعبانی عنوان کرد: در شهرستان ایرانشهر میدان عرضه دام زنده و نیز فروشگاه های عرضه مرغ زنده، نحوه کشتار، جدا کردن امحا و احشا آن ها، نامناسب و تهدید کننده سلامت و بهداشت جمعی بوده و انتخاب مکانی مناسب برای انتقال آن ها و کار نظارت بر نگهداری شان جزو اساسی ترین نیاز های خدمات شهری است و دستگاه های مدیریت شهری باید با اولویت به این مساله بپردازند.

فرماندار ایرانشهر اضافه کرد: با توجه به واردات بخش عمده دام و طیور به صورت زنده و غالباً به طور غیر رسمی از نقاط خارج شهرستان ایرانشهر، برنامه ریزی، تدبیر و تعریف مکانیسم نظارتی مقتضای شرایط، باید به طور جدی در دستور قرار بگیرد.

این مقام مسئول بیان کرد: سلامت جسم در گرو سلامت غذا و سلامت روح، منوط به سلامت جسم بوده و در این راستا، آموزش عمومی، اطلاع رسانی، ارتقای آگاهی و فرهنگ سازی باید دستور کار همیشگی مسئولان باشد.

وی گفت: امروزه با نگهداری حیوانات خانگی در منزل(Pet) و تاسیس باغ وحش ها همزیستی تنگاتنگی بین انسان ها و حیوانات به وجود آمده و رو به گسترش است و باید توجه کرد که برای سلامت فردی و جمعی اعضای خانواده و قابلیت تسری بیماری مشترک، بیش و پیش از سلامت خود به سلامت حیوانات پیرامون مان اهتمام داشته باشیم و دامپزشکی را اگر نمی توانیم بیش تر، دست کم همپای پزشکی جدی بگیریم.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdciprazyt1a552.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما