تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۴۳
در حالی که این روزها برخی از مسئولان استانی خبر از بازگشایی کامل بازارچه های مرزی را می دهند اما هنوز هیچ اتفاق مثبتی در مرز رخ نداده است.
انتظار 10 ساله مرزنشینان برای بازگشایی بازارچه های مرزی
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از اوشیدا؛ یکی از مهمترین راهکارهای ایجاد اشتغال در شمال سیستان و بلوچستان را می توان بازگشایی مرز و راه اندازی کوله بری در این منطقه دانست.

سال هاست به واسطه خشکسالی اغلب مردم مشاغلی همچون کشاورزی و دامداری را از دست داده اند از طرفی نیز به دلیل نبود کارخانه و کارگاه های تولیدی مجبورند تا به سایر استان های ایران مهاجرت کنند.

عده ای از افراد نیز هستند که حتی توان مهاجرت را هم ندارد و با اندک یارانه دریافتی از دولت روزگار می چرخانند این در حالی است که شغل عمده مردم در مرز کوله بری و یا فروش سوخت به افغان ها بوده که امروز دیگر وجود ندارد.

با سفر رئیس جمهور به منطقه سیستان دستور مستقیم بازگشایی بازراچه های مرزی برای کوله بری داده شد، دستوری که چندی بعد با بازگشایی یک درب مستقل جهت کوله بری در میلک همراه بود.

اما آنچه که امروز مشهود است عدم فعالیت مردم در بازارچه های مرزیست، در حالی که این روزها برخی از مسئولان استانی خبر از بازگشایی کامل بازارچه های مرزی را می دهند اما هنوز هیچ اتفاق مثبتی در مرز رخ نداده است.


هنوز اتفاق مثبتی در رابطه با بازارچه های مرزی رخ نداده است


در همین رابطه نیز حجت الاسلام ابراهیم گزمه امام جمعه شهرستان هامون در گفت و گو با خبرنگار ما با انتقاد از اینکه هنوز مردم نتوانسته اند کوله بری را آغاز کنند گفت: مرز باید به طوری باشد که بتواند سفره مردم را رنگین کند.

وی افزود: در حالی که مسئولان خبر از بازگشایی بازارچه های مرزی می دهند اما هنوز هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است و مردم همان معیشت گذشته را دارند.

امام جمعه شهرستان هامون بیان کرد: کوله بری در مرز باید به طوری باشد که مردم هر وسیله ای که می خواهند از آن سوی مرز وارد کنند و در کشور به قیمت مناسب به فروش برسانند این می شود یک تجارت منصفانه از مرز که در گذشته هم رواج داشته است.

وی ادامه داد: استانداری هرچه سریعتر نست به ساماندهی بازارچه های مرزی اقدام کند چرا که سال هاست مردم چشم انتظار بازگشایی مرز هستند و مسئولان این فرصت را از آنها گرفته بودند.

امام جمعه هامون همچنین به نحوه واردات آذوقه دام از افغانستان گلایه کرد و گفت: دستور ورود آذوقه دام از افغانستان صادر شده اما ساز و کار طوری چیده شده است که دامدار نمی تواند از این مزیت استفاده کند، اگر تاجر و گروه خاصی آذوقه دام را وارد کنند که قیمت دوباره همان می شود که بوده، جهاد کشاورزی با شناسایی دامداران منطقه مجوز بدهد تا علوفه را مستقیم خود آنها وارد کنند، اگر در قید و بند مسائل قانونی بخواهند علوفه دام وارد کنند که هیچ سودی برای دامداران نخواهد داشت.

کولبران مجاز به ورود ۸۰۰ قلم کالا هستند

از طرفی ماندانا زنگنه معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری در نشست بررسی فعالیت تجاری کولبران استان  گفته است که برابر ضوابط ابلاغی کولبران استان در کنار صادرات کلیه کالاهای مجاز صادراتی، اجازه دارند بیش از ۸۰۰ قلم کالای تعیین شده وارداتی برای آنها را وارد کند.

وی افزود: بر اساس این قوانین تعریف شده هر کوله بر می تواند تا سقف ۷۰۰ هزار تومان در ماه کالا صادر و وارد کند و این مبلغ برای هر خانوار کولبر به صورت ماهیانه دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده که باید از طریق بازارچه‌های مرزی مشخص با بهره بردن از معافیت کامل سود بازرگانی انجام شود.

وی بیان کرد: در بخش صادرات کولبران می‌توانند کالاهای مجاز خود را با معافیت کامل از هرگونه عوارض و حقوق گمرکی تا سقف تعیین شده توسط خود یا وکیل قانونی دارای شرایط در گمرک بازارچه مرزی موقت اظهار و پس از ارزیابی گمرک و اعمال شرایط قانونی کالا را به مقصد کشور مقابل خارج کند.

زنگنه افزود: در بخش واردات هم قوانینی برای کولبران تعریف شده که بر اساس آن می‌توانند پس از انجام ثبت آماری کالاهای خود در سامانه جامع مرزنشینان آن را به بازارچه مرزی تعیین شده وارد کند و در نهایت پس از ارزیابی کالا توسط گمرک و اعمال شرایط قانونی با بهره بردن از تخفیف کامل سود بازرگانی کالای خود را به صورت ماهیانه و یا بصورت تجمیعی سه ماهه ترخیص کنند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjo8evyuqexaz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما