تاریخ انتشار :شنبه ۱ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۴۹
جواد سرگلزائی گفت: هفته وحدت با توجه به داشتن پتانسیل همگرایی و منسجم کردن جامعه که از عوامل رشد و توسعه هر کشور و ملت است.
وحدت عامل اصلی انسجام و همگرایی امت اسلامی در برابر غرب/ حفظ ارتباطات فرهنگی و مذهبی در سیستان و بلوچستان با مرزهای همسایه نقطه عطف در شکوفای
به گزارش عصرهامون، جواد سرگلزائی؛ کارشناس امور سیاسی در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران بیان کرد: وحدت به معنای تاکید بر نقاط اشتراک و پرهیز از از ورود به مسائل اختلاف انگیز و اولویت قرار دادن اشتراکات است نمونه بارز آن ولادت‌حضرت نبی اکرم (ص) که دارای دو تاریخ مختلف در منابع اهل تشیع و اهل تسنن است.
 
وی افزود: نقطه اشتراک این واقعه که ولادت پیامبر نزد اهل تسنن و اهل تشیع است با اولویت دادن به موضوع گرامیداشت هر چه با شکوه تر میلاد پیامبر توانسته به‌ خوبی عدم تطابق تاریخ ولادت را که ممکن بود زمینه بروز اختلاف شود پوشش دهد و منتج به همگرایی بین این دو مذهب بزرگ اسلام شود.
 
وی ادامه داد: ابتکار هایی چون هفته وحدت با توجه به داشتن پتانسیل همگرایی و منسجم کردن جامعه که از عوامل رشد و توسعه هر کشور و ملتی است یکی از مولفه‌های مهم نفوذ انقلاب در دل آحاد مردم و به عنوان یک دستاورد مهم بعد از انقلاب اسلامی در جامعه ایران مطرح می شود.
 
این کارشناس سیاسی با اشاره به ثمره وحدت در کشورهای همسایه و جهان اسلام تصریح کرد: شعار امت واحد به عنوان یکی از اصول سیاست داخلی و خارجی ترسیم شده برای جمهوری اسلامی توسط معمار کبیر انقلاب است این اصل پس از انقلاب اسلامی باعث جلب توجه سایر مسلمانان و تغییر نگاه آنان از واگرایی به همگرایی در سال‌های ابتدایی انقلاب شد.
 
وی گفت: امت واحدی که در آن مرزی برای تقسیم بندی های قومی، نژادی و جغرافیایی وجود ندارد، مطمئنا هماهنگی، همکاری ائتلاف و اتحاد در بین کشورهای همسایه و جهان اسلام بر پایه شعار امت واحد بسیار مستحکم تر شکل خواهد گرفت.
 
وی ادامه داد: سازمان کنفرانس اسلامی خود نمونه‌ای از همگرایی کشورهای مسلمان حول محور وحدت می‌باشد که در بسیاری از چالش‌ها در بین کشورهای مسلمان توانسته رویه ای مسالمت‌آمیز و گفت و گو محور را برای رفع چالش ها ارائه کند.
 
سرگلزائی با اشاره به جایگاه استان ما در کشور با توجه به موقعیت استراتژیک آن و همسایگان برای حفظ و تقویت وحدت اذعان کرد: استان سیستان و بلوچستان با توجه به هم‌مرز بودن با جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری اسلامی پاکستان به عنوان دومین کشور بزرگ مسلمان با حدود ۸۰ درصد اهل تسنن از یک‌سو و جمعیت اهل سنت استان از سوی دیگر دارای اهمیت ویژه و استراتژیکی برای حفظ و تقویت وحدت میان مسلمانان است.
 
وی گفت: چنانکه از مرکز استان سیستان و بلوچستان یعنی شهر زاهدان به عنوان پایتخت وحدت اسلامی یاد می شود حفظ ارتباطات فرهنگی، مذهبی و موازنه آن در دو سوی مرز از پتانسیل های بالقوه استان می‌باشد که می‌تواند همگرایی ویژه‌ای را در مرزهای شرقی با کشورهای همسایه ایجاد کند و بستر رشد و شکوفایی منطقه را فراهم سازد.
 
کارشناس امور سیاسی با اشاره به تداوم وحدت در بین مردم، علما و مسولین اظهار کرد: پرداختن به متن و پرهیز از حاشیه و تاکید بر نقاط اشتراک توسط تک تک افراد جامعه از هر قوم، نژاد و مذهبی راه را به سوی همگرایی و توسعه هموار خواهد کرد توسعه ای که خود در جهان امروز به عنوان ابزار اقتدار در نظام بین الملل شناخته می شود رفع اختلافات، تناقض‌ها، درگیری‌ها، تضادها و کارشکنی‌ها که در قرن‌های گذشته گریبان‌گیر مسلمین بوده است می‌تواند در حفظ و تداوم وحدت مسلمین اثرگذار باشد.
 
وی افزود: وحدت به عنوان عامل انسجام و همگرایی از پراکندگی و ناهماهنگی در بین آحاد جامعه خواهد کاست در نبود وحدت و انسجام در یک جامعه چند پاره شدن توده مردم گریز ناپذیر خواهد بود همان مردمی که حضور و مشارکت آنها در تحولات اجتماعی مانند انقلاب پایه و اساس شکل‌گیری آن است.
 
وی ادامه داد: نبود این همدلی و انسجام باعث عدم تمرکز و اختلاف خواهد شد که به دنبال آن در اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی انحراف ایجاد خواهد کرد به خصوص در استان سیستان و بلوچستان امکان زندگی مسالمت آمیز بر پایه احترام میسر نخواهد شد و با توجه به موقعیت استراتژیک استان ما این واگرایی ها ممکن است با نگاه افراطی پان بلوچ ها به سمت تجزیه سرزمینی سوق پیدا کند.
 
سرگلزائی گفت: ایجاد و امکان گفتگو به دور از چالش‌ها و مسائل تفرقه انگیز در میان کشورهای مسلمان و تشکیل ائتلاف ها و اتحاد ها، نیروی عظیمی را به کشورهای اسلامی تزریق خواهد کرد که می توان از آن در سه بعد مهم و تاثیرگذار نظامی، سیاسی، اقتصادی بهره برد تا از یک سو فرصت سرمایه‌گذاری در منطقه را برای ایجاد رفاه در میان مسلمانان فراهم کرد.
 
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به حضور نیروهای نظامی خارجی که دلیل حضور خود را تامین امنیت منطقه هارتلند در جغرافیای اسلام عنوان می کنند را از بین برد یقینا همکاری کشورهای مسلمان در بعد نظامی امکان خروج نیروهای بیگانه از منطقه را فراهم خواهد کرد.

 انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcauun6m49nyo1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما