کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر؛

استفاده از الکل اتانول برای از بین بردن ویروس کرونا در بدن، هیچ سند علمی ندارد

4 آبان 1400 ساعت 13:16

پریسا زردکوهی گفت: همزمان با شیوع بیماری کرونا و استفاده وسیع مردم از الکل به عنوان ماده ضد عفونی کننده، مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی الکل و مشروبات الکلی دست ساز بسیار شایع شده، به طوری که در چند سال اخیر، الکل به عنوان نخستین عامل شیمیایی مسمومیت زا در کشور، بیشترین مراجعه را به بیمارستان ها داشته است.


به گزارش عصرهامون پریسا زردکوهی، سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: بر اساس تجمیع آمار مسمومیت های ۴۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور، در ایران مسمومیت های مراجعه شده به بیمارستان ها در سال ۱۳۹۹ و نیمه نخست سال جاری به ترتیب شامل مسمومیت دارویی با ۳۱/۸ درصد، گزش جانداران سمی ۲۷/۶ درصد، با مواد شیمیایی و مونوکسیدکربن با ۲۲/۴درصد، با مواد اعتیادآور، مخدر و محرک ۱۸/۵ درصد و مسمومیت غذایی با ۰/۴ درصد گزارش شده است.

وی افزود: در حال حاضر شایع ترین عامل مراجعه مسمومیت ها به بیمارستان ها، مسمومیت دارویی است که اصلی عامل آن داروهای دسته بنزودیازپین ها بوده و همچنین ترامادول و متادون عوامل اصلی مسمومیت های ناشی از مواد مخدر و محرک هستند.

زردکوهی تصریح کرد: در خصوص مسمومیت های ناشی از گزش جانوران سمی (گزش عقرب، مار، زنبور و جانداران سمی دریایی) عمدتا گزش عقرب منجر به بیشترین مراجعه به بیمارستان شده است که این موضوع، ضرورت تامین پادزهرسم عقرب را نشان می دهد.

وی اضافه کرد: همزمان با شیوع بیماری کرونا و استفاده وسیع مردم از الکل به عنوان ماده ضد عفونی کننده، مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی الکل و مشروبات الکلی دست ساز بسیار شایع شده، به طوری که در چند سال اخیر، الکل به عنوان نخستین عامل شیمیایی مسمومیت زا در کشور، بیشترین مراجعه را به بیمارستان ها داشته است.

وی اضافه کرد: اما سهم مسمومیت های ناشی از قرص برنج یک درصد کل مسمومیت ها می باشد و همچنین شیوع مسمومیت ناشی از قارچ های سمی در ایران نیز بالا می باشد که از عوارض این مسمومیت نارسایی کبدی و مرگ را می توان نام برد.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر خاطرنشان کرد: با توجه به این که توزیع، خرید، فروش و واردات قرص سمی برنج در کشور ممنوع شده، لذا افرادی که این سم را در اختیار متقاضیان قرار می دهند، در مرگ ناشی از آن شریک هستند.

زردکوهی عنوان کرد: سم مونوکسیدکربن، به دلیل استفاده از وسایل گرمایشی گازسوز، عامل ۱۰ تا ۱۱ درصد از مرگ های ناشی از مسمومیت هستند.

این مقام مسئول تصریح کرد: از سال ۱۳۹۵ تا کنون درصد مرگ ناشی از مسمومیت دارویی کاهش یافته و هر چند که اولین علت مراجعه به بخش مسمومیت ها، مسمومیت تعمدی با دارو بوده، لذا ضمن فرهنگ سازی و آموزش عمومی، آموزش تخصصی به گروه پزشکی و اجباری شدن آموزش های درمان مسمومیت ها برای دانشجویان پزشکی ضروری است.

انتهای پیام/


کد مطلب: 143031

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/143031/استفاده-الکل-اتانول-بین-بردن-ویروس-کرونا-بدن-هیچ-سند-علمی-ندارد

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir