تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۱۱
حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه از امام حسن عسکری(ع) به عنوان نماد بی‌نظیر وحدت و اخوت یاد کرد و گفت: ايران با تاسي به زندگی امام یازدهم مظهر وحدت فرق اسلامی است.
امام حسن عسکری(ع)؛ نماد بی‌نظیر وحدت و همدلی/اهتمام ویژه اهل سنت به امام یازدهم
حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، کارشناس مسائل مذهبی با گرامیداشت ولادت امام حسن عسکری (ع) در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: امام حسن عسکری علیه السلام در هشتم ربیع الثانی سال ۲۳۲ در مدینه به دنیا آمدند، نام حضرت، حسن و معروف ترین لقب ایشان زکی و عسکری، کنیه شان ابا محمد، نام پدر علی و نام مادر حُدیثه است.
 
وی ادامه داد: امام حسن عسکری ۲۸ سال عمر کردند و مدت امامت ایشان ۶ سال است، در نهایت در ۸ ربیع الاول سال ۲۶۰ هجری به شهادت رسیدند و محل دفن شان در سامرا است.
 
این کارشناس اظهار کرد: یکی از نکات جالب زندگی امام حسن عسکری (ع) این است که در کتاب تورات کنونی در ضمن روایتی نقل شده که حضرت ابراهیم (ع) به خدا عرض کرد، کاش که اسماعیل در حضور تو زیست کند، خدا فرمود "زوجه ات ساره برای تو پسری خواهد آورد، او را اسحاق نام بده، بعد عهد خود را با وی استوار خواهم داشت، تا با ذریت اش بعد از او عهد ابدی باشد، اما در خصوص اسماعیل تو را اجابت فرمودم، اینکه او را برکت داده، باربر و بسیار کثیر گردانم و ۱۲ رئیس از وی پدید آید، امتی عظیم از وی وجود آوردم"، این ۱۲ پیشوا یازدهمین شان امام حسن عسکری (ع) است که در این روایت بشارت ولادت ایشان به حضرت ابراهیم (ع) از نسل حضرت اسماعیل (ع) داده شد.
 
وی گفت: امام حسن عسکری در روایت گشاده چشم، خوش قامت، زیبا روی، جوانی با جلال و هیبت خاص معرفی شده، بنی هاشم به خصوص نسل آقا رسول خدا (ص) علاوه بر این که از جهت معنویت دارای نور خاصی بودند، از لحاظ چهره ظاهری و دنیایی هم بسیار زیبا بودند.
 
نامه نگاری؛ یکی از راه های ارتباطی امام (ع) با مردم

 
اصغری حسامیه با بیان این که نامه نگاری یکی از شیوه های بسیار کارآمد و راه‌های ارتباطی امام حسن عسکری علیه السلام با شیعیان بود، اضافه کرد: دلیل آن شرایط سخت زندگی آن حضرت است که با توجه به حضور در پادگان نظامی و در حصر، ارتباط شان با مردم محدود بود، بنابراین افرادی مخفیانه و نفوذی ارتباط برقرار و از طریق نامه سوالات خود را تسلیم امام (ع) می‌کردند، آقا یادداشت می‌کرد و نامه‌ها در بین شیعیان منتشر می‌شد.
 
وی افزود: در روایات مشاهده می کنیم که سوال فقهی از اهل بیت (ع) کم پرسیده شده، در واقع می توان گفت یکی از مصادیق مظلومیت ائمه ما این است که محل رجوع مسائل فقهی نبودند، با توجه به این که دیگرانی بودند که فتوا می دادند و مسلمانان از آنها سوال می‌کردند، اما امام حسن عسکری (ع) در این بین برجسته هستند، یکی از لقب های ایشان، فقیه است، این لقب بیانگر این است که امام (ع) از سوی اصحابش به صورت خاص به این وجه یعنی فقاهت و فتوا دادن شناخته می شدند، بر همین اساس بخشی از احادیث فقهی و خاص از ایشان به ما رسیده است.
 
جایگاه خاص امام حسن عسکری (ع) در میان اهل سنت
 
به گفته این خطیب، امام حسن عسکری (ع) در میان اهل سنت هم جایگاه خاصی دارند، وقتی تاریخ را مطالعه می کنیم، می بینیم که اشخاصی مثل احمد بن فضل بن محمد، محمد شافعی یا افراد دیگری چه قدر از امام حسن عسکری (ع) به عظمت و کرامت یاد و از ایشان روایت نقل کردند، این مهم نشان می‌دهد که بزرگان اهل‌سنت آن حضرت را دیده بودند، درک کردند، قبول داشتند و به ایشان مراجعه می کردند، البته از امام (ع) هم سفارش ها و نقل های روایی به یادگار مانده که به شیعیان سفارش مراوده با اهل سنت داشتند.
 
وی اذعان کرد: یکی از موضوعاتی که جامعه اسلامی امروز به شدت به آن نیاز دارد، وحدت شیعه و سنی است، می بینیم که در جهان اسلام وقتی که این دو مذهب با هم متحد باشند، چه آثار خیر و برکتی به همراه دارد، امام حسن عسکری در وصیت نامه شان شیعیان را به رفت و آمد با اهل سنت و به حضور در تشییع جنازه، عیادت و اجتماعات آن ها توصیه می کنند.
 
 
اهتمام خاص امام حسن عسکری (ع) به وحدت اسلامی
 
اصغری حسامیه با تاکید بر این که امام حسن عسکری (ع) نسبت به وحدت شیعه و سنی اهتمام خاصی داشتند، گفت: امروزه می‌بینیم در دنیا برای خودشان اتحادیه‌های مختلف می زنند، چراکه آن ها هیچ وجهی برای اینکه دور هم جمع شوند ندارد، بنابراین منافع شان اقتضا می‌کند که در خصوص یکسری امور تجاری، اقتصادی و نظامی، کشور گشایی و حتی حمله‌های نظامی بشینند، عهد نامه بنویسند و با اسم های مختلفی از آن یاد کنند.
 
وی اضافه کرد: اما ما مسلمانان قرآن و پیامبر (ص) را داریم، دین مبین اسلام ما را به اتحاد، وحدت و همدلی دعوت می کند، این اصلی‌ترین و مهم‌ترین مطلبی است که می‌توانیم گرد آن جمع شویم که یکی از سفارش های اصلی امام حسن عسکری (ع) همین موضوع وحدت، اتحاد و همدلی است.
 
این کارشناس مذهبی درباره مادر حضرت امام حسن عسکری (ع) بیان کرد: برای مادر آن حضرت ویژگی هایی مثل عارفه، پاکدامنی، عفت و پارسایی یاد کرده و حتی در برخی روایات و نقل های تاریخی ایشان را پاک ترین و پارسا ترین زنان عصر خودشان و صالحه و بسیاری از غیر شیعیان در نقل ها مادر امام (ع) را عارفه و مومنه معرفی کردند.
 
وی گفت: با توجه به زندگی امام حسن عسکری (ع) در حصر و در پادگان نظامی، شرایط سخت و فرصت کوتاه زندگی، در تاریخ از کسی به عنوان همسر ایشان و ازدواج علنی با شخصی یاد نکرده اند، بلکه حضرت را مانوس با کنیزی یاد کردند، گرچه کنیز حکم همسر را داشت، اما از نظر ارث و میراث و دایه دار بودن وضعیت متفاوتی داشت، چراکه شرایط حضرت متفاوت بود، نمی توانستند همسر انتخاب کنند، اگر کسی را به عنوان همسر رسمی انتخاب می کردند، مورد بازخواست حکومت قرار می‌گرفت، به خصوص اینکه امام می‌دانستند که سن زیادی نخواهند داشت و همسرشان به سختی های بسیار زیادی گرفتار می شود.
 
به گفته وی، تنها فرزند امام حسن عسکری (ع) نیز وجود نازنین آقا امام زمان (عج) است. البته در برخی نقل ها افرادای را به عنوان دیگر فرزندان حضرت معرفی می کنند، اما علما قائل به این هستند که آن ها فرزند ایشان نبودند، بلکه خواهر، برادر، از نزدیکان یا دیگر افرادی بودند که با ایشان ارتباط داشتند.

ایجاد یک شبکه ارتباطی قوی با مردم
 

اصغری حسامیه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اصلی ترین کارهای امام حسن عسکری (ع) ایجاد شبکه ارتباطی با شیعیان بود که در واقع با این حرکت آن ها را برای ارتباط گیری با امام زمان (عج) در دوره غیبت آماده می‌کردند، در شهرها و مناطق مختلفی مثل کوفه، بغداد، مدائن، یمن، رای و بصره که از پایگاه‌های شیعیان به شمار می‌رفت، نماینده هایی مامور به رساندن کلام امام (ع) به مردم و گزارش و نقل مطلب از شیعیان به ایشان بودند، علاوه بر این که وجوهات شرعی و نامه‌نگاری ها و سوالات شرعی را از این طریق انجام می‌دادند، فعالیت های سیاسی هم داشتند.
 
وی تاکید کرد: فعالیت اصلی امام (ع) ایجاد یک شبکه ارتباطی قوی با شیعیان در اقصا نقاط جهان بود تا مقدمه سازی ارتباط مردم در دوران غیبت باشد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjxteviuqexiz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما