تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۲۸
کووید ۱۹ همچنان سوار بر دوش ناقلان سرخوشی که پروتکل ها را رعایت نمی کنند می تازد، بیماری جهانگیری که بدون تردید رعایت موازین بهداشتی و واکسیناسیون تنها راه پایان آن و بازگشت به زندگی عادی است.
کووید ۱۹ همچنان سوار بر دوش ناقلان سرخوش/ واکسیناسیون؛ تنها راه پایان یک بیماری جهانگیر و بازگشت به زندگی عادی
به گزارش عصرهامون؛ چند ماهی است که شاهد تسریع روند واکسیناسیون در کشورمان هستیم، اتفاقی مهم که به همت دولت سیزدهم رقم خورد و وضعیت کرونایی کشور را تغییر داد و شرایط بهتری را به ارمغان آورد.
 
در این بین هستند کسانی که هنوز واکسن نزده اند، عده زیادی هم پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند که بخشی از آن ها را افراد واکسینه شده به خود اختصاص داده اند، اما در حالی شاهد این ماجرا هستیم که کرونا همچنان می تازد و می تواند افراد زیادی را مبتلا کند.
 
بنابراین رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان یکی از اصول جدی است که در شرایط کرونایی باید به آن پایبند بود و از سویی تلاش کنیم تا از فرصت طلایی که توسط دولت جهت واکسیناسیون در اختیارمان قرار گرفته، برای پایان دادن به این پاندمی تلاش کنیم.
 
رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان پر اهمیت
 
مجید سرتیپی، متخصص اپیدمیولوژی در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: واکسن بخشی از راه هایی است که می توانیم پاندمی را کنترل کنیم، موضوع دیگری که خیلی اهمیت دارد، رعایت پروتکل ها شامل زدن ماسک، فاصله اجتماعی و شست و شوی مرتب دست هاست، اگر این افراد علائم پیدا کردند حتما به مراکز غربالگری مراجعه کنند تا در صورت بیماری شناسایی شوند.
 
وی ادامه داد: فردی که واکسن می زند، ایمن می شود، ولی این احتمال وجود دارد که تا ۱۵ درصد می تواند مبتلا شود و علائم خفیفی داشته باشد، این فرد وقتی مبتلا و ناقل می شود می تواند ویروس را به دیگران به ویژه کسانی که واکسن دریافت نکرده اند، منتقل کند، بنابراین باید همچنان پروتکل های بهداشتی را رعایت کرد.
 
 
یکی از راه های رسیدن به پایان پاندمی کووید ۱۹
 
سرتیپی اظهار کرد: حتی خود فردی که واکسن زده است به دلایل مختلف، با وجود نادر بودن اما احتمال دارد که به بیماری شدید مبتلا شود، بنابراین رعایت پروتکل ها یکی از راه های رسیدن به پایان پاندمی کووید ۱۹ است.
 
وی افزود: همچنان توصیه می شود مردم ضمن رعایت موازین بهداشتی همزمان دو دوز واکسن را تزریق کرده و بر اساس دستورالعمل هایی که از سوی وزارت بهداشت اعلام می شود و اگر در بین گروه های هدف قرار دارند، برای تزریق دوز سوم یا یادآور مراجعه کنند.
 
بیماران خاص و دیابتی ها بیشتر مراقب باشند
 
این متخصص اذعان کرد: یکسری از افراد از جمله دیابتی ها یا کسانی که بیماری قلبی دارند، احتمال این که به کووید مبتلا شوند و بیماری شان شدیدتر شود، بیشتر است، بیشترین موارد فوتی از بیماران قلبی، عروقی و دیابتی بوده، این گروه ها جزو اولویت های واکسیناسیون هستند که در همین راستا با رایزنی هایی که توسط وزارت بهداشت صورت گرفت، به دلیل اهمیتی که دارند جزو اولین گروه هایی بودند که بدون در نظر گرفتن سن واکسیناسیون برایشان آزاد شد.
 
 مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: توصیه ما این است که این افراد حتما برای دریافت دوز اول و دوم مراجعه کنند، برای بیماران خاص دوز سوم را هم در نظر گرفتیم که بر اساس پروتکل وزارت بهداشت کسانی که واکسن سینوفارم یا برکت دریافت کردند، چهار ماه بعد از دوز دوم می توانند به مراکز تجمیعی مراجعه کنند و دوز سوم را بگیرند که می توانند از برکت، سینوفارم و آسترازنکا استفاده کنند.
 
وی اضافه کرد: کمپینی جهت ارتقای سطح پوشش واکسیناسیون و به منظور این که مردم موضوع واکسن علیه کرونا را جدی بگیرند در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان راه اندازی شده است، انتظار می رود همه کسانی که واکسن دریافت نکرده اند، جهت تزریق مراجعه کنند، چراکه راه دیگری برای بازگشت به زندگی عادی وجود ندارد.
 
انتهای پیام/


 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjatevhuqexoz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما