تاریخ انتشار :جمعه ۱۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۰۰
امروزه سواد کامپیوتری به عنوان یکی از ابزارهای اصلی برای ارزش های فرهنگی و اجتماعی، در کودکان و نوجوانان و تغییر رفتار اجتماعی آنان، دارای نقش مهمی هستند.
سواد رایانه؛ سرآمد تکنولوژی و ایجاد تغییرات رفتاری و ارزش های اجتماعی جامعه/ تقویت زیرساخت ها و فرهنگ سازی علاج مقابله با دشمن است
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران؛ پیشرفت جهان و تکنولوژی امروز به سمتی پیش رفته که حتی ساده ترین وسایل امروزی ما بی ارتباط با تکنولوژی رایانه نیست و زندگی امروز وابسته به آن است.
 
هوشمند سازی بسیاری از زیرساخت ها و امکانات نشان از اهمیت علوم کامپیوتر دارد و به تبع آن سواد رایانه را یک علم مهم در عصر امروز برای جامعه و افراد می داند.
 
برقراری ارتباطی سریع، راحت و قابل دسترس عموم، جابجایی اطلاعات دسته بندی و متفاوت در کمترین زمان ممکن بدون محدودیت جغرافیایی و راحت تر شدن بسیاری از اقدامات روزمره زندگی از جمله نمونه های پیشرفت تکنولوژی و اهمیت سواد رایانه است که توسعه آن مستلزم فرهنگ سازی مناسب در جامعه است.
 
ایجاد فرهنگ سازی مناسب برای استفاده صحیح افراد از تکنولوژی به ویژه قشر کودک و نوجوانان می تواند باعث جلوگیری از آسیب های اجتماعی خطرناک و مصون نگه داشتن خانواده از بزهکاری ها شود.
 
اما ایجاد زیرساخت های فنی نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای دسترسی همگانی الزامی است تا این ظرفیت و نعمت در اختیار کل افراد جامعه باشد و رشد و توسعه کشور ارتقا پیدا کند.
 
 سواد رایانه ای؛ نیاز مبرم همه جوامع
 
علی سارانی؛ کارشناس فناوری و اطلاعات در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به سواد رایانه در عصر امروز بیان کرد: علم استفاده از رایانه و نرم افزارهای وابسته به آنرا سواد یارانه ای می گویند این سواد برای زندگی در عصر حاضر لازم و ضروری است و بیشتر کارهای روزمره ما با این دستگاه انجام می شود.
 
وی افزود: سواد رایانه‌ای به طور خاص بیشتر برای انجام همه کارها و مشاغل خانگی و اداری است، به علاوه اینکه افراد بتوانند نیازهای خود را از طریق شبکه جهانی اینترنت هم برطرف سازند.
 
تقویت زیرساخت ها و فرهنگ سازی علاج مقابله با برنامه های مخرب دشمن است

این کارشناس حوزه فناوری با اشاره به نقش خانواده در تربیت و مراقبت از فرزندان برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی تصریح کرد: با تغییر سبک زندگی و تأثیرگذاری فناوری، والدین باید برای حفظ فرزندان و سلامت خانواده، از چرخه به روز بودن نباید عقب بمانند و به هر اندازه سن کاربران کمتر باشد بیشتر در معرض این آسیب‌ها قرار دارند و با آموزش و پیشگیری و همراه بودن با آنها چاره‌ای جز یادگیری و بالا بردن سطح سواد رایانه‌ای باقی نمی گذارد.
 
وی ادامه داد: پیشرفت های زیادی در زمینه های کامپیوتر، موبایل، اینترنت و لوازم هوشمند و دیگر فناوری های نو در حال متولد شدن است و خانواده ها جهت تربیت فرزندان با بروز کردن خود با کسب آگاهی و دانش مانع آسیب های جبران ناپذیر و آثار سو برای فرد و جامعه می شوند.
 
سواد رایانه ای؛ یکی از ابزارهای اصلی برای ارزش های فرهنگی جامعه

سارانی با اشاره به اهمیت سواد رایانه ای اذعان کرد: امروزه سواد کامپیوتری به عنوان یکی از ابزارهای اصلی برای ارزش های فرهنگی و اجتماعی، در کودکان و نوجوانان و تغییر رفتار اجتماعی آنان، دارای نقش مهمی هستند.
 
وی گفت: با توجه به تغییر سبک زندگی و چرخش به سمت دولت الکترونیک و ایجاد بیماری کرونا و تعطیلی مراکز آموزشی ‌و برخی صنوف باعث توجه بیشتر به این مسئله شد تا مردم جهان برای رفع مشکلات و دسترسی راحت و آسان بیشتر به سمت حوزه تکنولوژی سوق داده شوند و روند پیشرفت زندگی بشر سرعت بیشتری داشته باشد.
 
کارشناس فناوری و اطلاعات با اشاره به تاکید رهبر برای تداوم راه انقلاب اظهار کرد: بیانات و سخنرانی های رهبرانقلاب نشان از آگاهی کامل به مسائل و مشکلات جامعه را دارد و با جهانبینی ایشان تاکیدات بسیاری برای حضور در این عرصه دارند، ضمن اینکه بهترین راه شناسایی و ارتباط با گروه‌های مؤثر فرهنگی و یافتن سؤال‌ها و سرنخ‌های فکری آنان، استفاده از فضای مجازی است.
 
وی افزود: ورود به این عرصه فناوری، به کارگیری مدیران و دانش در دانشگاه های مرتبط و شرکت های دانش بنیان برای تولید نرم افزارهای به مراتب بالاتر در عرصه مجازی کاربردی و از همه مهمتر بومی ایجاد و در دسترس عموم نشان از اهمیت این موضوع دارد تا هم بازار برای پیشگامان این عرصه در بخش اندروید و ویندوز خلا های خالی را پر کند و استفاده از آن‌ها ضمانت سلامت خانواده و بازار کسب و کار را در پی داشته باشد.
 
سارانی ادامه داد: کم توجهی والدین و عدم آشنایی با نرم افزارها و کاربرد آن‌ها سبب مشکلات عدیدی خواهد شد و در آینده با مشکلاتی روبه‌رو شوند که دستاورد همین آگاهی نداشتن امروز آن‌هاست.
 
وی با اشاره به تقویت سواد رایانه ای بهترین اقدام برای حفظ دین و فرهنگ در جامعه اسلامی است خاطرنشان کرد: برنامه های مخرب و ضدفرهنگی ارزشی بسیاری از سوی دشمنان، کشور ما را مورد هجمه قرار داده و تقویت این علم راهی بسیار كارآمد برای حفظ فرهنگ جامعه و ارزش های ملی و مذهبی است.
 
 انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfcjdyxw6djya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما