رییس مرکز کشاورزی قصرقند گفت: با آغاز فصل برداشت محصول انبه، کارگاه های تولید ترشی در این شهرستان رونق گرفته است.
به گزارش عصر هامون، ˈعبدالناصر رئیسیˈ در گفت و گو با خبرنگار نیکنما افزود: در جنوب سیستان و بلوچستان ترشی انبه قصرقندی نامی آشناست به طوری که به عنوان سوغات به شهرهای مختلف کشور و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.
رئیسی افزود: بیش از ۲۰۰ نفر از زنان این شهرستان در قالب مشاغل خانگی به تهیه ترشی انبه بصورت انبوه در ۲۰ کارگاه می پردازند. وی اظهار داشت: چتنی، هرام با پوست، بدون پوست و هسته دار، ترشی انبه روغنی، سرکه ای، خلالی و مخلوط معروف ترین ترشی های تولیدی از انبه نارس در شهرستان قصرقند است که طرفداران بسیاری در منطقه دارد. وی ادامه داد: بیشتر مردم این ترشی خوشمزه را همراه با برنج مصرف می کنند. ایشان تصریح کرد: ۱۵۰ هکتار باغ انبه در شهرستان قصرقند وجود دارد که ۷۰ درصد تولیدات آن به تولید ترشی اختصاص یافته است.
وی گفت: ترشی تولیدی در قصرقند بازار پسندی و مرغوبیت خوبی دارد بطوریکه بخش قابل توجهی از این محصول به خارج از استان سیستان و بلوچستان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.
شهرستان قصرقند در ۶۰۰ کیلومتری جنوب زاهدان قطب تولید محصولات متنوع از مرکبات، خرما، برنج تا گندم و انبه است.
به گزارش عصر هامون به گوشه ای از خواص و مضررات انبه میتوان به موارد زیر اشاره کرد: انبه رسيده از نظر طب قديم ايران گرم و خشك و نارس آن سرد و خشك است . انبه نارس توليد كننده بلغم و سودا در بدن مي باشد . ۱)انبه بسيار مقوي بوده و تقويت كننده بدن است . ۲)انبه تقويت كننده قواي جنسي است . ۳)رنگ صورت را درخشان مي كند . ۴)دهان را خوشبو مي كند . ۵)ادرار آور است . ۶)يبوست را برطرف مي كند . ۷)انبه داراي مقدر زيادي اسيد گاليك است . بنبراين سيستم هضم را ضد عفوني و تميز مي كند . ۸)انبه تميز كننده خون مي باشد . ۹)خوردن انبه بوي بد بدن را از بين مي برد . ۱۰)انبه حرارت بدن را كاهش مي دهد و تب را پائين مي آرود . ۱۱)براي رفع اسهال مفيد است . ۱۲)خوردن انبه ، سردرد ، تنگي نفس و سرفه را از بين مي برد . ۱۳)براي درمان بواسير مفيد است . ۱۴)عطش را برطرف مي كند. ۱۵)انبه چون گرم است براي گرم مزاجان مناسب نيست و اين اشخاص بايد آنرا با سكنجبين بخورند .
خواص مغز هسته انبه
انبه داراي هسته بزرگي است كه در وسط آن مغز آن قرار درد كه بجاي مغز بادام مي توان از آن در شيريني جات استفاده كرد . مغز هسته انبه از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است . ۱-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف مي كند . ۲-براي معالجه سرماخوردگي مصرف مي شود . ۳-سرفه هاي سخت را درمان مي كند . ۴-درمان كننده بواسير خوني است . ۵-خانم هائيكه دچار خونريزي از رحم مي باشند و يا بين دو عادت ماهيانه خونريزي دارند براي رفع آن بايد از مغز انبه استفاده كنند . ۶-مغز هسته انبه كرم كش و ضد اسهال است . ۷-براي تسكين آسم و تنگي نفس مفيد است . ۸-ضد استفراغ است . خواص درخت انبه
ديگر خواص درخت انبه ۱.گل انبه سرد و خشك است و اسهال را رفع مي كند . ۲.اگر شكوفه درخت انبه را خشك كرده و هر روز حدود ۳ گرم آنرا با ۱۰ گرم شكر بخورند سرعت انزال را معالجه مي كند . ۳.صمغ درخت انبه را با روغن و آبليمو مخلوط كنيد براي ناراحتي هاي پوست مفيد است . ۴.براي برطرف كردن ريزش مو ، آب برگهاي درخت انبه را روي سر بماليد . ۵.براي تقويت دندان و لثه دم كرده برگ درخت انبه را مضمضه كنيد . مضرات انبه : هضم انبه براي بعضي از افراد سخت است و ممكن است ايجاد خارش و دمل نمائيد . اگر خون انبه ايجاد نفخ بكند بايد آنرا با زنجبيل خورد . انتهای پیام/3338 https://www.asrehamoon.ir/vdce.v8xbjh87w9bij.html