تاریخ انتشار :شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۲۹
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: زماني كه مقام معظم رهبري بر روي موضوعي صحه مي‌گذارند يعني موضع نظام و موضع امروز نظام "نرمش" است البته با قيد "قهرمانانه" كه بايد مورد توجه همه قرار بگيرد.
موضع نظام"نرمش" است با قيد"قهرمانانه" / ديپلمات واقعي لبخند به لب و خنجري در پشت دارد
به گزارش عصر هامون،"محمدحسین صفارهرندی" عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنرانی خود پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران با بیان اینکه امیدواریم مسیر نورانی شهدا در مسیر چشم ما گم نشود و این راه مقدس پیگیری شود، ‌اظهار داشت: در هفته‌های اخیر شاهد جریانی هستیم که ممکن است در نگاه نخست با عادات و رویه‌های معمول ما نامانوس باشد.


صفارهرندی ادامه داد: اگر تحرکی در چارچوب دیپلماسی عمومی نظام و دیپلماسی اختصاصی جمهوری اسلامی در قبال مسائل بین‌المللی روا داشته می‌شود، این اتفاق حرکتی در جهت تغییرات تاکتیکی و قدرت مانوری است که نظام می‌تواند برای تحصیل منافع ملی و اصول مورد قبول خود داشته باشد.

وي تصریح کرد: تعبیری که راهگشای دور جدید بوده است، تعبیر بسیار حکیمانه‌ نرمش قهرمانانه است که رهبر معظم انقلاب در چند دوره از آن یاد کرده‌اند و آخرین آن نیز سخنانی بود که چند هفته قبل در دیدار با پاسداران و سپاهیان اسلام مطرح کردند.

وی تصریح کرد: حالتی که امروز ما از نرمش قهرمانانه با جریان مسلط جهانی و جریان استکباری در بخشی از خواسته‌های خود داریم، به بخشی از موضوعات هسته‌ای محدود شده است.

صفارهرندی ادامه داد: هيات عالي ايران که به سازمان ملل رفت، به عنوان سفیر جمهوری اسلامی با مسئولیت عالی رئیس‌جمهور، با تکیه بر اعتماد رهبر معظم انقلاب اسلامی، با اختیاراتی که از سوی وجدان بیدار انقلاب و با تکیه بر آراء مردمی بود که رئیس‌جمهور خود را با رای قابل توجهی انتخاب کرد و این ظرفیت را به او بخشید که با زبان آنها با جهان سخن بگوید؛ لذا اگر ما این را درست بشناسیم که آیا آقای روحانی به عنوان رئیس‌جمهور ایران تدبیر تازه‌ای که برای سخن گفتن با جهان یافته است معامله بر سر مبانی و اصول نظام و انقلاب اسلامی است یا خیر می‌بینیم که همگی معتقدند که آئین اصلی و مبانی نظام به هیچ وجه تغییر نکرده است.

وي ادامه داد: طرح نویی که قرار است در جهان درانداخته شود، از باب گونه‌‌ای دیگر سخن گفتن صرفاً در حد روش‌های تاکتیکی است که حتما برای همه دولت‌ها این امکان میسر بوده است که در چارچوب خط قرمزهای نظام از روش‌های ویژه خود مدد بگیرند.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: تغییری که در داخل کشور در ماه‌های اخیر پس از انتخابات اتفاق افتاده است به معنای اعتماد کردن به گروهی از زمامداران با قید اینکه آنها می‌گویند ما از روش تازه‌ای به لحاظ تاکتیکی و فرعی می‌خواهیم با جهان مواجه شویم و امیدوار به نتیجه‌بخش بودن آن در تحقق آرمان‌های نظام هستیم، است.

صفارهرندی افزود: مردم در اینجا چنین اعتمادی کردند و این عرصه را به دست کسی سپردند که در زمان تبلیغات ریاست جمهوری از این روش تازه سخن می‌گفت و تاکید داشت به هیچ وجه این تدبیر ناظر به تغییر در اصول و مبانی نیست و در مسیر رهبری معظم انقلاب و بنیانگذار انقلاب اسلامی حرکت می‌کند.

صفارهرندی با اشاره به ارزیابی یکی از خبرنگاران کهنه‌کار که نقش تحلیلگر سیاسی را در اردوگاه رسانه غرب دارد، تصریح کرد: از خانم کریستین امانپور به عنوان کارشناس مسائل دیپلماتیک و سیاسی در حاشیه سخنرانی چند شب گذشته رئیس خبیث رژیم صهیونیستی سؤال کردند که سخنان او را چطور ارزیابی می‌کنید که وی پاسخ داد من در این چند روزه در لندن در هر محفلی که در باره قضایای اخیر صحبت کردم گفتم حرف اصلی این است که اگر بین ایران و آمریکا توافقی صورت گیرد بزرگترین اتفاقی است که در دنیا پس از جنگ سرد صورت گرفته است.

وي افزود: اگر جمهوري اسلامي يك قدرت معمولي و غيرقابل اعتنا بود كشورهاي غربي چنين تعبيري را در مورد آن به كار نمي‌بردند.

صفارهرندي در تشريح گفتگوي ايران با آمريكا اظهارداشت: در مسير پيگيري اين سياست از كساني كه دچار توهم شده و القائاتي را در جامعه منتشر مي‌كنند كه رفتن ما به سراغ آمريكا به معني احتياج ما به آن‌هاست گله‌مندم و اعلام مي‌كنم بله ما هم به تعامل با دنيا احتياج داريم و معقول نيست كه اعلام بي نيازي كنيم براي لغو تحريم‌ها براي رفع اين ظلمي كه به ملت ايران روا شده بايد گشايشي در احوال مردم ايجاد شود.

وي ادامه داد:‌ آيا فقط ما نيازمنديم يا خبرهايي در آن طرف است؟ جالب اين كه يكي از رؤساي كشورهاي همسايه از گفتگوي خود با رئيس سازمان سي‌آي‌اي مي‌گفت كه وي سه سال گذشته از نابودي دولت بشاراسد سخن به ميان آورده سه سال گذشته نه تنها سوريه سقوط نكرد بلكه آن‌ها با سوريه‌اي به مراتب قدرتمندتر از گذشته مواجه هستند.

صفارهرندي اضافه كرد: در گذشته هروقت آمريكا اراده مي كرد در منطقه‌اي تجاوزكارانه وارد شود به معناي تمام شدن كار و فروپاشي دولت آن منطقه بود و آنها زمينه را آنقدر مساعد مي‌ديدند كه حاكميت دست نشانده‌ خود را حاكم كنند همانطور كه در موج اول اقدام خود در افغانستان موفق شدند.

وي تصريح كرد: آمريكايي‌ها طي ارزيابي از اقدامات گذشته خود در پايان دوره ده ساله از ورود به دو كشور افغانستان و عراق، به اين نتيجه رسيده‌اند كه اشتباه بزرگي مرتكب شدند و اگر تا ديروز جمهوري اسلامي ايران، مقاومت فلسطين و حزب‌الله لبنان، در برابر آن‌ها مقاومت مي‌كردند؛ امروز شاهد اين هستيم كه افغانستان، عراق و سوريه نيز مقاومتي مشابه فلسطين و حزب‌الله لبنان را دنبال مي‌كنند.

صفارهرندي در ادامه تصريح كرد: آمريكايي‌ها با افروختن آتش جنگ قومي و فرقه‌اي در لبنان و سوريه تصور مي‌كردند اگر حلقه‌اي از زنجيره هلال شيعي را بزنند كل مقاومت برباد رفته اما اكنون به اشتباه خود پي برده و متوجه قدرت حزب‌الله در سوريه هستند.

وي تاكيد كرد: اكنون مقاومت به صورتي است كه ديگر آمريكا نمي‌تواند هر زمان اراده كرد به خواسته‌هاي قطعي خود برسد.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در تشريح فضاي سياسي فعلي گفت: طبق صحبت‌هاي مسئولان در مراوده‌هاي ديپلماتيك با ساير ديپلمات‌ها و تحليل كارشناسان تا همين چند هفته اخير عمليات نظامي عليه سوريه قطعي بود اما چه چيزي اين وضعيت را برهم زد؟ چه شد آمريكا منافع خود را در حمله به سوريه نديده گرفت و چراكه آمريكا احساس كرد به دليل شرايط ژئوپولتيك و ژئواستراتژيك منطقه جنگ به مثابه اولين جرقه‌ در انبار باروت خواهد بود و همه آرزوهاي آن‌ها را برباد خواهد داد؟ اين سوالات پاسخي روشن دارد و آمريكايي‌ها مصالح خود را مي‌سنجند و بهترين كار را انجام مي‌دهند خوشحالم كه دكتر ظريف در ارزيابي اتفاقات افتاده ومراوده‌هايي كه با جهان بيرون داريم به ويژه مجمع عمومي سازمان ملل اعلام كرد اين رفت و آمدها به معناي طرح دوستي نيست بلكه جدال و جنگ است وقتي قرار است جنگ باشد بايد مراقب دشمن بود ديپلمات واقعي لبخند به لب و خنجري در پشت دارد به محض اينكه اغوا شدند و خودماني شدند خنجر فرود مي‌آيد.

وي با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري بر "نرمش قهرمانانه" اظهارداشت: زماني كه رهبري بر روي موضوعي صحه مي‌گذارند يعني موضع نظام و اكنون موضع نظام "نرمش" است البته با قيد "قهرمانانه" و وقتي دكتر روحاني اعلام مي‌كند با اختيار تام آمده يعني اختيار تام در چارچوب مقررات و خط قرمزهاي نظام كه بايد مورد توجه قرار بگيرد.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: ما همچنان به عنوان پشتوانه براي تيم جمهوري اسلامي ايران درجنگي كه با دنيا داريم حمايت‌ها و دعاهاي خود را بدرقه راهشان مي‌كنيم اما از افرادي كه با سخن‌پراكني‌هاي غيررسمي به عنوان سخنگوي ايالات متحده عمل مي كنند تاكيد داريم مطمئن باشيد ملت ايران هرگز از غرور ملي و بنيان‌هاي ملي خود عقب‌نشيني نخواهد كرد.

انتهاي پيام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcd9j0o.yt0xo6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما