تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۱۰
رئيس دستگاه قضا با ابراز اميدواري درباره اينكه «دولت توانمندي‌هاي خود را در مذاكرات نشان دهد» گفت: نظام جمهوري اسلامي، نظام عقلانيت و منطق در كنار عزت و حكمت است.
دولت توانمندي‌هاي خود را در مذاكرات نشان دهد/ قدرت راهي است براي خدمت
به گزارش عصر هامون، "آيت الله آملي لاريجاني" در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي با تسليت ايام سوگواري حضرت اباعبدالحسين(ع)، عاشورا را مشحون از عبرت‌ها، سرشار از پيام‌ها و مملو از درس‌ها دانست و اظهار داشت: يكي از پيام‌هاي جاويدان و هميشگي عاشورا اين است كه انسان نبايد خود را ذليلانه تسليم دشمن كند.

رئيس دستگاه قضا از برگزاري باشكوه راهپيمايي يوم الله ۱۳ آبان و حضور گسترده مردم قدرداني كرد و همچنين با تشكر از بيانات «ارزشمند، تاريخي و روشنگرانه» مقام معظم رهبري در ديدار با دانش‌آموزان و دانشجويان گفت: همانطور كه ايشان فرمودند راه عزت و پيشرفت كشور اتكا به خودمان است و ما بايد به توانايي‌هاي مردم عزيزمان بويژه جوانان غيور كشور اتكا كنيم.

آيت ا...آملي لاريجاني با تاكيد بر حمايت از دولت در مذاكرات هسته‌اي خاطرنشان كرد: منظور از اينكه گفته مي‌شود در برابر دشمن نبايد ضعف نشان داد، فقط ضرورت پرهيز از ابراز ضعف در كلام نيست، بلكه بايد كشور از درون قوي و مقتدر باشد.

*دو طرف مذاكره بايد از نظر اقتدار با هم تناسب داشته باشند

رئيس قوه قضاييه تصريح كرد: دو طرف مذاكره بايد از نظر اقتدار با هم تناسب داشته باشند زيرا تنها در اين صورت است كه مذاكرات همپا و متوازن شكل خواهد گرفت.

آيت الله آملي لاريجاني با بيان اينكه «راه اقتدار كشور اتكا به نيروها و توانمندي‌هاي دروني است» افزود: هر زماني كه انسجام داخلي تضعيف شود، متضرر خواهيم شد.

*ما به رفتار آمريكايي‌ها در مذاكرات خوش‌بين نيستيم

رئيس قوه قضاييه با يادآوري بيانات مقام معظم رهبري اظهار كرد: ما به رفتار آمريكايي‌ها در مذاكرات خوش‌بين نيستيم اما گفتگو‌هاي هسته‌اي اخير حتماً آثار مثبتي در برخواهد داشت و كمترين نتيجه مذاكرات در مقطع كنوني اين است كه حجت بر عده‌اي در داخل و خارج كشور تمام مي‌شود و باب تبليغات نادرست بر ضد كشورمان و نيز بهانه‌جويي‌ها بسته مي‌شود.

*دولت توانمندي‌هاي خود را در مذاكرات نشان دهد

رئيس دستگاه قضا با ابراز اميدواري درباره اينكه «دولت توانمندي‌هاي خود را در مذاكرات نشان دهد» تصريح كرد: نظام جمهوري اسلامي، نظام عقلانيت و منطق در كنار عزت و حكمت است.

آيت الله آملي لاريجاني در بخش ديگري از سخنانش در تبيين برخي از عبرت‌ها و پيام‌هاي نهضت حسيني (ع)، عاشورا و محرم را «ميدان عبرت‌ها» و «صحنه فهم چگونه زيستن» توصيف كرد و گفت: يكي از دغدغه‌هاي مهم هر انسان برخوردار از وجدان بيدار اين است كه چگونه زندگي كند. البته فهم نحوه خوب زيستن قدم نخست است و براي اينكه چنين معرفتي به مقام عمل برسد بايد انسان‌هاي بافضيلتي نيز باشند تا بتوانند با غلبه بر وسوسه‌ها آنچه را كه مقتضاي عقل عملي است، در عالم خارج محقق كنند.

رئيس قوه قضاييه با بيان اينكه «قهرمانانه زيستن و قهرمانانه جان دادن» يك نحوه زندگي است خاطرنشان كرد: در ميان انواع قهرمانانه زيستن بايد تفاوت قائل بود، زيرا قهرمان‌هاي زيادي در دنيا زندگي كرده‌اند اما زندگي قهرمانانه‌ ارزشمند آن است كه عالي‌ترين كمال‌ها را هدف گرفته باشد و جريان عاشورا شرح چنين الگويي از «زندگي قهرمانانه» است.

آيت الله آملي لاريجاني با بيان اينكه امام حسين (ع) در همه مراحل سفر از مكه تا كربلا به طور دائم «تذكر به حق» مي‌دادند گفت: از تعبيرات حضرت اباعبدالحسين(ع) در مسير رسيدن به كربلا و همچنين خطبه‌هاي ايشان در روز عاشورا به روشني درمي‌يابيم كه اين حادثه قدرت‌نمايي صرف دوطرف نبوده است. امام حسين(ع) دائماً تذكر به حق داده‌اند حتي چند بار در روز عاشورا خطبه‌ ايراد كردند؛ چنين كارهايي را نمي‌توان جنگيدن صرف ناميد.

رئيس قوه قضاييه «ايستادگي در برابر ظلم» را از پيام‌هاي مهم عاشورا دانست و با يادآوري يكي از خطبه‌هاي ابا عبدالله الحسين(ع) اظهار كرد: اباعبدالله(ع) در شروع حركت در موسم حج، اطرافيان را جمع كردند و فرمودند «فاني اخاف ان يندرس هذا الحق و يذهب: همانا مي‌ترسم اين حق مندرس شود و از بين برود»؛ سپس به حاضران فرمودند به قبايلتان برويد و امر ما را برسانيد.

آيت الله آملي لاريجاني در ادامه كلامي ديگر از سيدالشهداء (ع) درباره امر به معروف و نهي ازمنكر را خاطرنشان كرد و افزود: امام (ع) امر به معروف و نهي از منكر را فريضه‌اي معرفي مي‌كنند كه اگر اقامه شود، ديگر فرايض نيز برپا داشته مي‌شوند، ‌همچنين مي‌فرمايند امر به معروف و نهي از منكر، در حقيقت دعوت به اسلام است.

*قدرت راهي است براي خدمت و اگر كسي به قدرتي رسيد نبايد به دنبال منافع دنيوي برود

رئيس دستگاه قضا با تاكيد بر اينكه چنين عبارت‌هايي حاكي از آن است كه در عاشورا، موضوع ابراز قدرت مطرح نبود تصريح كرد: اين عبرتي است براي مسلمانان، مومنان و بويژه كساني كه در جامعه اسلامي مسئوليت مي‌پذيرند كه هيچگاه بر سر قدرت با هم نجنگند، زيرا قدرت راهي است براي خدمت و اگر كسي به قدرتي رسيد نبايد به دنبال منافع دنيوي برود.

*چارچوب مذاكرات هسته‌اي ايران با گروه ۱+۵ «عزت كشور است»

رئیس قوه قضاييه با تاكيد بر اينكه چارچوب مذاكرات هسته‌اي ايران با گروه ۱+۵ «عزت كشور است»، اظهار كرد: با نشان دادن هر گونه ضعفي متضرر مي‌شويم زيرا اين كار طمع دشمنان را برمي‌انگيزد.

اين گزارش حاكي است دستور جلسه امروز مسئولان عالي قضايي بررسي آيين نامه اجرايي ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامي بود كه مورد بحث و بررسي قرار گرفت و با توجه به اهميت اين ماده كه تصريح نموده تعيين انواع خدمات عمومي و دستگاه‌ها و موسسات دولتي وعمومي پذيرنده محكومان و نحوه همكاري آنان با قاضي اجراي احكام و محكوم، به موجب آيين نامه اي است كه پس از تهيه و تاييد رئيس قوه قضاييه به تصويب هيئت وزيران مي‌رسد كه در خصوص اين موضوع پس از بحث و بررسي مسئولان عالي قضايي مقرر شد كارگروهي تشكيل و در جلسه آتي مسئولان عالي قضايي مصوبات كارگروه مطرح و مورد بحث و بررسي قرار گيرد.

انتهای پیام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcb55ba.rhbagpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما