تاریخ انتشار :چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۵۳
ويتالي چورکين نماينده روسيه در سازمان ملل در گفتگو با کريستين امانپور گفت توافق اخير با ايران گامي بسيار مهم در حرکت از تقابل و استفاده از نيروي نظامي به سوي گفتگو و تعامل دانست.
چورکين: توافق اخير با ايران گامي مهم در حرکت به سوي تعامل است
چورکين: توافق اخير با ايران گامي مهم در حرکت به سوي تعامل است
به گزارش عصر هامون، به نقل از شبکه تلويزيوني سي ان ان، ویتالی چورکين درباره آشفته بودن اوضاع سوريه و شکاف در ميان مخالفان گفت در واقع، اين مشکلي است که ما داريم و علت برگزار نشدن کنفرانس (ژنو۲) تا اين لحظه نيز همين است. همين ديروز بود که دبير کل بيست و دوم ژانويه را به عنوان تاريخ برگزاري نشست اعلام کرد ولي مخالفان هنوز کارهاي عمده اي بايد صورت دهند زيرا هنوز در مواضع آنان اتحادي ديده نمي شود و گروه هاي مختلف، شوراي ملي سوريه را که معمولا از آنان به عنوان نمايندگان مشروع دولت سوريه ياد مي‌شود، به مشروعيت نمي‌شناشند و به عنوان نماينده خود قبول ندارند.

وي ادامه داد براي موفق بودن کنفرانس، نه فقط مخالفان بايد به صورتي سازنده تعامل کنند بلکه بايد اين پذيرش در ميان آنان باشد که نمايندگاني مناسب داشته باشند. از اين رو هنوز بايد کارهاي عمده اي صورت دهند و ما در اين تلاش ها سهيم هستيم و با مخالفان مذاکره مي کنيم تا اين اطمينان حاصل شود که آنان نيز در مذاکرات حاضر مي شوند و تا جايي که ممکن است موضعي متحد دارند و بر اساس سند ژنو-۲۰۱۲ گفتگوها به صورت سازنده صورت مي‌گيرد.

چورکين درباره اينکه آيا کنفرانس بعدي که تقريبا دو ماه ديگر برگزار مي شود، مي‌تواند کنفرانس موفقي باشد يا نه گفت با وجود اينکه هنوز تحريکات عمده اي صورت مي‌گيرد ولي احساس من مي گويد که اين بار اين نشست برگزار مي شود. ولي چيزي که آزار دهنده است اين است که بار ديگر صحبت تغيير در شرايط جاري در سوريه براي برگزاري نشست مطرح مي شود. از اين رو خطر موجود در حال حاضر تلاش براي تغيير شرايط نظامي و به دست آوردن برخي دستاوردهاي نظامي است و در اين صورت، با توجه به اختلاف هايي که بين مخالفان وجود دارد، برگزاري نشست با خطر روبرو مي‌شود.

وي درباره آينده سياسي اسد گفت شکي نيست که صحبتي از لزوم برکناري وي از قدرت در سند ژنو که مبناي گفتگوهاي ما خواهد بود، وجود ندارد ولي پاسخ من اين است که اين سوري‌ها هستند که بايد سرنوشت خود را تعيين کنند. آنان اطلاع دارند که سند ژنو وجود دارد، انتقالي صورت مي گيرد و بايد دولتي انتقالي با توافق دو جانبه بر سر اعضاي اين دولت شکل گيرد ولي همه اينها کارهاي بعدي است ولي کاري که بايد انجام شود اين است که کنفرانس با حمايت نفش آفرينان عمده برگزار شود. حمايت روسيه در اين ميان براي حضور سازنده دولت و مخالفان به جاي خود هست.

نماينده روسيه در سازمان ملل درباره اينکه آيا ايران به کنفرانس ژنو۲ دعوت مي شود يا نه و اينکه آمريکا و ديگران حضور ايران در اين نشست را مي پذيرند يا نه گفت اين يکي از مسائل مهم است زيرا باور داريم که ايران بايد دعوت شود؛ کوفي عنان، نماينده سابق دبير کل نيز اين باور را داشت و اکنون بان کي مون و اخضر ابراهيمي نماينده دبير کل در امور سوريه نيز باور دارند که بايد از ايران دعوت به عمل آيد ولي آمريکا مخالف اين امر است و اين کار بي‌معناست زيرا اکنون توافق هسته اي به دست آمده است و آمريکا به صورت چند جانبه و دو جانبه با ايران تعامل دارد و اينکه ايران در کنفرانس باشد يا نه، به هر روي در سوريه نقش‌آفرين است.

وي تصريح کرد بنابر اين بهتر است که در کنفرانس حضور داشته باشد و از توافق به دست آمده حمايت کند تا اينکه بار ديگر بخواهيم ايران را کنار بگذاريم. اين اشتباه بارها تکرار شده است و نبايد اين اشتباه را در کنفرانس ژنو۲ تکرار کنيم.

نماينده روسيه در سازمان ملل درباره مخالفت هاي صورت گرفته با توافق هسته اي با ايران، درباره اينکه آيا اطميناني به اين توافق هست يا نه گفت البته که اطمينان داريم زيرا اين توافق، لفظي نيست و گامي بسيار مهم از سوي ايران و جامعه جهاني براي همکاري با ايران به شمار مي‌آيد. برنامه غني سازي در ايران اصولا متوقف نمي‌شود.

وي ادامه داد راستي آزمايي هاي تازه اي صورت مي گيرد، کميته اي مشترک بين شش کشور و ايران با حضور بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي تشکيل مي شود. سند توافق مربوطه منتشر شده است که بسيار دقيق و جدي است که به باور من دستاوردي مهم براي شش کشور و ايران به شمار مي آيد و از اين نظر مهم است که سرانجام ما روي مسائل عملي صحبت کرده ايم و فرصتي واقعي در اين ميان هست تا اگر چنين موضوعي مطرح باشد، از چشم انداز رسيدن ايران به سلاح اتمي رها شويم و باور ما اين است که اکنون فرصت بسيار خوبي است.

وي افزود در اين صورت تهديد موجود براي اسرائيل که مدت ها روي سر خود حس مي کردند کنترل مي شود. از اين رو ترديد اسرائيلي و ديگران بايد به کساني که در گفتگوها دخيل بودند اين امکان را بدهد که در اين توافق پيش بروند و تحولات همه منطقه به صورت کلي، تاثيري مثبت مي يابند از جمله تحولات در سوريه و تاثيري بسيار مثبت بر صلح اسرائيل و فلسطيني ها و همه خاورميانه خواهد داشت. ما بسيار خرسند و دلگرم شده‌ايم که اکنون از تقابل و استفاده از نيروي نظامي به سوي گفتگو و تعامل حرکت شده است.

چورکين گفت اين چيزي است که روسيه از ديرباز آن را توصيه مي‌کرد.


انتهای پیام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcef78e.jh8noi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما