تاریخ انتشار :شنبه ۱۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۰۰
در هفت ماه اخیر شش کودک بر اثر عقرب‌گزیدگی جان خود را در نیکشهر از دست دادند.
مرگ 6 کودک بر اثر نیش عقرب/ زهری که بر اثر کمبود پادزهر اثر می کند
مرگ 6 کودک بر اثر نیش عقرب/ زهری که بر اثر کمبود پادزهر اثر می کند
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، از ابتدای سال تا کنون هر از چند گاهی اخباری مبنی بر مرگ کودکان و شهروندان روستاهای نیکشهر بر اثر نبود آمپول ضد عقرب در برخی خبرگزاری ها منتشر می شود که دلیل عمده آن نبود آمپول ضد عقرب یا نبود پزشک عنوان می شود.

مرگ 6 کودک بر اثر نیش عقرب
رئیس شورای شهر "بنت" شهرستان نیکشهر در این خصوص گفت: طی هفت ماه اخیر ۱۰۰ نفر در این شهر دچار عقرب‌زدگی و مارزدگی شده‌اند که شش کودک بر اثر عقرب‌گزیدگی جان خود را از دست داده‌اند.
نورمحمد درزاده با اشاره به اینکه آمپول ضد عقرب و مار زدگی در مراکز بهداشت و درمان نیکشهر توزیع نمی‌شود اظهار داشت: با وجود آن که آمپول ضد عقرب‌گزیدگی و مارزدگی باید به صورت مجانی به بیماران تزریق شود؛ مسئولان شبکه بهداشت و درمان شهرستان نیکشهر این آمپول را به مراکز درمانی نمی‌رسانند و این امر موجب شده طی دو سال اخیر بیش از ۲۰ نفر در بخش "بنت" بر اثر عقرب‌زدگی و مارزدگی جان خود را از دست بدهند.

آمپول ضد عقرب نداریم
یکی از شهروندان قصر قند گفت: متاسفانه داروی ضد عقرب در مراکز درمانی این شهرستان یافت نمی شود و افرادی که دچار عقرب زدگی می شوند به بیمارستان نیکشهر اعزام می شوند.
وی ادامه داد:چندی پیش یکی از اهالی روستای حیط که توسط یک عقرب سمی و خطر ناک نیش زده شده بود با مراجعه به مرکز درمانی قصرقند و نبود دارو به نیکشهر اعزام شد.
این شهروند در ادامه افزود: شهرستان قصرقند در سایر خدمات پزشکی و درمانی به خصوص دندان پزشکی با فقر مواجه است و پزشکان به صورت تمام وقت مستقر نیستند و مردم با مشکل جدی مواجه شده اند.

در کل استان کمبود آمپول ضد عقرب داریم
احسان قورچیان مدیر شبکه بهداشت بنت در این خصوص به عصر هامون گفت: مشکل کمبود آمپول ضد عقرب تنها در این شهرستان نیست بلکه کل استان این کمبود را دارد.
وی ادامه داد: نحوه تزریق آمپول ضد عقرب به گونه ای نیست که هر کسی که مورد عقرب گزیدگی قرار گیرد موظف به تزریق این آمپول  باشیم چرا که این آمپول از آنجایی که از اسب گرفته می شود تزریق زیادش خطرناک است و تنها به کسانی که ادرارشان قرمز رنگ شود و یا زنان باردار و اطفال تزریق می شود.
قورچیان افزود: افرادی که مورد عقرب گزیدگی قرار می گیرند باید 24 ساعت تحت مراقبت پزشکی قرار گیرند و تا زمانی که بیمار بد حال نشود نیازی نیست آمپول ضد عقرب تزریق کنیم ولی متاسفانه برخی شهروندان رعایت نمی کنند و از بیمارستان خارج می شوند.

ماهانه 200 نفر دچار عقرب زدگی می شوند
مدیر شبکه بهداشت بنت تصریح کرد: تنها پایانه حمل و نقل در این شهرستان خودروهای سواری است لذا افرادی که وضعیت مادی مناسبی ندارند با مشکل تردد می کنند و عدم تعبیه پایانه حمل و نقل اتوبوسرانی و مینی بوسرانی یکی از مشکلات مردم بنت است.
وی با اشاره به اینکه ماهی 15 تا 20 سرم به این مرکز تحویل داده می شود ادامه داد: روزانه 6 نفر جهت عقرب گزیدگی به این مرکز مراجعه می کنند که در سال 4 تا 5 مورد فوتی داریم.
قورچیان بیان کرد: در زمینه عدم عقرب گزیدگی باید فرهنگ سازی شود باید درزهای خانه ها بسته شود ولی شهروندان اینجا این مسایل را رعایت نمی کنند به همین دلیل ماهانه 200 نفر که دچار عقرب گزیدگی شده اند به این مرکز مراجعه می کنند.

نامه های ارسالی به مسئولین بی پاسخ مانده است
تاج بخش سلیمانی یکی از اعضای شورای شهر بنت در خصوص پیگیری جهت پایانه حمل و نقل در این شهرستان  در گفت و گو با عصر هامون ادامه داد: تا کنون نامه نگاری های زیادی با فرماندار، استاندار و مسئولین در خصوص مشکلات این شهر پیگیری ها و نامه نگاری های متعددی انجام داده ایم ولی همه نامه نگاری ها تا کنون بی پاسخ مانده است.
وی با اشاره به اینکه در این شهر نه اتوبوس داریم نه اورژانس افزود: ده سال قبل با کمک های مالی مردمی ، یک آمبولانس برای حمل زنان باردار خریداری شد.
سلیمانی ادامه داد: در خصوص آمپول عقرب زدگی نیز پیگیری های زیادی انجام داده ایم که ماهی 5 تا6 سرم ضد عقرب بیشتر به ما نمی دهند.
این عضو شورای شهر بنت بیان کرد: حتی مسیر بنت تا نیکشهر جاده خاکی است و هنگام بارندگی تردد به سختی صورت می گیرد.

کمبود آمپول ضد عقرب نداریم
عبدالرحمن بقایی مدیر شبکه بهداشت شهرستان نیکشهر به عصر هامون گفت: سالانه دو هزار نفر در خصوص عقرب زدگی به ما مراجعه می کنند و هیچ مشکل کمبود سرمی نداریم.
وی ادامه داد: سال های گذشته کمبود داشتیم ولی در حال حاضر کمبودی در این زمینه نداریم.
بقایی افزود: شهرستان نیکشهر دارای پراکندگی جمعیت و بافت روستایی است لذا بیشترین عقرب زدگی را در روستاها و بخش های این شهرستان داریم.
وی دلیل مرگ و میر بر اثر عقرب زدگی را دیر مراجعه کردن بیمار عنوان کرد و بیان کرد: معمولا بیماران ابتدا بیمار را نزد طبیب محلی می برند و سپس به پزشک مراجعه می کنند که این سبب مرگ بیمار می شود لذا باید در این زمینه در این شهرستان فرهنگ سازی شود تا تعداد افرادی که دچار عقرب زدگی می شوند کاهش یابد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcfxedt.w6d00agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما