تاریخ انتشار :شنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۸
رئیس‌‌جمهور با بیان اینکه رونق اقتصادی را مردم می‌توانند ایجاد کنند و به صحنه بیایند و ما باید موانع را برداریم، گفت: چارچوب‌هایی که آینده اقتصاد را ترسیم می‌کند دولت ترسیم می‌کند الان البته عمدتا مردم هستند که فعالیت می‌کنند.
دین را نباید دست دولت داد/ ریزگردها نوعی "تروریسم" است
دین را نباید دست دولت داد/ ریزگردها نوعی "تروریسم" است
به گزارش سرويس سياسي عصر هامون، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در جمع کارکنان حفاظت محیط‌زیست و در محل این سازمان گفت: محیط زیست بسیار حائز اهمیت است، یک روزگاری بود که بشر در آغاز صنعتی‌شدن، آثار و عواقب مشکلات و پیامدهای صنعتی‌شدن و مداخلات بشر در طبیعت را به خوبی لمس نمی‌کرد، حتی افتخار می‌کرد که در طبیعت مداخله می‌کند، حتی مدعی بود که این مداخلاتش زیبایی‌افرین است و زندگی را سهل می‌کند و آسان می‌کند.

وی ادامه داد: بسیاری از پیشرفت‌های علمی شرایط زندگی را برای بشر آسان کرده است، اما همچنان ما می‌بایست اقدامات جبرانی هم انجام می‌دادیم.

رئيس‌جمهور افزود: در گذشته براي اينکه آب خوردن منزل تامين شود حداقل بايد فرد کوزه و سطل را برمي‌داشت و يکي دو کيلومتر مي‌رفت لب چشمه يا نهر يا در برخي شهرها که وضعشان بهتر بود مي‌رفت آب‌انبار، آب انبارهايي که 50 - 40 پله‌اي بود و آن ظرف را پر از آب مي‌کرد و به خانه مي‌آوردند.

روحانی اضافه کرد: خداوند بدن را نیافریده برای پشت میز، این بدن آفریده شده برای حرکت و تحرک و راه رفتن، برای اینکه در حد خودش باری را جابه جا کند یا اگر از این روستا می‌خواست به روستای بغلی برود پیاده می‌رفت یا با چهارپا می‌رفت که خود سوار شدن چارپا هم تحرک و ورزش بود.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: تعارضی بین دنیای مدرن و طبیعت وجود دارد که مثل سنت و مدرنیته است، مدرنیته وقتی می‌آید با سنت مبارزه می‌کند.

روحانی اظهارداشت: فکر می‌کنم اسم سازمان محیط زیست از سال 1350 درست شد، قانون اساسی هم خیلی روشن برای ما راه را بیان کرده که ما نباید محیط زیست را تحریب و نباید آلوده کنیم که این دو معظلی است که می‌تواند محیط زیست را تهدید کند.

رئیس‌جمهور افزود: معضل آب معضل بزرگی است، سفره‌ها همه پایین آمده و این خود یک معضل محیط زیست است که آب‌ها را شور می‌کند.

روحانی ادامه داد: من در دولت یازدهم هم خوشحالم و هم افتخار می‌کنم که در اولین جلسه دولت همان طور که قول داده بودم، مصوبه‌ای را راجع به دریاچه ارومیه گذراندیم، خوشحالم که دولت کارش را با مسئله محیط زیست شروع کرد، البته این معنایش این نیست که در مسئله محیط زیست دولت قادر است معضلات را حل کند.

وی گفت: اعتقاد من این است که دولت در هیچ یک از مسائل محیط اجتماعی خودش نمی‌تواند مسائل را حل کند، دولت می‌تواند تسهیلات لازم را فراهم و حمایت کند، همه این‌‌ها کار مردم است.

روحانی افزود: دولت دینی خیلی خوب است ولی دین دولتی را نمی‌دانم، دین را نباید دست دولت بدهیم، دین دست کارشناسان خودش است دست علما، روحانیون فرهیختگان دلسوزان است آنها باید تبلیع کنند و دولت باید حمایت کند.

وی گفت: بعضی‌ها که کار ندارند دچار توهم هستند و مدام غصه دین و آخرت مردم را می‌خورند در حالیکه نه می‌دانند دین چیست و نه می‌دانند آخرت چیست ، فقط غصه می‌خورند.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: یک فیلم خوب با پول درست نمی‌شود باید هنرمند به میدان بیاید، البته دولت باید کمک و حمایت کند، جوشش هنر از ذوق خود هنرمند است، از دنیای تخیل خود هنرمند است، شما هر چه پول خرج کنید بهترین فیلم لازم نیست دربیاید، وقتی که ذوق هست و عشق هست بله کمک مالی هم موثر است و باید باشد تا به ثمر برسد.

رئیس‌جمهور اظهارداشت: رونق اقتصادی را مردم می‌توانند ایجاد کنند و به صحنه بیایند، ما باید موانع را برداریم، ما باید مشکلات را از پیش پای مردم برداریم، چارچوب‌هایی که آینده اقتصاد را ترسیم می‌کند دولت ترسیم می‌کند الان البته عمدتا مردم هستند که فعالیت می‌کنند، هر چه صنعت به مردم واگذار شود و دولت حمایت کند ما روند بیشتری و سرعت بیشتری را به سمت هدف طی خواهیم کرد.

وی گفت: برخي واقعا بيکار هستند و کار و شغل ندارند و دچار توهم هستند و مدام غصه دين و آخرت مردم را مي‌خورند و نه مي‌فهمند دين چيست و نه مي فهمند دين و آخرت چيست؟ هيچکدام، و همش غصه مي‌خورند.

وی تصریح کرد: پیشتر فکر می‌کردند مسائل محیط زیستی جزء تشریفات و برای قشنگی است، بهداشت هم یک زمانی که آمد مردم فکر می‌کردند تشریفات است، آن زمان فکر می‌کردند که بهداشت یک چیز تشریفاتی است، بعد معلوم شد بهداشت تشریفاتی نیست، زندگی مردم است، واقعا اگر به نکات بهداشتی توجه نشود سلامت مردم به خطر می‌افتد و معضلات فراوانی در زندگی مردم ایجاد می‌شود

روحانی گفت: مسائل زیست محیطی هم اولش به صورت تشریفات ظهور و بروز پیدا کرده بود، بعد مردم دیدند نه، مخصوصا در سال‌های اخیر هوای تهران به یک نقطه ای رسید که راه رفتن هم سخت شد و در این 7-6 شهر بزرگ مردم با مشکل مواجه شدند.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: دریاچه ارومیه به یک مشکل بزرگ نه برای آذربایجان غربی یا شرقی یا منظقه غرب کشور برای تمام کشور تبدیل شد، البته قدم‌هایی برداشته شده و قدری هم شرایط جوی کمک کرد لذا دریاچه ارومیه مثل سابق نیست ولی نیاز به کار دارد، اگر به دریاچه ارومیه توجه نکنیم 14 میلیون نفر زندگی‌شان به خطر می‌افتد.

روحانی اضافه کرد: دولت بر مسئله محیط زیست به عنوان یک مسئله اصلی برای سلامت مردم زندگی سالم مردم به عنوان اولویت بسیار مهم تاکید می‌کند.

رئیس‌جمهور افزود: در این راستا وزارت نفت خیلی تلاش کرد و خانم ابتکار نیز نسبت به این موضوع خیلی مسئول بوده و با همه وجودش مقوله محیط زیست را درک کرده است.

روحانی تصریح کرد: ما مشکلات زیست محیطی بسیار زیادی داریم، وزارت آموزش و پرورش یک مسئولیت سنگینی در این زمینه به عهده دارد، همه دانش اموزان و نوجوان‌های ما باید یاد بگیرند، همه باید زندگی با زیست سالم و زندگی سالم و محیط سالم را بیاموزند، فرهنگ هم از دبستان باید شروع شود، بچه‌ها ، نوجوان‌ها و جوان‌های ما اگر یادبگیرند می‌توانند پدر و مادر را هدایت کنند و توصیه کنند که این طبیعت را آلوده نکن.

وی ادامه داد: همه باید احساس کنیم یک وقتی آبی که مردم تهران می‌آشامیدند روی سد کرج یک عده خانه شناور درست کردند رویش زندگی می‌کنند ما به عنوان شورای امنیت ملی وارد عمل شدیم رستوران‌هایی که لب دریاچه بود همه تخریب شد تمام این خانه‌ها جمع شد تلفن دفتر به صدا در می آمد همه را از بین بردیم با یک سال خون دل خوردن‌ها بنابراین ما باید حواسمان جمع باشد رودخانه‌هایی که آب آشامیدنی تهرران از همین ها تامین می‌شود اصل فرهنگ است در این فغرهنگ صدا و سیما و همه رسانه‌ها سایت‌ها مجلات و همه باید به صحنه بیایند مسئله زندگی سلامت زندگی کردن ایجاد معضلات برای مردم به وجود آمدن .

روحانی اظهارداشت: نقش سازمان‌های مردم‌نهاد بسیار مهم است، کار به دست مردم باید انجام گیرد، مردم را دست کم نگیریم، دولت و مقامات دولتی در هر مقام و منصبی که باشند غیر از این نیست که باید نوکر مردم باشند چرا که کشور مال مردم است، حکومت مال مردم است، نظام از آن مردم است، دین همه زندگی مردم است، عشق به خاندان رسالت در دل مردم ما است، مردم باید به صحنه بیایند ، دولت هم وظیفه دارد کمک و تسهیلات لازم را فراهم کند، این مشارکت مردمی است که می تواند محیط زیست را درست کند.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: گروه‌های مردم‌نهاد کارشان امر به معروف و نهی از منکر است و در بحث محیط زیست، دیگران را هدایت و دعوت می‌کنند به اینکه زمین، آب، خاک و هوا را آلوده نکنیم و آلاینده‌ها و زباله‌ها را چگونه باید دفع کنیم.

روحانی بیان کرد: اولین قدم در بحث تحول در محیط زیست، فرهنگ ، قدم دوم حضور و مشارکت مردم و قدم سوم این است که سازمان‌های مردم نهاد سوم باید با همه قدرت به میدان بیایند.

رئیس قوه مجریه خاطرنشان کرد: شورای عالی محیط زیست احیا و تشکیل شده و به طور منظم تشکیل خواهد شد، لوایح در جلسه‌ پیش بحث و بررسی شد چون ما که توسعه را می‌خواهیم باید به دنبالش باشیم، البته گاهی بعضی از توسعه‌ها یک کاری را انجام می‌دهد یک معضلی را حل می‌کند و یک معضلی را ایجاد می‌کند.

وی بیان کرد: ما باید دنبال توسعه پایدار باشیم، اگر دنبال توسعه پایدار هستیم دیگر محیط زیست تشریفات نمی‌شود، می‌شود یکی از اصولی که از همان روز اول در طراحی کارخانه‌ها بحث عدم آلودگی مشخص می‌شود.

روحانی گفت: ما کشوری هستیم که می‌توانیم دنبال انرژی‌های نو و تجدیدپذیر باشیم، کشور ما آمادگی بسیار زیادی دارد، ما در جنوب کشور در آینده اگر بخواهیم طراحی بزرگ انجام دهیم نیروگاهی خورشیدی درست کنیم هم می‌توانیم برق را تولید کنیم هم می‌توانیم محیط را آلوده نکنیم و هم آب شیرین کن داشته باشیم.

رئیس قوه مجریه بیان کرد: مسائل محیط زیست در حال حاضر از مسائل سیاسی نیز مهم‌تر شده، به گونه‌ای که در دیدار با نخست وزیر عراق بیشتر مباحث مربوط به ریزگردها بود زیرا ریزگردها نیز نوعی "تروریسم" است.

روحانی خاطرنشان کرد: بسیاری از امور مربوط به یک کشور خاص نیست، باید در همکاری بین‌المللی و منطقه‌ای آن را به سامان برسانیم که این کار را دولت با جدیت شروع کرده است.

رئیس‌جمهور افزود: در دیدار دو جانبه با رئیس‌جمهور افغانستان تمامی مباحث ما درباره هامون و هلیل رود بود که ما کاری کنیم که هامون زنده شود، اگر هامون زنده شود منطقه زنده شده، اگر دریاچه ارومیه احیا شود خطر بزرگ از منطقه رفته است.

وی ادامه داد: محیط زیست مسئله مهمی است، مسئله دنیای ماست، مسئله زندگی مردم ماست، ما نباید بگذاریم زراعت ما از بین برود، شوری آب و ریزگردهایی که اگر با نمک توام شود بزرگترین خط برای کشاورزی و باغداری است و ما این زندگی مردم را از این طریق باید تامین کنیم.

رئیس قوه مجریه اظهارداشت: من از همه رسانه‌ها من تشکر می‌کنم چرا که اگر یک جایی مشکل زیست محیطی است فریاد می‌زنند، چرا که این مسئله، مسئله زندگی مردم و حیات مردم است.

روحانی اضافه کرد: مردم ما مردمی خوبی هستند و کشورشان را دوست دارند اما بعضی‌ها چیزها را نمی‌دانند و توجه ندارند، به شما اطمینان می‌دهم که این دولت محیط زیست را جزو اولویت‌های برنامه خودش قرار داده و قرار خواهد داد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: مسئله جنگل زاگرس یکی از مسائل مهم ماست، جنگل در حیات زیست ما مهم است، جنگل زاگرس هم از بزرگترین جنگل‌های ماست که متاسفانه با یک معضلی این جنگل و درخت‌های بلوط مواجه شده است، ما سفری مخصوص این کار و برای جنگلهای بلوط گذاشتیم، وزیر جهاد کشاورزی هم برای همین منظور آمده بود، البته سازمان‌های زیادی در ایران کار می‌کنند سازمان‌های بین‌المللی هم در این زمینه کار می‌کنند و به یک اتفاق نظری رسیدند تا این بیماری و آفت را حل کنیم.

روحانی در پایان خاطرنان کرد: این جا هم برای حل مسئله جنگل زاگرس سمن‌ها باید به میدان بیایند و با حضور و مشارکت آنها ان شاءالله مشکل حل شود.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcamanm.49new15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما