تاریخ انتشار :شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۴
کارشناس مسوول بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان خاش گفت: در حال حاضر بیش از 130 بیمار ماژور از خدمات و نیازهای خونی در بخش تالاسمی بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان استفاده می کنند.
بیش از 1400 زوج تالاسمی در خاش به مراکز مشاوره مراجعه کردند
بیش از 1400 زوج تالاسمی در خاش به مراکز مشاوره مراجعه کردند
به گزارش سرویس سلامت عصر هامون به نقل از تفتان ما،نبی بخش هاشمزهی، اظهار داشت : تعداد زوجین ناقل تالاسمی در خاش را ۱۵۶ زوج عنوان کرد و افزود: کار ارجاع ۱۱۰ زوج جهت آزمایشPND110 صورت گرفته که ۷۵ مورد آن انجام شده است.
وی گفت : تعداد مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره ۱۴۳۵ زوج و مراجعین به آزمایشگاه ۱۴۲۱ زوج میباشد و درصد پوشش تنظیم خانواده مطمئن بین زوجین تالاسمی۵۴% و غیرمطمئن۸% میباشد.
هاشمزهی اظهار داشت: ازدواج های فامیلی و کم توجهی به آزمایشات قبل از ازدواج و بارداری در خاش موجب شده که این شهرستان در زمره یکی از مناطق با بیشترین درصد مبتلایان به بیماری تالاسمی قرار گیرد.
وی بیان کرد : تالاسمی گروه متفاوتی از اختلالات مادرزادی است که نقصی در سنتز یکی یا بیشتر از یکی از زنجیره‌های هموگلوبین دارد.
کارشناس مسوول بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان خاش بهترین راه پیشگیری از تولد فرزند مبتلا به تالاسمی شدید را انجام مشاوره و آزمایشات قبل از ازدواج عنوان کرد و اذعان داشت : تشکیل کمیته تالاسمی، تکثیر و چاپ پمفلت، پوستر و بنر و توزیع در سطح شهرستان، هماهنگی و مکاتبه با کلیه مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی و پایگاهها، مکاتبه و اطلاع رسانی از طریق ائمه جمعه جهت بیان اهمیت این بیماری و پیشگیری از آن، پخش کلیپ تالاسمی در مراکز مشاوره، تقدیر از فعالین برنامه تالاسمی، بازدید از بخش تالاسمی بیمارستان امام خمینی ( ره) و اردوی تفریحی بیماران تالاسمی به دامنه قله تفتان از جمله برنامه های در جهت کاهش و جلوگیری این بیماری در منطقه محسوب است.
انتهای پیام /4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcdxx0k.yt0of6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما