تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۹
بخشدار زرآباد گفت: زراباد از معدود نقاط ایران است که چند قابلیت مهم و تاثیرگذار به ویژه در حوزه اقتصادی را همزمان با هم در سطح بسیار عالی داراست.
بخش زرآباد 1+4 قابلیت دارد/ مهم ترین ویژگی این بخش مردم قدرشناس این منطقه اند
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصر هامون، مجتبی شجاعی بخشدار زرآباد در بازدید از دفتر عصرهامون به تشریح ظرفیت های زرآباد پرداخت و گفت: بخش زراباد شهرستان کنارک به مرکزیت شهر زراباد در منتهی الیه جنوب غربی استان سیستان بلوچستان واقع شده که دارای جمعیتی حدود 21 هزار نفر و وسعت 3800 کیلومترمربع و 75 کیلومتر مرز آبی با دریای عمان دارد.
وی افزود: این بخش با قرارگرفتن در مسیر محور مواصلاتی کنارک به جاسک، ضمن قرار گرفتن در شاهراه اقتصادی محور شرق مسیر اتصال دو بندر مهم و استراتژِیک چابهار و بندرعباس و نزدیکترین نقطه استان سیستان و بلوچستان به تنگه استراتژیک هرمز نیز می باشد.
بخشدار زرآباد نگاه نرم به مسائل امنیتی استان را هوشمندانه توصیف و آن را متناسب با منویات رهبری و سایت های دولت دانست و خاطرنشان کرد: نقش نخبگان، علما و ریش سفیدان در حقیقت نقشی کلیدی و به واقع مکمل برقراری امنیت پایدار و توسعه استان است.
بخش زرآباد 1+4 قابلیت مهم و تاثیرگذار دارد
شجاعی با اشاره به اینکه زرآباد از معدود نقاط ایران است که چند قابلیت مهم و تاثیرگذار به ویژه در حوزه اقتصادی را همزمان با هم و در سطح بسیار عالی داراست، بیان داشت: زرآباد 1+4 قابلیت دارد، که این پنج قابلیت را می توان اینگونه بیان کرد، کشاورزی، صیادی، حمل و نقل و گردشگری  و آن یک بعلاوه چهار که مهمترین ویژگی این منطقه است مردم آن است.
بخشدار زرآباد با اشاره به اینکه زرآباد در تولید موز رتبه اول کشور را در اختیار دارد و فعالیت گسترده بخش کشاورزی در این بخش جزو فعالیت های اصلی مردم است، ادامه داد: در بخش کشاورزی با 400 هکتار سطح زیر کشت میوه های گرمسیری و 1300 هتکار اراضی موز نزدیک به 50 هزار تن از 130000 تن موز کشور توسط کشاورزان زرآبادی تولید می شود.
وی تصریح کرد: بخش زرآباد شهرستان کنارک با داشتن سفره های آب زیرزمینی غنی و قرار گرفتن در حوزه آبریز استان سیستان و بلوچستان در سال های خشک استان مشکل کم آبی نداشته و کشاورزی در آن پر رونق بوده است.

غالب مردم زرآباد در بخش کشاورزی شاغل هستند
این مسئول با اشاره به اینکه اکثر مردم زرآباد در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت می باشند، تصریح کرد: 70 تا 75 درصد مردم  زرآباد در بخش کشاورزی شاغل هستند، و کشت محصولات خارج از فصل در این بخش بسیار پر رونق است، و از بسیاری از استانهای همجوار برای کشت و کار خارج از فصل به زرآباد سفر می کنند.
بخشدار زرآباد اذعان داشت: قابلیت بعدی زرآباد صیادی و شیلات است که 15 تا 20 درصد مردم زرآباد صیاد بوده و در این حوزه فعالیت می کنند.
وی افزود: مجهزترین بندر صیادی کشور با قابلیت اشتغال 2000 نفر در سال 91 با اعتباری بالغ بر 30 میلیارد تومان در روستای کلات افتتاح شد که در این بندر همزمان، 50 لنچ ، 5 کشتی متوسط و 220 قایق می توانند مشغول صید باشند.
شجاعی با اشاره به اینکه مدیریت این بندر در دست افراد بومی منطقه قرار دارد، گفت: بندر مجهز کلات توسط دولت احداث شده است و در اختیار مردم منطقه قرار گرفته است، در این بندر نگذاشته ایم قاچاق صورت گیرد، دریابانی در منطقه مستقر شده است و یک کشتی به گل نشسته که متعلق به کره ای ها است جلوه زیبایی به این بندر داده است.

زرآباد در سطح کشور و استان شناخته شده است
بخشدار زرآباد خاطرنشان کرد: در کنار بندر کلات موج شکن جد با اعتباری بالغ بر 9 میلیارد تومان در سال 92 به بهره برداری رسید که می توان گفت تاکنون زرآباد به اندازه یک شهرستان بزرگ اعتبار جذب کرده است.
شجاعی قابلیت سوم این بخش را گردشگری دانست و ادامه داد: در بحث گردشگری ابتدا باید زیر ساخت مناسب ایجاد شود و معرفی منطقه در مرحله بعدی قرار می گیرد، جناب قارایی که مستند پر مخاطب ایرانگرد را تهیه کرده بود به زرآباد آمد و نقش بسزایی در معرفی زرآباد داشت و خوشبختانه امروز زرآباد در سطح استان و کشور شناخته شده است.
وی ادامه داد: در ابتدا که بعنوان بخشدار زرآباد معرفی شدم برای معرفی این بخش همراه خود عکاسی را به زرآباد بردم و از تمام روستاها و مکان های دیدنی عکس گرفتیم و یک بانک عکس تهیه شد و آنها را بصورت گسترده منتشر ساختیم.

توسعه و پیشرفت زرآباد در گردشگری گره خورده است

بخشدار زرآباد با بیان اینکه گردشگری می تواند توسعه زرآباد را تسریع بخشد، بیان داشت: توسعه زرآباد با گردشگری گره خورده است، روستایی به نام درک در این بخش وجود دارد که ترکیبی از رمل ها، گونه های گیاهی منحصر به فرد، نخل های بلند، شتر ها و پدیده ای با عنوان «فیورت» یا شکستگی ساحل وجود دارد که وقتی در طول ساحل پیش می‌روید در ابتدا دسترسی راحت به ساحلی ماسه‌ای و تمیز را دارید و بعد از آن و با فاصله‌ای بسیار اندک شکستگی‌های ساحلی با ارتفاع گاه تا صد متر می‌رسد که قابل شیرجه، سقوط آزاد یا پرواز با کایت است.

زرآباد در مسیر اتصال دو بندر مهم و استراتژِیک چابهار و بندرعباس قرار گرفته است
وی با بیان این نکته که  زرآباد در مسیر اتصال دو بندر مهم و استراتژِیک چابهار و بندرعباس قرار گرفته است گفت: زراباد در بحث حمل و نقل ضمن قرار گرفتن در شاهراه اقتصادی محور شرق بین یک پالایشگاه در حال ساخت در چابهار و بندر جاسک که قرار است پایانه نفتی کشور بعد از خارک باشد واقع شده است و این فرصت مناسبی برای رونق منطقه خواهد بود.
بخشدار زرآباد افزود: پل رابچ بزرگترین پل استان با اعتباری بالغ بر 60 میلیارد تومان در منطقه زرآباد قرار دارد و در هنگام برداشت محصولات کشاورزی روزانه 200 تا 220 مورد تردد وسایل نقلیه سنگین در این مسیر صورت می گیرد که توانست کمک شایانی به زرآباد بکند.

مهم ترین و بزرگترین قابلیت زرآباد مردم قدرشناس آن است
وی با بیان اینکه چهار قابلیت زرآباد در ابتدا بیان شد، به قابلیت پنجم این بخش که مهمترین آن قابلیت هاست اشاره کرد و گفت: مهم ترین قابلیت زرآباد مردم این بخش می باشند  مردمی بسیار قدرشناس که این بخش مردمانی فوق العاده و با استعدادی دارد.
بخشدار زرآباد با اشاره با اینکه در دو سال اخیر رتبه اول تحصیلی در بین چابهار و کنارک در اختیار این بخش قرار گرفته است، بیان داشت: امسال دو نفر از دانشجویان زرآبادی در مقطع دکترا و 5 نفر در مقطع فوق لیسانس موفق به پذیرش در دانشگاه شدند، زرآباد بیش از 250 دانشجو دارد که عمدتاً در دانشگاهای دولتی استان مشغول به تحصیل هستند.

قبول پیشنهادات مردم زرآباد از سوی ریاست سازمان بسیج
شجاعی دستاوردهای سفر اخیر سردار نقدی رییس سازمان بسیج مستضعفین به منطقه زرآباد را  این گونه بیان کرد و گفت: در مجموع نظام توجه ویژه ای به مناطق پر ظرفیت دارد، علیرغم خدمات بسیار خوبی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بسیاری از نقاط کشور انجام شده است، این سفر نیز در راستای توجه ویژه دولت به بخش زرآباد بود.
وی ادامه داد: سردار نقدی بازدیدهایی از مناطق مختلف زرآباد داشتند و از نزدیک با مشکلات و کمبودهای زرآباد بازدید کردند، بنده و آقای مولوی و امام جمعه زرآباد سه پیشنهاد( درمانگاه شبانه روزی، با امکانات جراحی سرپایی، مدرسه 12 کلاسه دخترانه و یک مجتمع فرهنگی و هنری) را خدمت سردار نقدی ارائه کردیم که ریاست سازمان بسیج با هر سه مورد موافقت شد.

جوان ترین مدیران استان در بخش زرآباد مشغول به خدمت هستند
بخشدار زرآباد با بیان اینکه به عنوان یکی از جوان ترین مدیران در این بخش مشغول خدمت به مردم هستم ادامه داد: در زرآباد این مجموعه عاشقانه کار می کنند و همه پای کار هستند، تنها بخش در استان است که نمایشگاه برگزار کرده است، رویکرد فعالیت های ما سیاست هایی است که از سوی مقام معظم رهبری تبیین شده است، ایشان گفته اند، کار فرهنگی و ما هم باور داریم کارهای فرهنگی باید اولویت داشته باشد.
وی افزود: تا سال 90 خانم های زرآبادی بسیار کم در راهپیمایی ها شرکت می کردند، با امام جمعه اهل سنت، نشست هایی برگزار کردیم و بیان شد دختر خانم های مقطع ابتدایی در راهپیمایی شرکت کنند، یادم است مهر ماه معرفی شدم و در راهپیمایی 13 آبان این دختر خانم ها حضور یافتند بعد هم سایر مقاطع و بعد هم خانواده ها آمدند، و راهپیمایی های زراباد همیشه پرشکوه برگزار می شود.

ما اگر خودمان را از مردم جدا کنیم هرگز موفق نخواهیم شد
این مسئول ادامه داد: هیچ کاری اگر زمینه مردمی نداشته باشد موفق نمی شود، ما هم اگر خودمان را از مردم جدا کنیم هرگز موفق نخواهیم شد، باید فضا به سمت اعتماد سازی پیش برود.
بخشدار زرآباد با بیان اینکه هم افزایی و حرکت در مسیر ارزش ها و ایجاد تعادل در جامعه و ارتقا سطح دانش از مولفه های رشد استان است بیان داشت: آبادسازی استان در دهه پیشرفت و عدالت از مسیر حماسه، جهاد، فداکاری و توجه به پژوهش میسر خواهد بود.
وی در خصوص فعال بودن زرآباد در زمینه فعالیت های عمرانی گفت: اعتبارات استانی سالانه زیر 400 میلیارد تومان است، اعتبارات به دو صورت توزیع می شود، اعتبار ملی و یک اعتبار که در اختیار استاندار است که وی بین دستگاههای مختلف توزیع می کند.
وی افزود: جذب اعتبارات ملی هنر است، بزرگترین پل استان 60 میلیارد تومان، 17 میلیارد پل بندینی، 30 میلیارد بندر کلات، 9 میلیارد موج شکن و سه فاز ابرسانی داشته ایم و تمامی روستاها در سال 92 برق رسانی شده است، مدیران در منطقه زرآباد هم دل هستند.

زرآباد در حوزه بهداشتی از شاخص های کشور جلوتر است
وی با بیان اینکه زرآباد در حوزه بهداشتی از شاخص های کشوری پیشی گرفته است، ادامه داد: به لحاظ بهداشتی شاخص در سطح کشور به ازای هر ده هزار نفر یک مرکز بهداشتی است، اما در زرآباد با جمعیت 21000 نفر سه مرکز بهداشتی مستقر شده است.
وی افزود: سه مرکز بهداشتی در منطقه مستقر شده اند و همزمان سه اورژانس در حال ساخت است، شش پزشک در این بخش داریم که 4 نفر در بخش دولتی و یک نفر در بخش خصوصی بعلاوه یک دندانپزشک و آزمایشگاه و بخش زایمان در این بخش نیز ایجاد شده است و این باعث شده از لحاظ بهداشتی در سطح مطلوبی قرار بگیریم.
بخشدار زرآباد ادامه داد: در حوزه آموزش تا قبل از سال 90 تنها یک رشته انسانی داشته ایم اما هم اکنون 4 رشته فعال داریم و مدارسی که نیاز به هوشمند سازی داشته اند با کمک مردم هوشمند کرده ایم، و در حوزه اداری نیز در مجموع 9 اداره در این بخش مستقر شده اند.
وی گفت: لازم است از نگاه مثبت استاندار محترم و حوزه عمرانی استان پیرامون توجه ویژه ای که به بخش زرآباد دارند و همان نگاه عمیقی که از ابتدا نسبت به درک واقعیت ویژه این منطقه در نقش آفرینی توسعه استان داشتند، تقدیر و تشکر می شود.
شجاعی نقش رسانه را در پیشرفت و توسعه استان کلیدی دانست و گفت: عصر هامون  را به عنوان یک رسانه پر بیننده و تاثیر گذار  در استان می شناسم  و از اینکه چنین رسانه ارزشی در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد که در همان خطی که توسط مقام معظم رهبری تبیین شده است پیش می رود و برای رشد و شکوفایی استان تلاش می کند بسیار خرسند هستم و اگر در این رسانه نقدی هم مطرح می شود انصافاً نقدهای منصفانه ای است.
انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdchqmnm.23nkqdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

از زرآباد گزارش تصویری بزارید
زرآبادی
خدایی این بخشدار زرآباد خیلی فعاله... با اینکه بخشه هر روز یه خبری ازش تو سایتا هستش..
خدا قوت