تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۶
بیمارستان رازی سراوان با توجه به کمبود امکانات جوابگوی نیاز بهداشت و درمان مردم این منطقه نیست و باید بیمارستان جدید سراوان هرچه سریع‌تر ساخته شود.
بیمارستان رازی سراوان به نیازهای بهداشتی و درمانی مردم جوابگو نیست
بیمارستان رازی سراوان به نیازهای بهداشتی و درمانی مردم جوابگو نیست
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون، فرماندار سراوان به همراه اعضای شورای اسلامی این شهرستان به طور سرزده از بیمارستان رازی سراوان بازدید کردند.
همزمان با ورود مسئولان، شاهد تعمیر قسمتی از دالان ورودی که گرمایی غیرقابل تحمل داشت شدیم که سیستم سرمایشی آن جوابگوی گرمای حاکم در بیمارستان نبود.
نخستین بخش مورد بازدید فرماندار و هیئت همراه، اتاق عمل بیمارستان بود که هیچ‌گونه شباهتی با مرکز جراحی و عمل بیماران نداشت، صف انتظار بیماران برای انجام عمل، کافی نبودن امکانات اتاق عمل و استاندارد نبودن آیتم‌های این بخش برای خدمات‌دهی به مردم از جمله نکات برجسته‌ای بود که مورد توجه فرماندار شهرستان قرار گرفت.
سپس از بخش نوزادان و اطفال که بی شک سلامت یک نسل وابسته به کیفیت خدماتی است که در آنجا ارائه می‌شود، بود اما آنچه مشاهده شد و معضل مشترک تمام بخش‌های بیمارستان به شمار می‌رفت همان گرمایی بود که در ابتدای ورود در معیت گروه بازدیدکننده با آن مواجه شدند.
فرماندار سراوان با دلجویی از مادران و همراهان بیماران وضعیت خدمات بیمارستان را از آنها جویا شد که به نوعی رضایت پرسنل با امکانات محدود را عنوان می‌کردند.
درویش نارویی همچنین از بخش مردان نیز بازدید به عمل آورد که نکته قابل توجه در این بخش بستری و تحت مداوا بودن چند تبعه خارجی (افاغنه) بود که به نوعی هزینه‌های تحمیلی به دولت و بیمارستان را به بار آورده بودند.
فرماندار سراوان در حاشیه این بازدید اظهار کرد: هدف از انجام بازدیدهای اینچنینی آشنایی با مسائل و مشکلات، کمبودها و نارسایی‌هاست.
درویش نارویی بیان کرد: اولویت‌بندی مشکلات و تلاش برای حل آنها باید سرلوحه کاری مسئولان مربوطه در حوزه سلامت مردم قرار گیرد و از مسئولان استانی خواسته می شود تا با تمام توان برای حل مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهرستان همت گمارند.
وی در توصیف وضعیت بیمارستان رازی سراوان گفت: هیچ بیمارستانی در استان همانند بیمارستان آشفته رازی سراوان نیست و این در شأن مردم عزیز و ولایت‌مدار و دوستدار نظام نیست.
فرماندار سراوان برون رفت از مشکلات بیمارستان را، تسریع در ساخت بیمارستان در حال احداث این شهرستان دانست و افزود: با تکمیل این پروژه قسمت اعظمی از مشکلات بهداشت و درمان مرتفع خواهد شد.
نارویی تصریح کرد: همه ما باید با پیگیری مجدانه در پی حل مشکلات این حوزه باشیم و مسئولان استانی هم این کمبودها و کاستی‌ها را از نزدیک لمس و مورد بررسی قرار دهند تا گامی در زمینه برطرف کردن مشکلات برداشته شود.
بیمارستان رازی جوابگوی جمعیت کنونی سراوان نیست
بیمارستان رازی سراوان در سال 1350 به بهره‌برداری رسید که با 25 تخت شروع به ارائه خدمات کرد، اکنون 43 سال از آن زمان می‌گذرد و گسترش فضای آن و افزایش تخت‌های بیمارستان قریب به عدد 200 هنوز این ساختمان را در حالتی از استفاده اجباری قرار داده است.
به تناسب جمعیت آن زمان و پاسخگو بودن امکانات آن برای دهه 50 و افزایش چشمگیر جمعیت شهرستان و انتزاع بخش‌های سیب و سوران و مهرستان و تبدیل به شهرستان‌های مستقل اما هنوز وابستگی آنها برای مقوله درمان امری اجتناب ناپذیر است و خود یکی از علل عدم جواب‌دهی این بیمارستان و امکانات آن است.
بیش از یک میلیارد تومان صرف هزینه‌های درمانی اتباع خارجی در سراوان شده است
علاوه بر آن با توجه به مرزی بودن این شهرستان و دارا بودن 384 کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان و ورود اتباع بیگانه به پیشانی جنوب شرق جمهوری اسلامی ایران یعنی سراوان و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و تحمیل هزینه‌های ناخواسته هنگفت که آمار اعلامی از سوی مدیر شبکه بهداشت و درمان سراوان حاکی از آن است که ورود اتباع خارجی خود معضلی حاد به شمار می‌آید و در سال گذشته مبلغ یک میلیارد و 800 میلیون تومان فقط و فقط صرف هزینه‌های درمانی اتباع خارجی شده که هنوز این بدهی در تراز مالی شبکه بهداشت و درمان سراوان کفه نابرابری را به وجود آورده است.
بیمارستان رازی با مساحت 24 هزار متر مربعی، سه شهرستان سراوان، سیب و سوران و مهرستان و جمعیتی بالغ بر 350 هزار نفر را در حال حاضر تحت پوشش خود دارد.
بالاترین نرخ رشد جمعیت در کشور مربوط به شهرستان سراوان است که در این راستا می‌توان به تجهیزات ناچیز زایشگاه سراوان اشاره کرد که میانگین ماهانه زایش در سراوان 600 زایمان است که امکانات زایشگاه با هیچ استانداردی تعریف نمی‌شود.
اورژانس شهرستان سراوان با توجه به مرزی بود و شرایط نامطلوب جاده‌های شهرستان و مدخل و مخرج حاملان قاچاق سوخت بیشترین آمار حوادث ترافیکی را به خود اختصاص داده است به طوری که در سال گذشته، 833 نفر مجروح ماحصل حوادث ترافیکی فقط از آمار اتباع خارجی است. به هر حال امکانات اورژانس با کدامین معیار و مؤلفه پاسخگوی این آمار باشد؟
پرسنل و کادر پزشکی بیمارستان رازی سراوان
در حوزه کادر پزشکی باید کمال تشکر قلبی خویش را اعلام کنیم که پزشکان متخصص در بیشتر رشته‌ها در این شهرستان مستقر و مشغول انجام رسالت خویش هستند اما آنچه در این باره حائز اهمیت است ذکر این مطلب که شهرستان سراوان در بیشتر رشته‌های تخصصی در علم پزشکی اگر سهمیه‌های بورسیه‌ای دریافت می‌کرد تا فرزندان این مناطق می‌توانستند ادامه تحصیل دهند و از لحاظ نیروی متخصص شهرستان اشباع می‌شد، ماندگاری و حفظ نیرو در این مناطق را در پی داشت و دولت هیچ‌گونه هزینه‌ای را متحمل نمی‌شد و دغدغه آن به افکار دولتمردان در راستای نیروهای جایگزینی گذر نمی‌کرد که این یکی از خواسته‌های مهم مردم این مناطق به محسوب می‌شود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcbfzbs.rhbs5piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما