رئیس گروه تخصصی بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان گفت: زولبیا و بامیه مرغوب باید دارای عطر، طعم خوب و رنگ روشن باشد و سوختگی و تغییر رنگ قهوهای در آن مشاهده نشود.
به گزارش سرویس سلامت عصر هامون به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، عبدالرزاق پاکزاد گفت: مصرف زولبیا و بامیه به عنوان یک شیرینی سنتی در ایام ماه مبارک رمضان در کشور مرسوم است و در صورتی که در شرایط مطلوب تهیه و نگهداری نشود میتواند سلامت روزهداران را به خطر بیاندازد. وی افزود: اگر زولبیا و بامیه در شرایط بهداشتی تهیه و به حد تعادل مصرف شود مشکلی برای فرد ایجاد نخواهد کرد. رئیس گروه تخصصی بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: زولبیا و بامیه مرغوب باید دارای عطر، طعم خوب و رنگ روشن باشد و سوختگی و تغییر رنگ قهوه ای در آن مشاهده نشود و در محیط خشک و خنک نگهداری شود. وی ادامه داد: وقتی مردم برای تهیه زولبیا و بامیه به مراکز خرید مراجعه میکنند دقت داشته باشند که اگر زولبیا و بامیه رنگ قهوهای تیره باشد نشانگر استفاده بیش از حد روغن در راستای تهیه زولوبیا و بامیه است و باید در تهیه زولبیا و بامیه از روغن سرخ کردنی مخصوص استفاده شود. پاکزاد گفت: از ابتدای ماه مبارک رمضان بازرسان بهداشت محیط سه مرکز متخلف در زمینه تهیه و تولید زولبیا و بامیه و آش و حلیم در سیستان و بلوچستان را تعطیل کردهاند. وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتی مراتب را با شماره تلفن 2446699 با کارشناسان بهداشتی در میان بگذارند. کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان نیز گفت: افرادی که به صورت بیرویه زولبیا و بامیه مصرف میکنند قند خونشان به سرعت افزایش مییابد و فواصل گرسنگی آنان کوتاهتر میشود. مهدیه شیخی تصریح کرد: مصرف زولبیا در افرادی که به بیماریهای گوارشی مبتلا هستند باعث تشدید علایم و ترش کردن میشود و چربی موجود در آن سبب کندی تخلیه معده خواهد شد. انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcci4qp.2bqp18laa2.html