تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۷
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان با اشاره به مشکلات موجود در این حوزه بیان کرد: بزرگترین مشکل و معضل اداره کل انتقال خون استان کمبود نیروی انسانی است.
کمبود نیروی انسانی در اداره انتقال خون استان/ اهدای خون در بانوان مطلوب نیست/ مشارکت 6/9 درصدی بانوان سیستانی و بلوچ
کمبود نیروی انسانی در اداره انتقال خون استان/ اهدای خون در بانوان مطلوب نیست/ مشارکت 6/9 درصدی بانوان سیستانی و بلوچ
سهیلا خسروی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون با اشاره به اینکه این سازمان با محدودیت نیروی انسانی مواجه است، گفت: از 190 پست سازمانی این اداره 57 پست به صورت کارمند رسمی و بقیه به صورت قراردادی مشغول به کار هستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بودجه ای که برای این سازمان در نظر گرفته شده است کفاف کلیه هزینه های این سازمان را نمی دهد افزود: از آنجاییکه سازمان انتقال خون یک سازمان حیاتی است باید بودجه مناسبی برای این سازمان در نظر گرفته شود.
خسروی اظهار داشت: در حال حاضر هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان و معاون ایشان دکتر اربابی پیگیر سهمیه جذب نیرو و رفع مشکلات این سازمان می باشند.
کمبود ماهیانه 1000 واحد خون در استان
وی در ادامه با اشاره به اینکه تعداد مصرف کنندگان خون در استان بالاست خاطر نشان کرد: ماهیانه سازمان انتقال خون استان حدود 1000 واحد کمبود خون دارد البته کمبود خون از استان های بیرجند، کرمان، یزد و سمنان که پایگاه های معین در شبکه خون رسانی برای این سازمان انتقال خون است جبران می شود.
خسروی ادامه داد: در استان به ازای هر 1000 شهروند 28 نفر اهدا کننده خون داریم که در کشور از شاخص خوبی برخورداریم البته ما در استان برای برخی پتانسیل ها و جمعیت ها به دلیل کمبود نیروی انسانی و کمبود بودجه امکان خون گیری نداریم که از آن جمله شهرستان های خاش، نیکشهر، سرباز می باشد که در شهرستان خاش پایگاه انتقال خون تنها یک روز از هفته فعال است.
مدیر کل انتقال خون استان با اشاره به اینکه سال گذشته 72658 واحد خون اهدایی داشتیم ادامه داد: با پیش بینی های صورت گرفته انتظار داریم امسال بالای 75 هزار واحد خون اهدایی داشته باشیم.
کمبود اهدا کننده مستمر در سازمان انتقال خون استان
وی با اشاره به اینکه سه گروه اهدا کننده خون در استان داریم تصریح کرد: 49 درصد اهدا کنندگان خون این سازمان اهدا کنندگان مستمر هستند که باید میزان اهدا کنندگان مستمر در استان بالای 50 درصد داشته باشیم چرا که هم از سلامت بالاتری برخوردار هستند و هم ذخایر خوبی را برای این سازمان فراهم می کنند.
وی ادامه داد: 25 درصد اهدا کنندگان ما اهدا کنندگان با سابقه هستند که هر چند سال یک بار خون اهدا می کنند و 25 درصد دیگر اهدا کنندگان تنها برای یک بار خون اهدا می کنند.
اهدای خون در بانوان مطلوب نیست/ مشارکت 6/9 درصدی بانوان سیستانی و بلوچ
مدیر کل سازمان انتقال خون با اشاره به کاهش میزان مشارکت بانوان استان در اهدای خون، گفت: 6/9 درصد اهدای خون در استان توسط بانوان و 93 درصد توسط آقایان صورت می‌گیرد.
خسروی گفت: در استان ما فرهنگ اهدای خون داوطلبانه باید تقویت شود با توجه به اینکه میزان سلامت  در بانوان ما بالاست اما مشارکت این گروه در استان بسیار پایین است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 3000 بیمار تالاسمی و بیماران اختلالات انعقادی در استان داریم بیان کرد: ماهانه بیش از 55 درصد خون های اهدایی برای بیماران تالاسمی و هموفیلی مصرف می شود و 15 درصد برای زنان و زایمان و بقیه موارد به سوانح و حوادث اختصاص می یابد.
انتهای پیام/9031
https://www.asrehamoon.ir/vdcjihei.uqeaxzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما