تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۴
وزیر نفت گفت: گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان در اولویت وزارت نفت قرار گرفته زیرا اکثر شهرهای این استان فاقد شبکه گازرسانی هستند.
95درصد جمعیت کشور تحت پوشش شبکه گاز/ زاهدان تنها مرکز استانی است که گاز شهری ندارد
به گزارش سرویس اقتصادی عصر هامون، استان سیستان و بلوچستان با جمعیتی بالغ بر 2 میلیون و 500 هزار نفر تنها استان محروم از گاز در کشور است، در این میان نیز زاهدان به عنوان مرکز استان تنها مرکز استان کشور است که مردم آن از نعمت گاز محروم هستند، پروژه ی انتقال گاز به این استان در دولت های مختلف به سرانجام نرسید و کماکان مردم و صنعت این استان برای تامین سوخت دچار مشکلات عدیده ای هستند.
تامین گاز مایع در فصل زمستان کابوس مردم استان است  در این فصل دسترسی به سیلندر گاز مایع بسیار سخت است، ایستادن در صف های طولانی گاز دیگر برای مردم اکثر شهرهای استان به عادت تبدیل شده است، مسئولین هر ساله از برطرف شدن مشکلات مردم سخن می گویند، اما به در عمل در این سالیان هیچ تغییری محسوسی در تامین گاز مایع مردم مشاهده نشده است.
خط لوله انتقال گاز به شهرستان ایرانشهر در دولت دهم به بهره برداری رسید و با توجه به مصر بودن دولت تدبیر و امید و علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان و قول های مساعد این دولت سال 94 گاز طبیعی به خانه مردم مرکز استان نیز وارد می شود.
استاندار سیستان و بلوچستان: تنها استانی هستیم که مردمان آن از نعمت گاز محرومند
استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه مشکل مهم استان مساله گاز است، گفت: تنها استانی هستیم که مردمان آن در حال حاضر از نعمت گاز محرومند. هرچند دولت تلاش‌هایی کرده، در قبل هم دولت‌ها زحماتی را متحمل شده‌اند. لذا لوله اصلی گاز به طول هزار و 100 کیلومتر از عسلویه تا ایرانشهر آمده و در حال حاضر بخشی از مردم ایرانشهر از نعمت گاز بهره‌مندند و تلاش ما هم بر این استوار است که سال آینده شعله گاز را در مرکز استان و چند شهر در مسیر ‌روشن کنیم.
وی گفت: اعتبار قابل توجهی نزدیک به تقریباً هزار میلیارد تومان برای 2 سال در این راستا در نظر گرفته شده است که قطعاً عنایت وزیر نفت و رییس شرکت ملی گاز ایران می‌تواند کمک کند که ما در این خصوص تقویم زمان‌بندی چند ساله داشته باشیم و حداقل 19 مرکز شهرستان را در گام نخست و 37 نقطه شهری را در مرحله بعد و 6 هزار روستا را در طول مسیر گازرسانی کنیم.
کشور ایران دارای بیشترین ذخایر گاز در دنیا است و این در صورتی است که خطوط انتقال گاز به اکثر استان های کشور و روستاهای دور افتاده رسیده است و مردم از این نعمت خدادای بهره مند هستند، ولی مردمان سیستان و بلوچستان علی رغم محرومیت فراوان به این انرژی دسترسی ندارد در سال های اخیر و با ورود گاز به ایرانشهر اولین شهر استان امید برای بهره مندی سایر نقاط استان از گاز طبیعی افزایش یافته است.
ایران براساس آمارها با برخورداری از 33.6 تریلیون مترمکعب ذخیره گاز کشف شده، دارای بزرگترین ذخایر گازی جهان است.
دولت نیز تلاش کرده با گسترش شبکه سراسری توزیع گاز ضمن بهره مند کردن خانوارها از این نعمت، از گاز طبیعی برای چرخاندن چرخ صنایع نیز استفاده کند.
در سال های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد خانوارهای تحت پوشش گاز طبیعی 51 هزار خانوار و تعداد نیروگاه های استفاده کننده از گاز نیز 2 واحد بود، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روند گازرسانی سیر صعودی قابل توجهی یافت به طوری که تعداد مشترکان به بیش از 21 میلیون خانوار افزایش یافت.
95 درصد جمعیت کشور تحت پوشش گاز طبیعی است
جمعیت تحت پوشش گاز طبیعی نیز 95 درصد می باشد که قرار است در دو سال آینده این میزان به 97 درصد افزایش یابد.
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت چندی پیش از در اولویت قرار گرفتن گازرسانی به استان سیستان وبلوچستان به ویژه مناطق کنارک، ایرانشهر، چابهار و زاهدان، خاش و زابل خبر داد و خاطرنشان کرد: گازرسانی به این استان، جزیی از بسته حمایت 100 میلیارد دلاری وزارت نفت می باشد که قرار است براساس بند ˈقˈ تبصره 2 قانون بودجه سال 93 انجام شود.
گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان در اولویت وزارت نفت است
در میان طرح های متعدد گازرسانی در کشور، گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان در اولویت وزارت نفت قرار گرفته زیرا اکثر شهرهای این استان فاقد شبکه گازرسانی هستند.
کمبود منابع انرژی در این استان، علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای خانوارها، باعث کاهش مزیت اقتصادی شده به طوری که صنایع عمده این استان با صرف هزینه های گزاف از سوخت های مایع استفاده می کنند که این امر سبب افزایش هزینه های تولید و فعالیت اقتصادی می شود.
براین اساس، گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان با حدود 2 میلیارد دلار هزینه در بسته اقتصادی دولت قرار گرفته است که تحقق آن باعث توسعه متوازن در این استان خواهد شد.
گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان قرار است با انشعاب از خط لوله صادراتی به پاکستان انجام شود.

انتهای پیام/7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcgyz9n.ak9yt4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما