تاریخ انتشار :شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۰
برخی‌ معتقدند دولت و مجلس نمی‌خواهند تبعات اجتماعی حذف یارانه نقدی اقشار پُردرآمد جامعه را بپذیرند و هر کدام با علم بر اینکه حذف یارانه نقدی این اقشار ضروری است ولی گوشه چشمی دارند تا دیگری مسئولیت این کار را برعهده بگیرد.
حذف یارانه نقدی پُردرآمد‌ها؛ اقدامی که جرأت می‌خواهد!
حذف یارانه نقدی پُردرآمد‌ها؛ اقدامی که جرأت می‌خواهد!
به گزارش سرويس اقتصادي عصر هامون، حذف یارانه نقدی افراد پُردرآمد یکی از موضوعات مهمی است که خواست مردم بوده و مسئولان نیز به ضرورت اجرایی شدن آن اذعان دارند اما تا کنون این مهم محقق نشده است.

برخی‌ها معتقدند دولت و مجلس نمی‌خواهند تبعات اجتماعی حذف یارانه نقدی اقشار پُردرآمد جامعه را بپذیرند و هر کدام با علم بر اینکه حذف یارانه نقدی این اقشار ضروری است ولی گوشه چشمی دارند تا دیگری مسئولیت این کار را برعهده بگیرد.

هر چند گمان می‌رود مسئله انتخابات و ترس از کاهش رای آوری به این موضوع دامن بزند اما عده‌ای معتقدند اگر دولت یارانه افراد پُردرآمد جامعه را حذف کند و اعتبارات بدست آمده را در امر زیرساختی کشور هزینه کند مردم بعد از چند سال با مشاهده نتیجه، نه تنها از دولت روی نخواهند گرداند بلکه با روی باز از دولت و حتی مجلس استقبال خواهند کرد.

علی‌محمد احمدی نماینده مردم دهلران و یکی از نمایندگان اقتصاددان مجلس در این رابطه به باشگاه خبرنگاران می‌گوید: دولت اگر یارانه دهک‌های بالای درآمدی را حذف و درآمد ناشی از آن را صرف رفاه کند، قطعا مردم از نتیجه آن راضی خواهند بود.

وی معتقد است: درآمد یک امر مطلوب است و کسی هم راضی نیست آن را از دست بدهد ولی در سیاست‌های اقتصادی این رویه مرسوم نیست که ما از طریق پرسشنامه تصمیم بگیریم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه می‌گوید: دولت به جای اینکه منابع خود را از محل اجرای کل قانون هدفمندی تامین کند، از طریق افزایش قیمت‌ها تامین می‌کند، شاید افزایش قیمت‌ها برای تامین منابع هدفمندی مهم باشد، اما هدف قانونگذار از وضع قانون هدفمندی یارانه‌ها صرفا تامین منابع دولت نبود، بلکه کارایی و عدالت برای ما مهم است.

وی تصریح می کند: دولت‌ها برای تامین منابع به دنبال راه‌های ساده و سهل الوصول هستند، از قبیل برداشت از صندوق توسعه ملی و حتی استقراض از بانک مرکزی و تعدیل نرخ ارز، ما در قانون هدفمندی یارانه‌ها به دنبال بهینه کردن مصرف انرژی، جلوگیری از هدر رفت منابع و اصلاح الگوی مصرف بودیم.

این نماینده اقتصاددان مجلس معتقد است:
اگر از موضوع طرح تحول سلامت فاکتور بگیریم که در راستای عدالت اجتماعی است، دولت در جهت حذف یارانه دهک‌های پردرآمد اقدامی نکرده است،  مسئولان اقتصادی حرف‌های ضد و نقیضی می‌زنند و مجموعه این حرف‌ها نشان می‌دهد که دولت به راهبرد مشترکی در خصوص هدفمندی یارانه‌ها نرسیده است.

احمدی در پایان خاطرنشان می‌کند: با وضعیتی که شاهدیم، فکر نمی‌کنم یارانه افراد پردرآمد تا پایان سال ۹۳ حذف شود و اگر در سال ۹۴ نیز موضوع هدفمندی یارانه‌ها به همین سبک و سیاق سال ۹۳ ادامه داشته باشد، هیچ تغییری حاصل نخواهد شد.

همچنین احمد امیرآبادی فراهانی دیگر عضو کمسیون برنامه بودجه و محاسبات می‌گوید: ضروریست دولت هرچه سریعتر نسبت به حذف یارانه دهک‌های بالای درآمدی اقدام کند.

نماینده قم تصریح می‌کند: در صورت عدم اجرای کامل بودجه 93 ، مجلس نسبت به ابزارهای نظارتی خود روی خواهد آورد.


حذف یارانه نقدی دهک‌های بالای درآمدی امری مهم است که از آبان ماه سال گذشته و در آستانه بررسی بودجه 1393 کل کشور مطرح شد.

این موضوع که از سوی نمایندگان کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی مطرح شده بود، در جلسات مختلف بررسی و قرار شد در متن قانون بودجه 93 لحاظ شود.

از این رو نمایندگان در جریان بررسی لایحه بودجه 93 در قالب تبصره 21 ماده واحده این لایحه دولت را مجاز کردند نسبت به حذف یارانه نقدی افراد پردرآمد اقدام کند، اما این موضوع در لایحه بودجه 94 لحاظ نشده است.

اما این موضوع از دید مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی پنهان نمانده است به طوری که این مرکز  از «حذف یک بند بودجه سال ۹۳» در لایحه بودجه ۹۴ خبر داده که طی آن «دولت موظف به شناسایی و حذف دهک‌های پردرآمد از فهرست یارانه‌بگیران می‌شد.

به گفته مرکز پژوهش‌های مجلس، این بند در لایحه بودجه سال ۹۴ «به طور کامل» حذف شده است. ضمن اینکه دولت در لایحه بودجه سال آینده پیشنهاد کرده است بخشی از کسری پرداخت یارانه نقدی از محل منابع صندوق توسعه ملی جبران شود.

بنابراین باید منتظر ماند و دید که آیا کمیسیون تلفیق و سپس نمایندگان مجلس در صحن علنی تصمیم جدیدی در مورد یارانه نقدی افراد پُردرآمد خواهند گرفت یا اینکه این قشر مرفه تا پایان عمر دولت یازدهم پا به پای مردم مستحق دریافت یارانه نقدی، یارانه خواهند گرفت؟

انتهای پیام/4030
https://www.asrehamoon.ir/vdcgn793.ak9x34prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما