تاریخ انتشار :جمعه ۱ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۳۱
پدیده جریان‌های تکفیری یک بیماری خطرناک در ‌جهان اسلام است که تلاش دارد اندیشه‌ها و ارزش‌های اسلام را وارونه جلوه داده و رحمت و نورانیت اسلام ناب محمدی را خدشه‌دار کرده و اسلام غربی را رواج دهد.
وحدت علمای شیعه و سنی؛ ضربه‌ای مهلک به بدنه «داعش» و «تکفیر»
وحدت علمای شیعه و سنی؛ ضربه‌ای مهلک به بدنه «داعش» و «تکفیر»
به گزارش سرویس سیاسی عصر هامون به نقل از فارس، پدیده جریان‌های تکفیری یک بیماری خطرناک در جهان اسلام است که تلاش دارد، اندیشه‌ها و ارزش‌های اسلام را وارونه جلوه داده و رحمت و نورانیت اسلام ناب محمدی را خدشه‌دار کرده و اسلام غربی را رواج دهد، برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری، علما و روحانیون شیعه و سنی سیستان و بلوچستان در قالب بیست و ششمین همایش علمی تحقیقی مذاهب اسلامی 28 لغایت 30 بهمن ماه امسال گردهم آمده تا با برگزاری کمیسیون‌های مختلف، ضمن ریشه‌یابی این بیماری خطرناک، راهکارهای مقابله را بررسی و علائم جریان‌های تکفیری را بیش از پیش برای مردم تبیین کنند.
* دشمن از هر ترفندی برای پیشگیری از گسترش اسلام استفاده می‌کند
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب در این همایش اظهار کرد: ارزش‌های اسلامی تفکر ناب اسلامی سبب پیشرفت اسلام در دنیا شده است.
آیت‌الله محسن اراکی افزود: عمده پیشرفت اسلام در دنیا مدیون انقلاب اسلامی است چراکه انقلاب اسلامی ایران اسلام را به عنوان دین آزادگی، مبارزه با استکبار، ظلم و بی‌عدالتی و ... به دنیا معرفی کرد و اسلام در جهان گسترش پیدا کرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب تصریح کرد: استکبار و تکفیری‌ها بدانند آینده از آن اسلام است و این وعده قطعی است.
وی عنوان کرد: امروز در برابر دو پدیده قرار داریم که یکی انفجار نور اسلام در دنیاست؛ امروز اسلام همه دروازه‌های غرب را کوبیده و در همه جا حتی غرب و شرق حضور دارد.
اراکی تصریح کرد: اینکه امروز در دورترین شهرها و دانشگاه‌های آمریکا اسلام حضور دارد نشان از نفوذ آن است برای همین دشمن چشم دیدن گسترش اسلام و تفکر و ارزش‌های اسلامی را ندارد و از هر دسیسه و ترفندی برای پیشگیری از گسترش اسلام کمک می‌گیرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: پیشرفت اسلام با زور و جنگ نبود بلکه اندیشه و تفکر اسلامی به صورت نرم در دنیا گسترش یافت؛ امروز اگر به زن اروپایی اجازه داده شود که بفهمد حقوق زن در اسلام چیست هیچ زنی بدون حجاب نخواهد بود بلکه آن‌ها با همین تبیین به اسلام گرایش پیدا می‌کنند و اسلام را بر آزادی و بی‌بندروباری غربی ترجیح می‌دهند.
این مسئول ادامه داد: استکبار روزگاری سدی در برابر اسلام چیده بود که ندای آن به گوش دانشجویان و زنان و دانشمندان نرسد اما امروز اسلام خانواده‌های اروپایی را در می‌نوردد.
وی گفت: داعش زایده تفکر استکباری است، امروز در تریبون‌های غربی به داعش پسوند اسلامی اضافه کرده و آن را اسلامی به دنیا معرفی می‌کنند در حالیکه علمای اسلامی آن را قبول ندارند، داعش حدود اسلام و خط قرمزهای اسلام را زیر پا گذاشته است و در میان مردم مسلمان و علمای اسلام جایگاهی ندارد چراکه در اسلام کشتار انسان‌های بی‌گناه جایی ندارد.
اراکی افزود: داعش به نام اسلام هر جنایتی را مرتکب می‌شود و چهره ناب و مهربان اسلام را خشن و بی‌رحم معرفی می‌کند، سر بریدن انسان‌ها آن هم به شکل فجیع و دلخراش با معیارهای اسلامی مغاریت دارد، اسلام دین رحمت و نور است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: چرا در رسانه‌های غربی نمی‌گویند که علمای اسلام داعش را قبول ندارند و همه با هم متفق هستند که داعش از آن‌ها نیست و گروه‌های تکفیری از اسلام بهره نبرده‌اند.
این مسئول تصریح کرد: علمای اسلام باید خودشان را برای مدیریت جهان آماده کنند و باید در نظریه‌پردازی پیش‌قدم باشند، باید گردهم جمع شده و فقه مشترک تنظیم کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: حوزه‌های علمیه اهل سنت باید بیشتر نسبت به مسائل روز اظهار نظر کرده و مواضع را تشریح کنند؛ باید علمای شیعه و سنی کشورهای مختلف از جمله پاکستان، عربستان، عرق، لبنان و ... را دور هم جمع کرده و طرحی برای فقه اسلامی مشترک تدوین کنیم.
اراکی افزود: در فقه کلامی و اجتماعی ما زیاد اختلاف نداریم باید بنشینم دور هم و یک نظام اقتصادی مشترک، حقوق خانواده مشترک، حقوق اجتماعی مشترک و یک سبک زندگی اسلامی مشترک تدوین کنیم.
*جریان تکفیر مانند یک تومور خطرناک در وجود جهان اسلام است
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در این همایش اظهار کرد: جریان‌های تکفیری مانند یک تومور آلوده است که جهان اسلام را گرفتار کرده و نیاز به جراحی دارد و این موضوع به حدی خطرناک است که برای آن در سطح بین‌المللی همایش و برنامه برگزار شده است.
سلیمانی افزود: پیشینه و ریشه‌یابی جریانات تکفیری، پیامدها و آثار آن، راهکارهای برون‌رفت از آن در کمیسیون اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
امام جمعه زاهدان عنوان کرد: 36 مقاله به کمیسیون فقهی و کلامی این همایش ارسال شده که 16 اثر در مرحله داوری پذیرفته شده، از 37 مقاله‌ای که به کمیسیون اجتماعی ارسال شده نیز 25 مقاله پذیرفته شده و 15 اثر نیز از تعداد 32 مقاله ارسال شده به کمیسیون بانوان پذیرفته شده است.
وی اضافه کرد: در دهه‌های اخیر سه پدیده را شاهد بوده‌ایم که انقلاب اسلامی ایران یکی از آنها بوده که با شعار ملی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی به وجود آمد.
وی افزود: این انقلاب و نظام مسیر خود را به گونه‌ای طی کرده که امروز به عنوان یکی از بی‌نظیرترین نظام‌های بشری قلمداد می‌شود.
این مسئول ادامه داد: نظام ایران، نظام مردم سالاری دینی است، دین بر سراسر جهان حکومت دارد، ولی فقیه عادل بر این نظام نظارت دارد و در دنیا این انقلاب پدیده بود و عالم تشنه این پدیده بود، موفقیت این نظام به اندازه‌ای است که امروز استکبار از هر ابزاری برای مقابله با آن تلاش می‌کند.
وی بیان کرد: بیداری اسلامی پدیده دیگری بود که در دهه‌های اخیر به وجود آمد، محور آن دموکراسی و انتخابات مردمی و شعار واقعی آن استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود.
سلیمانی یادآور شد: پدیده سوم داعش بود که به نام اسلام به وجود آمد و به نام دین، حاکمیت و اقتدار دینی بدترین جنایات را مرتکب شد.
امام جمعه زاهدان افزود: داعش از اسلام چهره خشن ساخت، وحدتش را زیر سئوال برد و چهره آن را تاریک و تیره معرفی کرد و با این کار خدمت بزرگی به دنیای استکبار در مسیر اسلام‌گریزی و اسلام‌هراسی کرد.
امام جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان نیز در این مراسم بر وحدت و یکپارچگی امت اسلام تاکید کرد و افزود: افراط و تکفیر مسئله خطرناکی است که می‌طلبد علمای دین در این زمینه بیشتر توجه داشته و آن را ریشه‌‌یابی کنند.
مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی گفت: حمله‌های انتحاری و تروریستی نشأت گرفته از آمریکا و اسرائیل است.
*پایبندی به اخلاق سد پولادین در برابر تفکر غربی است
عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران  نیز در این مراسم اظهار کرد: جریان‌های استکباری در حوزه مباحث زنان در 150 سال اخیر که بحث در حوزه ملی و بین‌المللی جدی شده، تلاش کرده‌اند مفاهیم فریب دهنده بسازند تا زنان جوامع اسلام را به سمت زنان جوامع غربی کشانده و از ظرفیت مفهوم خواهری و مادری این‌ها برای جذب زنان مسلمان استفاده کنند که نمونه آن جهاد نکاح است،
فاطمه علاسوند افزود: در اسلام چیزی به عنوان جهاد نکاح وجود ندارد، این مفاهیم ساخته استکبار و تکفیر است که از کنار هم قرار دادن واژه‌های مقدس ما مفاهیم اشتباه عرضه می‌کنند تا زمینه انحراف را فراهم کنند.
عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران ادامه داد: اخلاق یکی از ارزش‌ها و هنجارهایی است که اسلام بسیار بر آن تاکید دارد و با نهادینه کردن بیش از پیش آن می‌توان سد پولادین در برابر تفکر غربی ساخت.
علاسوند گفت: جامعه مسلمان باید سبک زندگی اسلامی بر اساس ارزش‌ها و معیارهای اسلامی داشته باشد، نباید بگذاریم سبک زندگی غیردینی بر ما حاکم شود.
وی عنوان کرد: اصول زندگی متدینانه بر پایه قناعت، صداقت و تمایزیافتگی بین حق و باطل است؛ وقتی انسان به داشته‌های خود قانع باشد و بلند پروازی نکند به انحراف کشیده نمی‌شود و خانواده را نیز درست و قانع تربیت می‌کند، انسانی که زیاده‌خواه و مصرف‌زده و کثرت‌خواه باشد و قناعت نکند، شخصیت آن تکه تکه می‌شود و همیشه شاکی است.
عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران یادآور شد: در جامعه امروز انسان‌ها تمایزیافتگی را در حوزه مال و ثروت و تجملات می‌بینند درحالی که از نگاه اسلام تمایزیافتگی بین متقی و غیرمتقی است باید تمیز دادن در بحث حق و باطل باشد نه تعلقات دنیوی.
*کاروان برادری شیعه و سنی در سایه پرچم جمهوری اسلامی ایران
اعضا کاروان ایران سرزمین برادری متشکل از چهره‎های شناخته شده علمی و فرهنگی کشور اعزامی از سوی اتحادیه بین المللی امت واحده امروز پس از ورود به زاهدان در مراسم پایانی همایش علمی تحقیقی مذاهب اسلامی در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت شرکت کردند.
حضور اعضای کاروان سرزمین برادری در همایش مذاهب اسلامی در سیستان و بلوچستان حرکتی زیبا و نمادین برای نشان دادن وحدت و برادری بین معتقدان به مذاهب شیعه و سنی در اختتامیه این همایش بود.
علمای اسلام از شیعه و سنی به همراه اعضای کاروان ایران سرزمین برادری روی سن سالن نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت زاهدان قرار گرفتند و پرچم پنج متری جمهوری اسلامی ایران را با دستانشان باز کرده و بالا بردند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdceze8p.jh8noi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما