تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۴۹
جنوب شرق کشور در سال 1393 رویدادهای مهمی را پشت سر گذاشت که در صدر اخبار کشور قرار گرفتند.
جنوب شرق کشور در سالی که گذشت/ از ترور فرهنگیان در بلوچستان و اهدای جایزه به مولوی تا آزادی 4 مرزبان و شمشیر باز ایرانی
جنوب شرق کشور در سالی که گذشت/ از ترور فرهنگیان در بلوچستان و اهدای جایزه به مولوی تا آزادی 4 مرزبان و شمشیر باز ایرانی
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصر هامون، سال 1393 واپسین روزهای خود را سپری می‌کند و به همین بهانه پایگاه خبری عصر هامون مروری دارد بر مهمترین رخدادهای امسال جنوب شرق کشور، رخدادهایی که توجه مردم دیگر نقاط کشور را به خود جلب کرده است.
فرودین ماه 93 با اولین سفر استانی دکتر روحانی رییس جمهور کشور به سیستان و بلوچستان آغاز شد که این سفر حاشیه های بسیاری را چون عدم دیدار با خانواده شهدا، همراه بودن مجری ممنوع التصویر و... به همراه داشت.

اوایل فرودین ماه بود که گروهک تروریستی جیش الظلم درانتشار بیانیه ای از کشته شدن چند فرد اهل سنت در شهرستان زاهدان خبر داد و با نسبت دادن مسئولیت آن به نظام سعی در تحریک قومیت های مذهبی دارد، پروژه ای که پیشتر در تحقق آن گامهای بلندی برداشته بود.
او در این بیانیه مدعی قتل افرادی از طایفه شاهوزهی شده است که در همین راستا محمد شاهوزهی بزرگ این طایفه 18 فرودین ماه در تماس با پایگاه خبری عصرهامون ضمن رد این ادعا این حادثه را یک درگیری فامیلی بیان کرد و با صدور جوابیه ای این ادعا را تکذیب نمود.

هدیه میلیاردی رهبر انقلاب به نگاه های نگران کشاورزان سیستانی و بلوچ
رضا نجفی رییس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با تاكيد بر عزم مقام معظم رهبري و دولت تدبير و اميد بر توسعه كشاورزي در استان گفت: عليرغم همه مشكلات مالي،  دولت علاوه بر اختصاص هزار میلیارد تومان از بودجه، هزار و 500 میلیارد تومان با مجوز رهبر معظم انقلاب از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های کشاورزی استان بویژه سامانه آبیاری نوین اختصاص داد.
وی افزود: اجرای سامانه آبیاری تحت فشار در سطح 100 هزار هکتار با اعتبار 10 میلیارد ریال و اجرای طرح انتقال آب با لوله در سطح 46 هزار هکتار از زمین های کشاورزی دشت سیستان با 15 هزار میلیارد ریال در اولویت برنامه سال های آینده این سازمان قرار دارد.
رییس جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: اجرای 610 کیلومتر انتقال آب با لوله با 300 میلیارد ریال، انتقال آب به روش کم فشار در سطح سه هزار و 500 هکتار و افزایش صید ماهی از 137 هزار تن به 182 هزار تن در دریای عمان و اقیانوس هند از شاخص ترین اقدامات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان است.


ترور یک معلم در راسک

26 فروردین ماه بود که «جواد نوروزی» یک فرهنگی شاغل رسمی آموزش و پرورش استان سیستان‌وبلوچستان در روستای حیط در 35 کیلومتری شهرستان راسک به ضرب 5 گلوله توسط راکبان مسلح موتور سوار کشته شد.
مرگ این معلم همزمان با ورود رییس جمهور به استان صورت گرفته بود.

کارمند اداره ثبت احوال کلات پس از ترور

ظهر روز چهارم اردیبهشت ماه مقارن با ساعت 12:30 افراد ناشناس که مسلح به سلاح گرم بودند در محل ثبت احوال شهر سرباز کلات اقدام به تیر اندازی به سمت "محمد رضا صیادی" کارمند این اداره می کنند.
ضاربین پس از شکلیک 7 گلوله به سمت وی از محل حادثه متواری می شوند.

قهرمان شمشیر بازی ایران در بلوچستان ربوده شد
چهارشنبه 10 اردیبهشت ماه اشرار مسلح به خودروی "حامد صداقتی" شمشیرباز تیم ملی ایران که به همراه دو دوستش (محمد علی غفاری و مهدی حسینی) با وسیله نقلیه شخصی از تهران به بندر چابهار سفر کرده بودند هنگام بازگشت از بندر چابهار در 60 کیلومتری شهرستان خاش حمله ور شدند و با کشتن محمد علی غفاری یکی از سرنشینان خودرو ، وی را به همراه دوستش گروگان و متواری شدند.
پیکر محمد علی غفاری متولد سال 1364 و دارای مدرک فوق دیپلم که در این حادثه تروریستی در محور ایرانشهر-خاش توسط اشرار مسلح به قتل رسید از طریق فرودگاه بین المللی زاهدان برای خاکسپاری به تهران منتقل شد.


خروج هواپیما مشهد-زاهدان از باند فرودگاه

20 اردیبهشت ماه هواپیمای سوکر 100 آسمان مسیر مشهد- زاهدان به دلیل نقص فنی در باز شدن چرخ ها از باند فرود فرودگاه زاهدان خارج شد که خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشت.
جهت مشاهده فیلم اینجا کلیک کنید.

نماینده سابق مردم سیستان: مسئولین کشوری و استانی دست از شعار بردارند/یک فاجعه در سیستان در حال وقوع است
27 اردیبهشت ماه نماینده سابق مردم سیستان در مجلس از وقوع یک فاجعه در سیستان خبر داد و گفت: به دلیل عدم لایروبی رودخانه ها آب وارد شده از افغانستان دارد به افغانستان بر می گردد.
عباسعلی نورا با اشاره به حذف ردیف های بودجه سیستان در سال های اخیر گفت: در پیگیری هایی که چندین سال پیش بنده انجام دادم دو ردیف بودجه مستقل جهت احیا و ساماندهی رودخانه هیرمند  و برنامه ریزی برای توسعه عمرانی سیستان که هر کدام مبلغ بیست میلیارد تومان بود در بودجه پیش بینی شد تا در صورتی که هر کدام از این ردیف ها به مشکلی بر خورد کرد استاندار وقت از ردیف این بودجه ها مشکل را حل نماید ولی متاسفانه در سال های اخیر منطقه سیستان از نظر بودجه ای بی توجه ترین منطقه  بوده است.
عباسعلی نورا اظهار داشت: در حال حاضر بارندگی های اخیر و جاری شدن سیلاب ها در کشور افغانستان موجب شد تا بخش اندکی از حق ایران که در پشت موانع و سدهای بتنی انباشته شده بود به لطف خدا در مسیر هیرمند سرازیر شود.

آزادی قهرمان شمشیر بازی، پایان ماجرای گروگانگیری

26 مرداد ماه با اقدامات پیچیده اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) و ره‌گیری گروه‌های اشرار و ضدانقلاب در شرق کشور، تعدادی از عوامل شرور دستگیر و حامد صداقتی شمشیر باز ایرانی و مهدی حسینی که توسط این گروه‌ها به گروگان گرفته شده بودند به سلامت به آغوش خانواده هایشان بازگشتند.


حمله به پاسگاه سراوان
18 شهریور ماه بود که تعدادی تروریست قصد داشتند با استفاده از تاریکی شب و ورود به خاک کشور به پاسگاه مرزی سراوان حمله و نیروهای مرزی کشور در میل 171 منطقه مرزی سراوان را غافل گیر کنند اما هوشیاری مرزبان ایرانی مانع این نقشه شوم می شود و در پی آن با مقاومت سپاه پاسدارن اعضای این گروهک مجبور به بازگشت به خاک پاکستان شدند.
در این درگیری "یار محمد درزاده" یک نفر از بسیجیان اهل سنت دسته رزمی شهید و 5 نفر دیگر مجروح می شوند.
ساعاتی بعد از این حادثه گروهک جیش الظلم با انتشار اطلاعیه در وبلاگ منسب به این گروهک، حمله بامداد 18 شهریور به پاسگاه منطقه مرزی میل 171 سراوان که در پی آن یک نیروی مرزی سپاه پاسداران به شهادت رسید، را برعهده گرفت.
این گروهک در این اطلاعیه حمله به پاسگاه مرزی را در جهت انتقام خون عبدالرئوف ریگی سرگرده گروهک جیش النصر دانست.
این ادعای جیش الظلم در حالی مطرح می شود که بسیاری از منابع داخلی و خارجی مرگ عبدالرئوف ریگی را متوجه صلاح الدین فاروقی(محمد ظاهر) سرکرده جیش العدل می دانند.

انتشار خبر کذب انفجار جلیقه انتحاری در مراسم یک عروسی در روستای ریگی هیرمند
15 مهر ماه بود که خبری توسط یک خبرگزاری در خصوص انفجار یک جلیقه انتحاری در مراسم یک عروسی در هیرمند منتشر شد.
دقایقی بعد جان محمد بامری بخشدار هیرمند انفجار جلیقه انتحاری در یک مراسم عروسی در روستای ریگی که منجر به کشته و زخمی شدن 11 نفر شد را تکذیب کرد و گفت: در محلی که برای آشپزی ولیمه در نظر گرفته بودند مواد منفجره ای بوده ولی اینکه جلیقه انتحاری بوده و منجر به مرگ 11 نفر شده باشد صحت ندارد.
وی ادامه داد: در حادثه این انفجار یک کودک کشته و چهار نفر مجروح شدند.

سقوط هواپیمای ناجا در سیستان و بلوچستان/ 7 نفر از سرنشینان هواپیما جان باختند
20 مهر ماه همزمان با هفته نیروی انتظامی بود که حمله و ترور به پاسگاه و پرسنل نیروی انتظامی در سیستان و بلوچستان افزایش یافته بود لذا تعدادی از پرسنل نیروی انتظامی کشور جهت بررسی این موضوع به استان سفر کردند که هواپیما به دلیل نقص فنی در 120 کیلومتری زاهدان سقوط می کند و 7 تن از پرسنل نیروی انتظامی به شهادت می رسند.
برخی از منابع افراد حاضر در پرواز را سردار صادقی از مدیران بازرسی ناجا، سرهنگ خرسندی از پلیس پیشگیری ناجا، سرهنگ درودگر از عملیات ناجا و یکی از کارمندان ناجا، سه نفر خدمه ، خلبان و کمک خلبان معرفی کرده اند.

جای خالی سیستان در جشنواره اقوام گلستان
جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام ایران زمین مهرماه هرسال جهت معرفی فرهنگ و آداب و رسوم اقوام ایرانی در مرکز استان گلستان برگزار می شود.
هشتمین دوره این جشنواره 16 مهر ماه سال جاری در حالی در شهرستان گلستان آغاز به کار کرد که هیچ اثری از آثار هنری و جاذبه های گردشگری منطقه سیستان از استان سیستان و بلوچستان در آن به نمایش گذاشته نشد.
در تماس هایی که برخی سیستانی های ساکن گلستان با امام جمعه شهرستان زابل داشتند خواستار پیگیری این امر شدند.


اعتراض گسترده فرهنگیان در پی ترور دومین معلم
3 آبان ماه در یادواره شهدای معلم که در تربیت معلم رسالت برگزار شد تعدادی از معلمان آموزش و پرورش جنوب استان نسبت به اقدامات تروریستی اخیر تحصن کردند.
در حاشیه این یادواره فاضل در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون با اشاره به اینکه معلمان سیستان و بلوچستان در مورد نا امنی های اخیر استان خواستار مسایل امنیتی هستند، اظهار داشت: به زودی در جلساتی که با مسئولین امنیتی انتظامی استان خواهیم داشت خواستار پیگیری و رفع این مشکل که ابتدایی ترین نیاز یک معلم است خواهیم شد.
وی ادامه داد: ما از مسائل اخیر سیستان و بلوچستان خیلی متاسفیم و امیدواریم دیگر شاهد این حوادث در این استان نباشیم از این که معلمین نگران باشند.
فاضل با بیان اینکه این اقدامات تروریستی با هیچ منطقی سازگار نیست، بیان کرد: ما پیگیر مطالبات همکارانمان در استان سیستان و بلوچستان خواهیم بود و تا رفع مشکل به طور جد پیگیری می کنیم.
وی با بیان اینکه به نمایندگی از فانی وزیر آموزش و پرورش در جمع معلمین استان سیستان وبلوچستان حضور دارد، افزود: پیگیر مشکلات معلمان استان چه توسط مسئولین استان سیستان و بلوچستان چه از تهران خواهم بود تا کمترین نیاز یعنی ایجاد امنیت برای خدمت برآورده شود.
وقتی کارگر سر به هوا زاهدان را گیج کرد
4 آبان ماه 93 بود که کارگر سر به هوای یک شرکت خصوصی در زاهدان بدون آگاهی سموم گیاهی که تاریخ انقضاء آن گذشته بود در رود میدان رسالت دفع می کند و به دلیل جریان داشتن رود باعث منتشر شدن بوی بد و گیج کننده ای در فضای این منطقه از شهر می شود.
در این سهل انگاری بیش از 300 نفر از شهروندان زاهدان مسموم شدند و به مدت 3 روز 109 مدرسه از مدارس این منطقه از شهر تعطیل شدند.
همچنین تیم های پزشکی از طرف وزارت بهداشت کشور جهت شناسایی سم به منطقه اعزام شدند.
محمود رضا میری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پس از شش روز نتیجه آزمایشات مواد سمی را اعلام کردو اظهار داشت: این ترکیبات با وجود بوی بد و زننده ای که دارند، مسمومیت متوسط تا پایینی ایجاد می کنند که وضعیت تمامی افراد مسموم بستری در مراکز درمانی به همین گونه بوده است.
وی تاکید کرد: به دلیل عدم قطعیتی که در نوع ماده آلوده کننده وجود داشت افراد مسموم را برای مدتی تحت نظر قرار دادیم و پس از اطمینان کامل از سلامت آنها مرخص شدند.

وقتی عبدالحمید تحفه شیرین عبادی را مشتاقانه می پذیرد/دلیل استقبال رسانه های ضد انقلاب از جایزه حقوق بشری عبدالحمید چیست؟
2 دی ماه بود که نهاد غیرقانونی حقوق بشر ایران مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان را بعنوان تلاشگر حقوق بشر در سال 1393 انتخاب و جایزه خود را به امام جمعه اهل سنت زاهدان اهدا کرد.
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی از سوی تشکل غیرقانونی مدافعان حقوق بشر وابسته به شیرین عبادی که سخت تحت نفوذ و تفکرات گروهک منافقین است بعنوان دریافت کننده ششمین جایزه تلاشگر حقوق بشر انتخاب شد.
امسال در حالی مولوی عبدالحمید از سوی این تشکل غیر قانونی شایسته دریافت این جایزه انتخاب می شود که با مروری کوتاه در سابقه پنج نفر دیگر دریافت کننده تندیس تلاشگر حقوق بشر می توان فعالیت های سیاسی، فعالیت علیه امنیت نظام و حضور در اغتشاشات 88 در کارنامه آنها دید.
در بیانیه ای که این تشکل غیرقانونی منتشر کرده است دلیل انتخاب عبدالحمید را، تلاش‌های بی وقفه و پیگیرانه‌ای وی در سال‌های گذشته برای برقراری روابط آشتی جویانه بین اقوام و گرایش‌های مذهبی مختلف در استان محروم سیستان و بلوچستان عنوان کرده است.
در بخش از این بیانیه آمده است: عبدالحمید و خانواداش تحت شدیدترین فشارهای سیاسی و امنیتی ایران هستند و تبعیض های بسیاری در حق او و وابستگانش در این سالها صورت گرفته است.
نرگس محمدی یکی از محکومان فتنه 88 و عوامل ناآرامی ها در آن سال که مدتی نیز به همین دلیل در زندان به سر می برد با سفر به زاهدان ضمن ملاقات دوستانه در منزل مولوی عبدالحمید این جایزه را تقدیم وی کرد.
من در طول 23 سال فعالیت حرفه ام به کسی توهین نکردم/ اگر سیستانی ها بابت شوخی بنده ناراحت شدند از آنها عذرخواهی می کنم
یکشنبه شب 14 دی برنامه بعضی ها با اجراي علی ضیاء در حالی روی آنتن شبکه 3 سیما رفت که رامبد جوان به عنوان میهمان در این برنامه حضور داشت، روال این برنامه همچون قسمتهای قبل در حالی به دقایق پایانی خود نزدیک می شد که مجری این برنامه از رامبد جوان تقاضا کرد خاطره ای در دقایق پایانی بیان کند، رامبد جوان بازیگر و مجری باسابقه سینما و تلویزیون هیچگاه تصور نمی کرد بیان این خاطره قدیمی به مزاج مردم سیستان و سیستانی ها خوش نیاید و رنجش این قوم اصیل را در پی داشته باشد.
عده ای از مردم سیستان و سیستانی ها از بیان این خاطره از زبان این بازیگر و نوع لهجه او در هنگام نقل داستان ناراحت شدند، تا حدي كه حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در تذکری در صحن علنی مجلس خواستار پیگیری این موضوع و عذرخواهی شبکه سه سیما شد.
حجم انبوه پیامک ها و تماس ها درخواستی مردم استان و سایر نقاط کشور با پایگاه خبری عصر هامون در خصوص پیگیری این موضوع باعث شد تا با رامبد جوان مصاحبه ای ترتیب دهیم و از او پیرامون این موضوع بپرسیم.
16 دی ماه رامبد جوان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي عصر هامون بيان داشت: در طول 23 سال کار حرفه اي ام به هیچ شخص یا گروهی توهین نکردم بازیگر باسابقه تلویزیون با بیان اینکه مدت 23سال است کار حرفه ای انجام می دهد و در طول این سالها هیچ کس از او نرنجیده است ادامه داد: هرگز به خود اجازه نمی دهم به شخص، گروه، قوم و یا شهری توهین کنم.

دستگیری 18 نفر از اعضا گروه تروریستی سیستان و بلوچستان/ واریز پول عملیات تروریستی از یک کشور عربی
24 دی ماه سردار رحیمی فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان از دستگیری 18 نفر از اعضا گروهک تروریستی جیش العدل خبر داد و  اظهار داشت: به دنبال تیر اندازی گروهی به گشت های پاسگاه "رئیس آباد" شهرستان سرباز و مجروح شدن 4 مامور انتظامی این شهرستان که در حال ارجاء و ابلاغ اوراق قضایی بودند ماموران انتظامی در پیگیری و تعقیب این عوامل در کمتر از 24 ساعت موفق به دستگیری 2 نفر به همراه 3 قبضه سلاح، یک دستگاه خودرو و موتور شدند.
وی ادامه داد: در پی دستگیری و اعترافات این دو متهم مشخص شد که این افراد اعضای یک گروه منسجم و هماهنگ هستند که از سال 86 تا کنون در سطح استان اقدام تروریستی مختلفی انجام داده اند این افراد در ترور شهید مصطفی جنگی زهی امام جمعه راسک، ترور 3 معلم شهید (جواد نوروزی، عیسی شهرکی و محمد اسلامی)، کارمندان ثبت احوال، بسیجی شهید ادهم صبوری و ده ها تله انفجاری دست داشته اند.
فرمانده نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان بیان کرد: این متهمان در ادامه اعترافات خود از واریز هزینه های این عملیات های تروریستی توسط فردی در یکی از کشور های عربی به حساب شخصی در استان اعتراف کردند.
سردار رحیمی افزود: تا کنون در پی اعترافات این متهمین 16 نفر از این گروه تروریستی در استان دستگیر شده اند و سایر متهمین متواری هستند که همچنان در حال پیگیری هستیم و به زودی سایر افراد این گروه را دستگیر می کنیم.

جابجایی نوزاد سفید پوست با سیاه پوست در بیمارستان چابهار/دختری که پس از دو سال با هزینه 20میلیونی به خانواده برگشت
25 دی ماه خبری مبنی بر جابه جایی یک نوزاد در خبرگزاری منتشر شد در این گزارش عنوان شده بود که کمبود متخصص زنان و زایمان در چابهار و عدم ارائه خدمات مطلوب به ویژه در زایشگاه بیمارستان امام علی (ع) این شهرستان مدتهاست از سوی رسانه های محلی بیان می شود، و هر از گاهی حوادثی از قبیل فوت زنان و نوزادان در رسانه و محافل خبری منعکس می شود و نگرانی های شهروندان را افزایش می دهد.
در آخرین مورد خبر عوض شدن دو نوزاد دختر در زایشگاه بیمارستان امام علی (ع) شهرستان چابهار موجب نگرانی در میان خانواده‌های این منطقه که از خدمات بهداشتی و درمانی این بیمارستان بهره می‌برند، شده است.
ماجرا از آنجا آغاز شد که خانواده عبدالکریم باور از ساکنین شهرستان کنارک برای تولد فرزندانشان راهی بیمارستان امام علی (ع) چابهار شدند همه چیز تا اینجا خوب پیش می رود تا اینکه خانواده باور پس از گذشت چندماه از تولد دخترشان متوجه عدم شباهت فرزندشان به والدین شدند، موهای فرفری و رنگ تیره پوست او خانواده را به این موضوع حساس تر کرد، این ماجرا به اینجا ختم نشد و داشت اختلافات خانوادگی را تشدید می کرد، به حدی که شک همسر را برانگیخت، برای پیگیری بیشتر ادامه ماجرا را از زبان عبدالکریم باور جویا شدیم.

بی‌نتیجه‌ بودن سفر ابتکار با 140 نفر همراه و بیش از صد میلیون تومان هزینه
13 بهمن ماه همزمان با روز جهانی تالاب ها، تالاب هامون میهمان بسیاری از مسئولین کشوری و بین المللی شد تا شاید راه چاره ای جهت رفع خشکسالی ها و مشکلات مردم این منطقه اندیشیده شود.
5 اسفند ماه زهره طبیب زاده نوری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: سفر اخیر رییس سازمان محیط زیست کشور به سیستان بازدهی نداشت جز حیف و میل بودجه.
وی افزود: سفر اخیر رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور به سیستان و بلوچستان هزینه‌ بالایی را به دولت تحمیل کرد.
طبیب زاده ادامه داد: علاوه بر اینکه بیش از صد میلیون تومان صرف این سفر شده است، هیچ اقدامی هم در جهت رفع مشکلات مردم استان صورت نگرفته است.
دستگیری سلام ریگی رهبر گروهک جیش النصر در پاکستان
10 اسفند ماه بود که سرهنگ پارسافر رییس پلیس اطلاعات و امنیت عمومی سیستان و بلوچستان از دستگیری سلام ریگی سرکرده گروهک جیشالنصر در پاکستان خبرداد و گفت:سرکرده گروهک تروریستی جیش العدل که جنایات زیادی مرتکب شده است در بلوچستان پاکستان توسط نیروهای امنیتی پاکستان بازداشت شده که مسئولین ایران از طریق دیپلماسی پیگیر استرداد این جنایتکار به ایران هستند.

انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcjyiem.uqemtzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما