تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۳
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: استعمال دخانیات، ناس و پان از مهم‌ترین عوامل خطر ابتلاء به سرطان مری و معده در سیستان و بلوچستان است.
وارداتی که سیستان و بلوچستان را رکوردار سرطان معده کرد!
وارداتی که سیستان و بلوچستان را رکوردار سرطان معده کرد!
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، روند رو به رشد سرطانها در کشورمان، واقعیت تلخی است که بارها مسئولین بهداشت بر این مسئله اذعان داشته و گفته اند باید تدابیری اتخاذ شود که سرعت روند رو به رشد آن را کنترل کنیم.
امروزه ایران در حالی رتبه اول ابتلا به سرطان معده را در جهان دارد و متخصصان سرطان ، نیز اعتقاد دارند که کشور دچار " سونامی سرطان" شده که این بیماری قابل پیشگیری است با این وجود مسئولان ارشد وزارت بهداشت می گویند که چنین اتفاقی رخ نداده و آنچه از وضعیت بیماریهای سرطانی در کشور مشاهده می شود، تنها یک روند رو به افزایش است.
اما نکته ای که در این بین وجود دارد، این است که سن ابتلا به سرطان در کشورمان پایین آمده و مرگهای سرطانی نیز رو به افزایش است. بطوریکه سالانه بیش از 90 هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در کشور شناسایی می شود و 45 هزار مبتلا به سرطان نیز فوت می کنند.
بیماری سرطان معده از جمله بیماری هایی است که بر اثر مصرف زیاد فست فود، کنسرو، چیپس، پفک، نمک و مواد غذایی که مواد نگهدارنده دارند، در کشور بوجود می آید اما در سیستان و بلوچستان تنها این مواد غذایی باعث ابتلا به بیماری سرطان معده نمی شود بلکه واردات ناس و پان از افغانستان و پاکستان یکی از عوامل ابتلا به این بیماری در بین مردم سیستان و بلوچستان است.
وفور فروش این ماده دخانی و سرطانی در حالی در سایه سکوت و بی توجهی مسئولین سیستان و بلوچستان در دکه های روزنامه فروشی، عطاری ها و... به راحتی در اختیار مردم قرار می گیرد که مرضيه وحيد دستجردي وزير بهداشت دولت سابق فروش و واردات این محصول را در کشور ممنوع کرده بود با این وجود این واردات همچنان در کشور در حال انجام است و باعث شده تا سیستان و بلوچستان رکوردار بیماری سرطان معده و مری در کشور شود.
«ناس» و «پان»، مهم‌ترین عوامل ابتلاء به سرطان مری و معده در استان
هاشمی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت و گو با یکی از رسانه ها با بیان این‌که استعمال دخانیات، ناس و پان از مهم‌ترین عوامل خطر ابتلاء به سرطان مری و معده در سیستان و بلوچستان است، گفت: هم‌چنین مراجعه نکردن دوره‌ای به پزشک، چاقی و بی‌توجهی به علائم و نشانه‌های بیماری از شایع‌ترین علل بروز سرطان پستان در زنان سیستان و بلوچستانی است.
وی ادامه داد: سرطان در بار جهانی بیماری، در دهه‌های آینده عامل مهم و فزاینده‌ی دارد و انتظار می‌رود که شمار مبتلایان به سرطان در دنیا در سال 2020 به 15 میلیون نفر افزایش یابد.
سرطان سینه، شایع‌ترین سرطان در زنان سیستان و بلوچستان است
عضو هیئت علمی دانشگاه سرطان معده و مری را شایع‌ترین سرطان در مردان سیستان و بلوچستانی و سرطان پستان را شایع‌ترین سرطان در زنان این استان برشمرد.
هاشمی استعمال دخانیات، ناس و پان را از مهم‌ترین ریسک فاکتورهای ابتلاء به سرطان مری و معده در استان برشمرد و در پایان استفاده از رژیم غذایی مناسب، لبنیات کم چرب ،عدم استعمال دخانیات، فعالیت‌های فیزیکی و استفاده نکردن از فست فود ها را برای سلامتی ضروری دانست.

بیش از 4 هزار نفر در استان مبتلا به سرطان معده هستند‌
حاجی‌میرزا کارشناس ثبت سرطان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت و گو با یکی از رسانه ها نیز گفت: در سال 91 تعداد 4 هزار و 487 رکورد مورد سرطان در استان به ثبت رسیده است.

آمار بالای مرگ های سرطانی در کشور
قوام نصیری رئیس انجمن کلینیکال آنکولوژی ایران نیز در گفت و گو با یکی از رسانه ها ضمن انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت در خصوص درمان سرطان در کشور گفت: فقط نباید به فکر درمان بود و باید پیشگیری را مدنظر قرار داد اما متاسفانه وزارت بهداشت سومین عامل مرگ و میر یعنی سرطان را به صورت شایسته پیگیری نمی کند.
وی افزود: لازم است این موضوع در هیئت دولت به صورت جدی و فوری پیگیری شود. ما سالیانه ۹۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان و حداقل ۴۵ هزار مورد آمار مرگ و میر ناشی از سرطان ها را در کشور شاهد هستیم.

فروش ناس منع قانونی ندارد
یکی از رسانه ها درباره خلأ قانونی برخورد با فروش ناس در گزارشی نوشت: سرهنگ علیرضا پریور با اشاره به اینکه ناس جزو مواد مخدر نیست، افزود: به همین دلیل نیروی انتظامی نمی‌تواند در این زمینه وارد شده و اقدام به جمع‌آوری آن کند و ما تنها در مواردی می‌توانیم از ورود ناس به استان جلوگیری کنیم که به عنوان قاچاق کالا محسوب شود.
وی با اذعان به اینکه که در این زمینه خلأ قانونی احساس می‌شود، ادامه می‌دهد: شاید در آینده قانونی وضع شود که به نیروی انتظامی اجازه برخورد با فروشندگان این ماده گیاهی مضر را بدهد.
سرهنگ پریور افزود: در این خصوص متولیان امر مانند سلامت و بهداشت باید ورود پیدا کنند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcexv8p.jh8v7i9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما