تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۹
توفان شن و گردوغبار که چند روزی نفس مردم سیستان را گرفته است، در کنار نبود راه کاراساسی از سوی مسئولین با ورود سیلاب از افغانستان کمی فروکش کرد.
هوای سیستان صاف شد/ امداد های غیبی به داد مردم رسید
هوای سیستان صاف شد/ امداد های غیبی به داد مردم رسید
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، طوفان گرد و خاک که در روز های اخیر 884 نفر از مردم سیستان را راهی مراکز درمانی و بیمارستان ها کرده بود سرانجام سیلاب هایی که امداد غیبی بودند به کمک مردم سیستان شتافتند و از شدت طوفان در این منطقه کاستند.
اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان سرعت طوفان امروز در شمال استان را 60 کیلومتر بر ساعت اعلام کرد، با این وجود این سرعت کافی است تا گرد و غبار ، منطقه را فرا بگیرد اما جاری شدن اندک آب در بستر دریاچه هامون ، کمک کرد تا شرایط جوی در شهرهای شمالی سیستان و بلوچستان تا حدی بهبود پیدا کند.
یکی از مردم محلی و عشایری که در کنار بستر دریاچه خشک هامون سکونت دارد ، گفت: در چند روز گذشته به هیچ وجه نمی توانستیم از خانه های خود خارج شویم و زندگی برای ما در سیاه چادرها بسیار سخت و مشقت بار بود اما جاری شدن اندک آب در بستر دریاچه، شرایط زندگی را امروز بهتر کرده است.


طوفان گرد و خاک 884 نفر را روانه مراکز درمانی کرد
رئیس مرکز فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل گفت: 884 نفر از مردم سیستان و بلوچستان بر اثر طوفان گرد و خاک در چند روز گذشته روانه بیمارستان ها و مراکز درمانی شدند.
غلامعلی رفعت افزود: این افراد به دلیل بیماری های تنفسی، چشمی و قلبی ناشی از طوفان گرد و خاک از ساعت 8 صبح 17 مرداد تا امروز به بیمارستان ها، مراکز بهداشتی درمانی و پایگاه های اورژانس مراجعه کردند.
وی ادامه داد: متاسفانه با توجه به خشک شدن تالاب هامون و در نتیجه بروز پدیده طوفان گرد و خاک همواره مردم منطقه به دلیل مشکلات مختلف که عمده ترین آنها بیماری های تنفسی و چشمی است به مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان ها مراجعه می کنند.
رفعت تصریح کرد: با وجود تداوم طوفان گرد و خاک در سیستان و بلوچستان پایگاه های اورژانس در کنار مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان ها آماده ارائه خدمات به بیماران هستند.
سیلاب وارد شده به سیستان هوای این منطقه را تعدیل کرد
سعید محمودی مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفت و گو با یکی از رسانه ها گفت: بارندگی های چند روز اخیر در افغانستان موجب جاری شدن آب در این کشور و روانه شدن اندک آبی به سمت دشت سیستان شده است.
وی ادامه داد: سیلاب ورودی به تالاب هامون با متوسط دبی 20 متر مکعب بخش‌هایی از تالاب هامون را در برگرفته که مهمترین قسمت‌های آن لورگ باغ و هامون هیرمند است که این قسمت‌ها از مراکز عمده ایجاد ریزگرد در منطقه بودند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: ورود سیلاب و کنترل ریزگرد‌ها با توجه به وجود بادهای 120 روز سیستان و همچنین طوفان‌های چند روز اخیر در کنترل و تعدیل آب و هوای منطقه نقش بسزایی داشته و هم اکنون مراکز ریزگرد به خوبی کنترل و مهار شده‌اند.
محمودی تصریح کرد: وقوع سیلاب در مرداد ماه بسیار کم سابقه بوده و با توجه به ورود سیلاب‌های زمستان گذشته به تالاب و آبگیری برخی از مناطق و با توجه به مطالعات و اقدامات عمرانی انجام شده برای کنترل و نگهداشت آب می‌توان بعد از گذشت سال‌ها خشکسالی روز‌های آینده یا تمام سال در تالاب‌ هامون آب داشته باشیم که این موضوع بسیاری از معضلات و تهدیدات منطقه همچون ریزگرد‌ها را مهار کرده و کشاورزی احیا می‌شود.
به گزارش عصر هامون، گذشته از اثرات مخرب ریزگردها بر محیط زیست و منابع طبیعی و بناهای تاریخی، تاثیر نامطلوبی که این پدیده بر سلامتی مردم سیستان داشته و این منطقه را رکوردار بیماری های ریوی در کشور کرده است، ضرورت داشتن عزمی جزم و نگاهی مسئولانه بیش از همیشه احساس می شود لذا امیدواریم بانوی سبز دولت تدبیر و امید از کارشناسی سیاسی مسائل محیط زیست خارج شده و پیش از اینکه دیر شود و نتوان کاری از پیش برد این پدیده رو به گسترش را مهار نماید.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchm-nq.23ni6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما